След 15 години заедно радостта от секса се засилва

Ласките и целувките пък са важни за застаряващите женени мъже
6 юли 2011 15:44, Елка Василева
58
След 15 години заедно радостта от секса се засилва
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ласките и нежността са по-важни в една дългосрочна връзка за мъжете, отколкото за жените, установи проучване на екип от университета на щата Индиана, цитирано от в. "Дейли мейл".

Изненадващо трайно обвързаните мъже се чувствали по-често щастливи от останалите, а жените в същата категория - задоволени от сексуалния си живот.

За мъжете на средна възраст най-важното нещо било те да са в добро здраве и да знаят, че половинките им изпитват оргазъм с тях.

И още една изненада - честите ласки и целувки се оказват от съществено значение за застаряващите представители на силния пол, но не и за нежния!

Изследователски екип, воден от Джулия Хайман, анкетирал 1000 двойки с най-малко 25-годишен семеен живот от САЩ, Бразилия, Германия, Япония и Испания. Те били на възраст между 40 и 70 години, като от всяка отделна страна били изследвани по 200 двойки.

Участниците в проучването трябвало да отговорят на подробни въпросници за личния си живот, като получили гаранция, че техните отговори няма да бъдат известени на партньора.

Колкото повече време били изкарали заедно, толкова по-щастливи се чувствали партньорите.

Жените, които били заедно с половинките си по-малко от 15 години, се оказали по-малко задоволени в сексуално отношение. Но след 15-годишната граница радостите от секса рязко се покачвали.

Сравнени с американците, японските мъже били 2,6 пъти по-удовлетворени в сексуално отношение, отколкото американците, пише вестникът.


(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: мъжеженицелувкиласки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
6
 
! Отговори
do40,43,44 преди 12 години
женена от 23г без изневяра и от двете страни.................защото не искаме друг/а/........пък и моя носи голям номер обувки
57
1
 
12
 
! Отговори
asd преди 12 години
Някои жени и мъже не могат да преглътнат болката и гурчивината от изневярата. Факт! Някои жени и мъже преживяват това изключително тежко дори болестно. Факт! За някои хора това е много тежко и болезнено нещо някои не изцдържат дори от този факт не могат да приемат подобна постъпка спрямо него, нея. Факт!
56
2
 
6
 
! Отговори
! преди 12 години
Той мъже е отритнат от Жена си! И какво изневерява? Гледа я в очите спи в нейното легло и хиляди лицемерни думи струят от устата му и прегрътките му колко е жалък само. Но и дума да не става да се раделя с нея. Започва великото самозалъгване за кой? За него? От триста кладенци вода си вади че ТЯ- Жена му е виновната той така да направи / угризенията на съвестта си казва тежката дума/ ТАКА СЕ САМОУСПОКОЯВА ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО Я ГЛЕДА В ОЧИТЕ И СИ КАЗВА ЧЕ НЕ ТОЙ Е ВИНОВНИЯ. И така лъжа след лъжа.
55
7
 
8
 
! Отговори
Животът е един преди 12 години
А , не ! Не може за едното разнообразие и за това ,че правим секс с друго семейство ,да се разделяме и да оставяме децата си без родители ! Също така не може само защото сме женени и се обичаме , да не си разнообравяваме секса понякога! Един живот живеем и най-хубавото е че се разбираме! Тежко им на онези,при които единият иска , другият не ,трети изневерява а се прави на светец и пр.!
54
2
 
5
 
! Отговори
:))) преди 12 години
И тази малка част, която е останала от товето сърце да го дадеш веднага на следващата. Защото, както казват: "След "тролей" не се тича след пет минути идва следващия." :)))
53
0
 
11
 
! Отговори
! преди 12 години
Да насилваме положението и да го усложняваме да си скъсваме нервите и живота на всички окло нас това егати и напъна безмислен. Кому е нужно това. Който иска винаги ще изневери каквото и да се оптавате да направите. Щом наякой си е решил да го направи не можете да го спрете. Само си усложнявате живота. Въпроса е да не пречи и да не наранява вас зарди собственото удоволствие. Иначе всичко друго е толкова преходно а и жени и мъже бол.
52
5
 
