Бъди тъжен, бъди секси! Жените го искат

Мрачните и арогантни мъже били по-привлекателни
25 май 2011 13:32,
56
Бъди тъжен, бъди секси! Жените го искат
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Жените намирали мрачните мъже за по-сексапилни, показват резултатите от изследване на канадски психолози.

Авторите на проучването от Университета на Британска Колумбия са установили, че за дамите доста по-привлекателни са намръщените и арогантни мъже, отколкото представителите на силния пол, които постоянно се усмихват.

Мъжете от своя страна изпитват по-силно привличане към жени, върху лицата на които грее усмивка. Представителите на силния пол намират намръщените жени за надменни, добавя Ройтерс.

За целите на изследването на доброволци са били показани снимки на индивиди от противоположния пол, изразяващи различни емоции, съобщава БТА.

Специалистите обясняват, че според еволюционните теории изправената и горда стойка при представителите на силния пол подчертава мъжествеността им и загатва за способността им да се грижат за партньорката си и поколението им.

От друга страна, усмивката при мъжете се свързва с неумението да демонстрират превъзходство, а при жените издава подчинение и уязвимост.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
3
 
! Отговори
До 36, 37 преди 12 години
Това са нещата от живота, маце, свиквай.
54
0
 
6
 
! Отговори
$ преди 12 години
Абе мен зъб ме боли, тези женуря мислят,че ми се е.е!
53
1
 
5
 
! Отговори
HAHAHA преди 12 години
Po-golqma glupost ne bqh chel, ot dnes oficialno spiram da cheta vsqka statiq koqto vkluchva nqkakvo prouchvane za polovete, pylni izmekiari
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този на снимката прилича на Вальо Топлото
51
3
 
1
 
! Отговори
егоистка преди 12 години
Нестига, че ме респектира, ами и така прави / с една дума, с един жест /, че ме разсмива когато не съм в настроение! А, до сега не сам го видяла той, дори за се смее!
50
4
 
6
 
! Отговори
Samir преди 12 години
Млади учени,които се чудат откъде да измислят някоя *** сензация за курсовата си работа.Всичките жени са ми казвали, че ме харесват заради усмивката. Кой харесва мъжете темерути - ами жените темерутки разбира се :)
49
6
 
6
 
! Отговори
kurentzo lapas преди 12 години
има нещо вярно-няколко момичета са ми казвали че не харесват ухилени мъже ,щото така мязали на ***...
48
0
 
10
 
! Отговори
смех... преди 12 години
Какво по- готино да ти е бил скапа деня заради някакви колежкии колеги и въобще че днес някой си или вчера принципно ти е развалил настроението. И приятеля ти или мъжа ти да е с чувство за хумор или да има умеението да ти оправи настроението за да чувсташ добре. Тук вече не можем да говорим за Арогатно поведние! Всичко си е до мъжа и до това да му харесва да се чувстваш преди всичко добре и в настроение.
47
2
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Благодаря за "като" и оценката "куха лейка"!- мрачен - неразбираем, неясен, тежък, безпросветен,- тъга - чувство на жалНаучи се да управляваш емоциите, нали нямаш цикъл?
46
0
 
5
 
! Отговори
do 12 преди 12 години
Лол, ако жените наистина искат верен, добър, секси, уважителен към родителите й..........и най-вече да я слуша!!! тогава аз съм загубен ...може би това обяснява защо съм сам..верен съм и съм добър и изглеждам добре, обаче не мога да слушам жена..
45
2
 
2
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
Все пак университета се казва "Британска Колумбия", така че британците са намесени ... къде без тях
44
1
 
5
 
! Отговори
До 43 преди 12 години
Това, че някой е сериозен или тъжен далеч не означава,че е неудачник. Като цитираш такива личности, поне като ги четеш, мисли, за да не пишеш тия работи. Да умее да превърне нещастието в щастие е задължително на приказки и казано от устата на някоя куха лейка, но в реалния живот много фактори правят един мислещ човек сериозен или понякога тъжен.
43
1
 
4
 
! Отговори
до 39 от 38 преди 12 години
Прощавай, не разбрах какво искаше да кажеш? Цитирам Сун Дзъ - ако ти е известен, кой? и какъв е?Трябва ли да харесвам тъжни, самосъжалямащи се неудачници и "секс играчки"?? Не сам съгласна със статията и толкоз!
42
1
 
12
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
Нещо не ми се връзва заглавието със съдържанието на статията?!? Според мен, "тъжен" и "мрачен" нямат нищо общо! А пък изправена и горда стойка могат да имат не само мрачни мъже, а също и весели, усмихнати и т.н. ...:)) Глупава статия, според мен!
41
1
 
8
 
! Отговори
tyfd преди 12 години
алоооо британските учени, изоставате от канадските си колеги... :Dпо - голяма дивотия не бях чел :D. Това че мухльовците си трсят оправдания е друг въпрос.
40
10
 
4
 
! Отговори
До 36 и 37 преди 12 години
Тук не е искрено и лично, нито море от любов да ти слушаме сексуалните желания и личните ти дилеми. Стегни се малко. Има тема.
39
9
 
1
 
! Отговори
37 И 38 СА ПАЧИИИИ преди 12 години
таващи симво
38
3
 
12
 
! Отговори
една преди 12 години
А, аз защо харесвам мъже с голямо сърце и огромно търпение към бъбривостта ми? Мъжът да е тъжен? Абсурд! Чувството за хумор - "да умее да преварне нещастието в щастие" е задължително!
37
5
 
11
 
! Отговори
Продълж. на 36 преди 12 години
Бях на 22 год. и не разбрах защо възрастна колежка казва,че съжалява само за онова,което не е направила.Сега я разбирам,когато неочаквано смъртта отвлече млад мъж.Сама си слагах юзди- беше приятел на този,с когото излизам,без да съм влюбена в него - просто го харесвам и уважавам.Мислех,че като им разваля приятелството,ще "олекна".Другият ясно показваше,че ме харесва.Загатна,че моят приятел не му е чак толкова близък.Приятелят ми пък е здраво хлътнал по мен.Бях почтена.Сега полудях от мъка.Съдба!
36
4
 
16
 
! Отговори
Тъжен?Арогантен?Ами! преди 12 години
Всичко е химия. Понякога и сама на себе си не можеш да обясниш защо лудваш по някой мъж. Не говоря за обмислените постъпки - дали да приемеш ухажването на някого,дали ще си подхождаме,ще има ли бъдеще връзката?Имам пред вид случаите,при които виждаш някого и го пожелаваш - опитваш се да мислиш,но не можеш да надвиеш себе си.Може и да се въздържиш от физически контакт,но си като болна и все мислиш за този мъж.Моя възрастна колежка казваше:"Съжалявам само за това,което не съм направила"/продълж/