Бунт заради "вталяващите огледала" в моловете

"В пробната изглеждах фантастично, но вкъщи приличах на чувал с картофи!"
5 апр 2011 23:32, Елка Василева
76
Бунт заради "вталяващите огледала" в моловете
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хиляди англичанки са се разбунтували срещу практиката в пробните на големите молове да бъдат монтирани "вталяващи огледала", които с измама подтикват клиентките да си закупят стоката, информира италианската агенция АНСА.

Но веднъж завърнали се у дома, пременените с новия тоалет дами откриват грубата реалност - облеклото не ги прави толкова снажни, колкото са изглеждали в магазина. Гневните британки масово изразявали възмущението си във форумите на един от най-популярните женски сайтове на Острова - Mumsnet.

На подсъдимата скамейка били изправени магазините на най-популярните вериги за облекла, пише БТА. "Изглеждах фантастично в пробните на GAP с новия си спортен тоалет. Но когато се огледах вкъщи, приличах на чувал с картофи!", оплакала се пострадала във форума.

Търговците единодушно твърдят, че огледалата им не са "манипулирани" с цел постигането на лесни печалби. Според тях този мит трябвало да се причисли към градските легенди, които нямат нищо общо с действителността.

"Сънди таймс" обаче пуснал на проверка две свои репортерки из пробните в Лондон. Те заснели огледално отражение на кръгъл компактдиск във веригата H&M. На снимката CD-то имало ясно изразена овална, "вталяваща форма". При по-обстойна проверка се установило, че въпросното огледало било леко наклонено в основата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
3
 
! Отговори
Katerina преди 13 години
Otslabnete be, chuvali !!! Ne ste grozna gledka samo za sebe si, no i za okolnite !!! Zashto ni go pri4inqvate ?!! :DDD
33
6
 
21
 
! Отговори
VVV преди 13 години
Като се знаят, че са си кюфтета, няма как да се превърнат в кебапчета.
32
7
 
29
 
! Отговори
Лондон преди 13 години
Това са англичаните - лицемери. Не плачат, че са тюфлеци, а че огладалата им са виновни!?
31
4
 
8
 
! Отговори
az be преди 13 години
Тия не са чували за - "Маймун седнал , маймун излязъл"!
30
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Торбата си е торба, огледало не и трябва.........
29
3
 
23
 
! Отговори
неонова светлина преди 13 години
О, не - световен проблем! *** *** даже не знаят как да пазаруват, макар да го правят цял ден. Купете си от тези огледала за вкъщи и проблемът е решен.
28
3
 
17
 
! Отговори
Симона преди 13 години
Най - накрая някой да заговори за това. Измамата с огледалата я има и в BG-то само, че тук и да пишем по форумите и да се жалим е все тая...даже тази статия ще "открехне" незнаещите и несетилите се търговци за измамния трик.
27
3
 
13
 
! Отговори
луд диди преди 13 години
От *** обувка не става ,а това че някой ви заблуждава ,че сте лачен *** това е отделно.
26
5
 
38
 
! Отговори
Андрей преди 13 години
Никой не им е виновен, че 90% от тях просто са си дебели и не искат да се примирят с факта. И българчетата отиват на там. Като гледдам какви тюленчета се разхождат по улиците ....
25
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз ли ще пиша първи?
24
0
 
30
 
! Отговори
Това не е проблем преди 13 години
И какво от това? Отиваш обратно в магазина, връщаш това което си закупила и няма проблеми. Много ясно че ще се опитат да ви продадат стоката си. Това се нарича маркетинг. Я се опитайте да върнете тука нещо което не ви харесва, че да видите какво ще последва. Най-малкото ще ви наругаят порядъчно и ще ви изгонят като мръсен *** навън.
23
2
 
34
 
! Отговори
така си е.. преди 13 години
да , огледалата са им виновни че мязат на чували с картофи... да идат малко на фитнес да видят огледалата там как са :)
22
16
 
6
 
! Отговори
бай хой от китай преди 13 години
Как може вкъщи да изглеждаш като чувал с картофи а в мола да си изпънат като струна, значи или не си се оглеждал преди това в огледало (в което особено за жена силно се съмнявам) или както повечето жени над 70 кг упорито отказват да приемат факта че не са чували с картофи а чували с лай...на и яко мас и целулит. Ама те предпочитат вместо да спрат да се тъпчат някой да ги излъже и да им кажат че изглеждат страхотно. МЕЖДУ ДРУГОТО ДА СТЕ ВИЖДАЛИ В КОНЦЛАГЕРИТЕ ДЕБЕЛИ ЖЕНИ
21
0
 
7
 
! Отговори
garganega преди 13 години
То и в Англия е така. Даже не се налага да им обясняваш защо го връяаш. Връщат ти парите веднага - кеш или в картата според това как си платил.
20
3
 
8
 
! Отговори
Mekica преди 13 години
Tova v Canada i USA ne vaji. Na drugiiat den otivam obratno v magazina i im udriam parcalite v glavata! Ne me kefiat i t'va e!
19
2
 
6
 
! Отговори
Скалата преди 13 години
Наклонено било огледалото,ами нивелира на майстора бил крив.Веднага и вие ,лесна печалба.*** недейте така бе хора ,те не са такива.Хи хи хи хи хи хи
18
1
 
19
 
! Отговори
от №16 преди 13 години
аз съм 167 см и съм 46 кг, имах предвид растежните хормони в храните, наясно съм с доста неща. Не само на мъжете им растат гърди, децата също имат сериозни проблеми, не само с килограмите, но и с ранно съзряване.А в САЩ е бедствие, всички знаят това. Карат ги да тичат, а те получават инфаркти от двойното натоварване. Нищо общо със здравословен живот - бранд, маркетинг и т.н.
17
5
 
8
 
! Отговори
талибан преди 13 години
БуркааааааааааТова решава проблема.
16
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо лично ама, когато СИ чувал с картофи няма облекло, с което да изглеждаш слаб, а само такова, с което да си покриеш пищната снага. Това, че магазините сложили незнам какви си огледала... ами не ги виня, все пак те са там за да печелят. Вместо тези лелки да се вайкат в английската бгмама, колко са ги пре*бали да се хванат и да отслабнат. Няма да имат такива проблеми после.
15
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Горките жени, не се смейте, то и на храната им пише че е "еко" и диетична, а е фрашкана с какво ли не. Скоро тук четох, че в Англия мъже си оперират гърдите /намаляват ги/, защото са доста неестетична гледка. Само с количество не става, важно е и какво има в това, дето го ядеш. Тук започнаха също да се движат мутанти по улицита, нямаше такива преди.