Бунт заради "вталяващите огледала" в моловете

"В пробната изглеждах фантастично, но вкъщи приличах на чувал с картофи!"
5 апр 2011 23:32, Елка Василева
76
Бунт заради "вталяващите огледала" в моловете
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хиляди англичанки са се разбунтували срещу практиката в пробните на големите молове да бъдат монтирани "вталяващи огледала", които с измама подтикват клиентките да си закупят стоката, информира италианската агенция АНСА.

Но веднъж завърнали се у дома, пременените с новия тоалет дами откриват грубата реалност - облеклото не ги прави толкова снажни, колкото са изглеждали в магазина. Гневните британки масово изразявали възмущението си във форумите на един от най-популярните женски сайтове на Острова - Mumsnet.

На подсъдимата скамейка били изправени магазините на най-популярните вериги за облекла, пише БТА. "Изглеждах фантастично в пробните на GAP с новия си спортен тоалет. Но когато се огледах вкъщи, приличах на чувал с картофи!", оплакала се пострадала във форума.

Търговците единодушно твърдят, че огледалата им не са "манипулирани" с цел постигането на лесни печалби. Според тях този мит трябвало да се причисли към градските легенди, които нямат нищо общо с действителността.

"Сънди таймс" обаче пуснал на проверка две свои репортерки из пробните в Лондон. Те заснели огледално отражение на кръгъл компактдиск във веригата H&M. На снимката CD-то имало ясно изразена овална, "вталяваща форма". При по-обстойна проверка се установило, че въпросното огледало било леко наклонено в основата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
8
 
! Отговори
тарикати бол преди 13 години
Това е като с кантарчетата по морето - теглят погрешно. И българки, и чужденки се кефят като се качат на тях, че морските условия са им помогнали да се отърват от кило-две. Но аз, понеже също съм слаба и ходя на море за да дебелея /защото апетитът ми там е Х3 без стеса тук/, като се качих и пребледнях. Човекът ми го каза после на ухо и искаше да ми върне стотинките.
53
3
 
15
 
! Отговори
обратното преди 13 години
В пробните винаги изглеждам много по-зле - тесни /метър на метър/, стъпила по чорапи върху *** изтривалка или картон, виждам си отблизо главата, не дънките, например. Неонова светлина, завеса с отвратителен цвят. Страхувам се да изляза навън да се погледна отдалеч, за да не слушам глупостите на продавач-консултантката, на която ако кажа че не се чувствам в дрехата добре мъкне някакъв *** по неин вкус... А след гърба ми - реплика, която чувам. Пфу!!!!
52
4
 
9
 
! Отговори
Алиса преди 13 години
Бе на мен ми се е случвало да се харесам с някоя дреха много в магазин и после в къщи да се окаже че не ми харесва как ми стои или да не ми е удобна.Ама чак пък да си дебел и да си мислиш че изглеждаш слаб няма как да стане.каквото и огледало да ми сложат няма да ме накарат да вярвам че изведнъж съм заприличала на Адриана Лима примерно...няма как да стане:)
51
2
 
6
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Да им имам проблемите. Аз пък в пробните винаги проверявам дали е стъкло или истинско огледало.
50
1
 
4
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 13 години
V MOQTA BANQ .....OGLEDALOTO E IZPAKNALO...CHE TRUDNO GO NAMIRAM.....
49
2
 
8
 
! Отговори
Дейли Мирър-Кривия преди 13 години
Абе нека има такива хитринки! Това прави живота на много жени по-весел. Те горките си мислят,че вълшебното огледалце ще им изпари тлъстините,вярват на стотиците "чудодейни" хапчета,които ги гълташ и се стопяваш,като едновременно плюскаш пици и банички . Казано накратко,жените обичат да бъдат лъгани.
48
0
 
