Бъди тъжен, бъди секси! Жените го искат

Мрачните и арогантни мъже били по-привлекателни
25 май 2011 13:32,
56
Бъди тъжен, бъди секси! Жените го искат
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Жените намирали мрачните мъже за по-сексапилни, показват резултатите от изследване на канадски психолози.

Авторите на проучването от Университета на Британска Колумбия са установили, че за дамите доста по-привлекателни са намръщените и арогантни мъже, отколкото представителите на силния пол, които постоянно се усмихват.

Мъжете от своя страна изпитват по-силно привличане към жени, върху лицата на които грее усмивка. Представителите на силния пол намират намръщените жени за надменни, добавя Ройтерс.

За целите на изследването на доброволци са били показани снимки на индивиди от противоположния пол, изразяващи различни емоции, съобщава БТА.

Специалистите обясняват, че според еволюционните теории изправената и горда стойка при представителите на силния пол подчертава мъжествеността им и загатва за способността им да се грижат за партньорката си и поколението им.

От друга страна, усмивката при мъжете се свързва с неумението да демонстрират превъзходство, а при жените издава подчинение и уязвимост.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
25
 
! Отговори
h преди 12 години
"за дамите доста по-привлекателни са намръщените и арогантни мъже, отколкото представителите на силния пол, които постоянно се усмихват."Първо харесват лоши момчета, пък после реват като започнат да ги бият... :)
14
1
 
24
 
! Отговори
смех... преди 12 години
Остава ми и едни буреносен облак да ми развали настроението.... Предпочитам забавните и с доброто настроение от колкото да ме натоварва с кофтито си настроение. По- добре да не е арогантен избощо не мие по вкуса.
13
11
 
18
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Съгласен съм с изводите на прочуването. Мрачните и арогантни мъже са по-интересни за жените, особено ако не им обръщат внимание. Тогава жените сами скачат на мъжете.
12
1
 
6
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До 9: Точно така е! И въобще не им се налага да ходят на уроци за това!
11
1
 
25
 
! Отговори
папи преди 12 години
що за глупост пак, не искат ли жените усмивки и смях............ами не искам да съм мрачен и арогантен пък ако ще и да остана без жена.
10
3
 
14
 
! Отговори
Vinnie Jones преди 12 години
Abe Volen Siderov da ne bi de pusnal tazi statia da si pravi samoreklama? Da razbiram li 4e toi privlicha jenite?????
9
2
 
34
 
! Отговори
Зи.Фр. преди 12 години
Охо,това е толкова лесно! Всяка жена има качествата за няколко минути да направи и най-лъчезарния и внимателен мъж мрачен и арогантен.
8
9
 
26
 
! Отговори
намусен олигофрен преди 12 години
до 5. Ти май си интелигентна кифла, а?Преди години един наш музикант каза: "За да не си в депресия в България, трябва да имаш само една мозъчна гънка". Така че върви при самодоволните мутри и успелите баровци, и си слушайте чалга заедно.Марк Твен: "За да успееш в живота, са нужни две неща - невежество и самоувереност". Джон Ленън: "Аз съм един мухлен, мухлен мъж".
7
8
 
16
 
! Отговори
:-))))))) преди 12 години
maznite nikoi ne gi obi4a!!! aman ot mazni maje kolkoto i da se pravqt na kavaleri.otkadeto i da gi gleda6 vse ohluvi. primer- stani6ev,toi e super mazen i protiven.
6
1
 
20
 
! Отговори
iKoko преди 12 години
Канада е далечко.. НО,новината е НЕВЕРОЯТНА! :)
5
13
 
24
 
! Отговори
хаха преди 12 години
само някоя *** кифла може да харесва арогантни мъже... а да е тъжен... като е тъжен да върви при майка си да го успокоява - аз нещанамусен *** дето се изживява като примадона
4
9
 
9
 
! Отговори
Тъжен преди 12 години
Ко ме фачо за Маркучо...?
3
3
 
38
 
! Отговори
борба преди 12 години
Те хората станаха меркантили, та какво остана за жените... Само пари,пари,пари... едни материални *** станахме, все едно забравихме, че душата е по-велика всичко. Законите на душата нямат нищо общо с земните блага... С борба става... борба срещу всичко порочно....
2
5
 
79
 
! Отговори
Митко преди 12 години
хаххаа бъди тъжен, бъди секси, ама ако си без пари направо си за оплакване. Няма кой да ти обърне внимание в БГ. Тук жените са 90 процента меркантил.
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оффф