7
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Има и друга истина!Агнешкото си е агнешко,овчето си е овче.....Днес и баби и дядовци налитат на свежо!Не е ли истина?Пък и за младите по-убавко!Що пари измъкват от дъртите пръчове и кранти?
51
0
 
14
 
! Отговори
! преди 12 години
Или ме обича и държи на мен или не е с мен. Две положения няма и не може и да има. И да се възнасяме да се делим той мен аз него що за връзка е това. По- добре никава. Губене на време.
50
2
 
7
 
! Отговори
женен от 20 години преди 12 години
вярно е това само дето се радваш по рядко като по празниците ...
49
0
 
7
 
! Отговори
! преди 12 години
Не е приятно човека на когото държиш да постъпва така спрямо теб!
48
2
 
3
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
Това си е парекселанс дискриминация! Е що само с него?????:))
47
2
 
4
 
! Отговори
! преди 12 години
Мъжа те гледа в очите и те лъже всеки път! По- добре да се разделите по- живо и здраво или да не правите изобщо секс поне така ще сте наясно и двамата ние не си изневеряваме защото не правим секс любов. Ясно ние и на двамата че правим секс с различини пратньори. Това е по- малкото зло нали така?! Това не е нито изневяра нито лъжа. Никой никого не лъже всеки път. Не се налага.
46
4
 
5
 
! Отговори
жена преди 12 години
до 45,ти май нещо се разстрои, е не съм чак такава *** , но ако искаш може да се пробваме
45
3
 
8
 
! Отговори
най-мразя преди 12 години
да ме гледат в очите и да ме лъжат ! По-добре е заедно в компания с друго семейство ,отколкото зад гърба ми ! Винаги съм мразил лъжата и лицемерието ! Човек трябва да е абсолютен наивник за да си внуши ,че жена му не е човек и не и се иска нещо чуждо ,независимо от това ,че прави хубав секс и я задоволява !Но има и жени ,на които лъжата им е в кръвта ,като тази 21 !Не им пожелавам на мъжете суингъри такава жена ,каквато и свобода да им дадат ,те ще продължат да лъжат!
44
1
 
4
 
! Отговори
до 43 от 40 преди 12 години
Прав/а/ си. Всъщност кое по-точно е изневярата-желанието да го направиш или самия секс? Може би аз не формулирах шегата по-долу правилно. Просто исках да покажа че почти няма човек който да не го е правил след 15 г. брак или връзка. Останалите просто попадат в категорията която ти описваш:)
43
0
 
8
 
! Отговори
до 40 не е така преди 12 години
Или може би неправилно се изразяваш ! Причините за 15г. да не изневериш са много : страх /било от издънка ,било по религиозни причини/ , ако не си харесван/а/ от други , ако не харесваш тези които те ухажват и пр. и пр. ! Бих повярвал на човек ,който ми каже ,че за 15г. не е изневерил ,но не бих му повярвал ,ако каже ,че през тези 15г. не му се е искало да изневери !Но повечето ,които не са изневерявали ,не си признават истинската причина ,а казват -много го /я/ обичам и затова не съм изневерил
42
2
 
5
 
! Отговори
! преди 12 години
Като не обръщат вниманише на жените си какво очакват от тях?
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пари да има, *** бол...
40
21
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Ако тук има мъж или жена който/която/ след 15г. брак поне веднъж не е кръшнал/а/ нека сложи един минус:))))))
39
0
 
3
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Мдаааа.......Ама верно е!Аз лично така се радвам...Три дни ходя ухилен потропвайки с бастунчето и замятам левия крак от кеф!А за възстановяване, Ви препоръчвам кутия вафли и стар фасул!Каза ми го един войник.