9
 
! Отговори
няма - има преди 13 години
логика в твърдението, че такива огледала няма. Но - ФАКТ. Преди години у нас имахме огледало в цял ръст в моята стая и много от приятелките ми /по-пълнички от мен/ обичаха да се оглеждат в него и казваха, че изглеждат по-хубави. Един ден случайно се загледах и установих, че в дясната му част изглеждам още по-слаба. Накарах и сестра ми да се мести - същият ефект. Това е бил дефект, но резултатът беше налице, и то с много свидетели.
47
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахахахаха :)))) Е при нас нямаме такъв проблем все още. Но като почнем да приличаме и ние на бъчви, вече търговците знаят какво да правят :)Между другото, днес.бг, за думата "мол" имаме едни нелоши български такива - търговски център. Супер ме дразнят всички какво котират чуждиците, а не уважават и ценят българския език!Вие поне имате властта да промените това. Замислете се за отговорността към читателите си!
46
0
 
11
 
! Отговори
Ahtung! преди 13 години
"Внимание! Огледалото е наклонено! Всъщност сте много по-дебели и напуснати."
45
0
 
7
 
! Отговори
Спомних си! преди 13 години
Ха-ха! Бяхме гимназистки.Една по-пълничка съученичка случайно беше открила,че ако наклони малко огледалото - с горната част назад,изглежда по-стройна,като се огледа.Като ходехме у тях на гости,всички се кипрехме пред това нейно огледало,защото дори и най-стройните изглеждаха още по-стройни.А в луна-парковете имаше павилиони с "криви" огледала,които променят фигурата до неузнаваемост - падали сме си от смях.ТОВА Е ИДЕЯ: Конкурентна фирма може да смени тайно "вталяващите"огледала с обезформяващи!
44
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И защо се "сърдят" на огледалата,нямат ли реална оценка за себе си?За първи път в тези ли огледала са се видяли?...Като си знаеш,че си 90 кг. как ще изглеждаш 50 (примерно).....?Явно освен проблеми с килограмите имат и проблем с мисленето......
43
0
 
3
 
! Отговори
fotograf преди 13 години
ne e nuzna goliama manipulazia - ogledaloto leko se naklania nagore i izglezda6 fantasti4no. to4no kakto i manekenkite gi snimat ot dolu nagore. stavat slabi i s dalgi kraka. opitaite go kato se snimate razko6no 6te izglezdate.
42
3
 
6
 
! Отговори
yaro преди 13 години
да бе огледалото ви е виновно че имате свински бутове..ама явно толкова сте се освинили че не може да си видите вече краката без огледало...
41
7
 
20
 
! Отговори
разстроен преди 13 години
Аз пък ще съдя чувалите с картофи като тръгнат с къси поли шпо улиците и започнат да леят сланина. Започнах да получавам халюцинации, че ме преследват диви ***, скоро може и да полудея. Имам чувството, че гледам филм на ужасите "*** ООД"
40
5
 
2
 
! Отговори
Име преди 13 години
прасета прасета всичките прасета на мезета :D :))
39
3
 
14
 
! Отговори
Проджект мениджър преди 13 години
В моловете всичко е измислено така, че да клиентите да похарчат възможно най- много пари. Повечето хора са глупави и им харесва, а в изостанала държава като България моловете се приеамт така, както ги приемаха в Западна Европа преди 25-30 г.
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахахахааааааана дебелаците огледалото им виновно :)))
37
2
 
3
 
! Отговори
Зрител преди 13 години
И какви глупости пише само "Анонимен" специалист за пътя на светлината, и как това създава илюзия...Много хубаво е веднага да отличаваме прикритите лъжци като този човек. И какво го кара да се прави на спец на форум за жени??А иначе весела работа с огледалата. И нищо по съдържателно не се разбира от статията - има ли измама, няма ли... Типично вече за българската журналистика. Никаква връзка с реалността.
36
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не са им виновни огледалата и моловете!ЩО СЕ ТЪПЧЕТЕ КАТО ПРАСЕТА БЕ!?***.
35
0
 
7
 
! Отговори
огле преди 13 години
Стар трик, използува се отдавна и в България. Знае го всеки по голям производител на стъклени мебели и огледала. Тук май откриха топлата вода!