Мъжете вече ценят повече ума, а не фигурата на жената

А слабият пол все по-малко се интересува от материалното положение на мъжа
10 сеп 2012 19:42, Елка Василева
77
Мъжете вече ценят повече ума, а не фигурата на жената
Във Великобритания и в скандинавските страни мъжете все повече ценят у жените качества като интелигентността. Снимка: архив, Reuters

Мъжете все повече ценят жените за ума им, а не за външността или готварските им умения, установиха британски учени, анкетирали 12 000 души в над 30 държави какви са приоритетите им при избор на партньор, съобщи в. "Дейли телеграф".

Мъжете обаче трябва да се грижат за своя външен вид, защото съвременните жени имат все по-голяма слабост към физическата привлекателност и все по-малко се интересуват от материалното положение на партньора.

Това означава, че традиционните приоритети на двата пола при търсенето на партньор са се променили. Мъжете вече ценят жените не само заради външния вид, а дамите са все по-независими финансово и не се интересуват толкова от портфейла на господина.

"Установихме, че в държави като Великобритания и особено в скандинавските страни мъжете все повече ценят други качества като интелигентността, а не пищната фигура или готварските умения" - каза ръководителят на изследването д-р Марсел Зентнер от университета на Йорк.

По традиция жените търсят заможен човек, който да може да осигури децата им. Живеещите в държави с по-голямо равноправие обаче не показват такъв интерес към парите, а гледат повече външния вид.

Приоритетите при търсене на партньор са свързани пряко с индекса за равнопоставеност между половете. Според него Исландия е държавата с най-малко неравенство между мъжете и жените що се отнася до възможности за образование, работа и политическо влияние, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
10
 
! Отговори
Жена- Месия преди 11 години
А чушките ми?????
49
0
 
5
 
! Отговори
Филип преди 11 години
За предпочитане са и двете!!!
48
7
 
14
 
! Отговори
хикс преди 11 години
Жената не знае какво иска,но го иска веднага.
47
4
 
1
 
! Отговори
ани преди 11 години
фигурата е най важна вижте :aidriell.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/09/10/liceto-na-partiia-gerb-iskra-fidosova-zamesena-v-potencialno.998347
46
5
 
6
 
! Отговори
да преди 11 години
Да, само умът, да........Заблуждавайте се!
45
7
 
16
 
! Отговори
Aman преди 11 години
ВСИЧКИ ДЕБЕЛАНИ ДА БЛАГОДАРЯТ НА DNES.BG !!!!!!!!!!!!...да хапват и да чакат....както се казва "Надеждата умира последна"
44
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
жените харесват (природен закон) по следния начин:1 - сигурност и самоувереност (дори и в по-насилствени форми, но пак я има)2 - хумор и спокойствие3 - възможности за развитие и перспективи4 - приятели и социална среда5 - родниниколкото повече запълвате критериите по 5-точковата система, толкова пó мъж изглеждате. ама без да прескачате към следваща точка, щото добри родители не могат да компенсират липсата на т*шаци в дадени ситуации.
43
2
 
10
 
! Отговори
... преди 11 години
До Анонимен, това все пак е и нейно решение, ще я чакам да се осъзнае, дано по- бързо и дойде акъла. За сега съм врътнала канчето. Да се оправят. А ти гледай да си намериш хубаво и свястно девойче. Желая ти го от сърце! На никой не желая *** в къщата си! Безволеви плазмодии от мъжки пол, голи охлюви много... А за дъщеря си, се моля да се пази и да не забременява преди да се осъзнае...
42
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз пък си търся жена хубава, умна и финансово стабилна, за да ми издържа децата.Мога да направя компромис с второто, колкото да не си изхарчи парите за глупости все ще я посъветвам, чак толкова не ме мързи.
41
1
 
2
 
! Отговори
GFY преди 11 години
B-b-b...BULLSHIT!
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
39Ако дъщеря ти е хубавица се обади.Зетя щe го пратим да кОпа картофи и да маже филии с мас а дъщеря ти ще остане доволна както и ти.И няма да издържаш никой нито пък ще ти живеем в къщата.
39
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
жена-к*рва си е човещина, иска да компенсира някви комплекси и си раздава ***. ама мъж-к*рвар е много грозна работа - без принципи, самозалъгва се, погледът му е мътен като на болно от бяс животинче като помирише женско, не е разбрал доста истини от живота, балъците му се радват, сериозните му се чудят къв е тоя 8ми клас на 30+ години и т.н.
38
1
 
24
 
! Отговори
ан преди 11 години
по принцип външния вид е важен,но не само тойдобри и трайни връзки се получават когато се свързват с хора със сходно възпитание в семейството и целите,които гонят т.е така наречената посокадругото е празни приказки и го има само по филмитеот време на време някоя красива пепеляшка се намърда не на място но тя компенсира по друг начини това не е леснокак се издържа мамино синчеили разглезена богаташка щерка
37
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жените искат 3 неща - сигурнос, здрав секс и внимание. Дали си богат, беден, умен, ***, няма значение, ако можеш да осигуриш тези 3 неща.
36
5
 
26
 
! Отговори
.. преди 11 години
Имам зет като мед, със самочувствие, но без грам покритие. дългото изречение/философ/чудя се на дъщеря си, гледала ли е или е спала. Е сега ще и се наложи да гледа, щом ще трябва и да го издържа, защото аз врътнах кранчето. За мен дъщеря ми си е и хубавка и млада и стройна и доста добре образова с марково образование, даже и имотна. А зетко- медко, и беден и не образован, та даже и мързелив, но с претенции. В домът ми живее, а даже и наглее. До кога ли ще го издържа??? Пооне хубав да беше, а то.
35
5
 
11
 
! Отговори
666 преди 11 години
то в тия държави, за които става въпрос повечето жени са трътлести и. какво му остава на един мъж - да избира между умна и дебела или само дебела
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do 25 ti be *** kakvi gi govorish idi i se skrii nqkade .kaji mu che e maj i ne go obijdai poveche.bez jenite mAjete za Kragla nula
33
3
 
13
 
! Отговори
дядо Стефчо преди 11 години
Между *** жена с големи цици и умна жена с големи цици, винаги ще избера умната:))) А в Англия ума на жените винаги е бил повече от красотата - в десетки пъти повече
32
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
зависи от мъжете (спортистите и "бизнесмените") наблягат на фолк певици с нисък интелектумните хора предпочитат оптимален вариант красота и ум
31
18
 
30
 
! Отговори
Кой преди 11 години
Глупости! Мъжете гледат само и единствено външността на жената !!! Въобще не ги интересува дали е интелигентна или не - щом е красива всичко й се прощава, дори глупостта!