50-годишна кариера - и то каква!

70-годишни близначки разказват за живота си на червените фенери в Амстердам
Обновена: 2 окт 2012 14:46 | 2 окт 2012 13:30,
80
50-годишна кариера - и то каква!
Снимка: YouTube

70-годишните близначки Луиз и Мартийн Фокън са най-възрастните проститутки в Амстердам и попаднаха под светлините на прожекторите с издаването на мемоарите си и документален филм за живота им.

В телевизионно шоу наскоро двете разкриха, че през живота си заедно са забавлявали общо 355 000 мъже.

В началото и двете са работили със сводници, но с времето са успели да си извоюват независимост. Близначките са шокирани колко се е променила индустрията от 60-те години, когато са започнали кариерата си. „Сега е различно, преди стояхме на витрините с дрехи, сега момичетата са напълно голи“, разказва Луиз.

В момента тя и сестра й живеят в двустаен апартамент в град Ижмуйден, западно от Амстердам.

На въпроса дали като се върне назад във времето в живота й е имало повече смях или повече сълзи, тя е категорична: „О, смях, определено смях. Трябва да се смееш дори когато си тъжен, защото това е твоят живот и не можеш да го промениш, но винаги е по-добре, ако се усмихваш“.

„Разбира се, на 14 или 15 години никога не сме си мислили, че някой ден ще работим като проститутки. Бяхме по-изобретателни, имахме мечти“, спомня си Мартийн.

„Съпругът ми ме вкара в това. Беше насилник и заплашваше, че ще ме напусне, ако не се продавам, за да имаме повече пари. Беше любовта на живота ми“, разказва Луиз.

Мартийн все още продава тялото си. Казва, че холандската й пенсия не е достатъчна, за да се издържа. Луиз се е отказала от най-древната професия заради артрит, пише Би Би Си.

И Мартийн казва, че иска да се откаже, но не може да си го позволи. В документалния филм са я снимали на работа – по жартиери и лачени обувки на висок ток.

Покрай нея минават млади мъже, някои от тях идват за ергенски партита чак от чужбина, и й се подиграват, че е твърде стара. Тя обаче подминава подигравките с усмивка и твърди, че не й пука.  Казва, че времената са се променили. „Момчетата сега са различни, пият твърде много, дебели са и не те уважават. Трябва да се качат на велосипедите като холандските момчета, не само да пият през цялото време“, смята тя.

Въпреки младите колежки в съседство за услугите на Мартийн все още се намират клиенти. Нейната цел са по-възрастните мъже, омайва ги със страховити камшици и високи токчета. Изглежда е намерила своята ниша на пазара с фетиши. 

„Знаем много номера, знаем какво искат. Знаем как да говорим с тях и как да ги разсмеем“, казва тя. „Сладурче, ела при мен“, приканва тя мъжете наоколо със силен холандски акцент. Мартийн казва, че има късмет, че все още е жива.

„Веднъж бях с един странен мъж. Накарах го да си свали всички дрехи. После седнах на леглото и видях, че е скрил огромен нож под възглавницата“, разказва тя.  „Винаги има върхове и спадове“, допълва я Луиз.

Мемоарите на близначките, които имат по 50 години стаж като жрици на любовта, вече са на върха на книжните класации в Холандия. Книгата вече се отпечатва и на английски и ще излезе по-късно тази година.

И двете са категорични, че не биха изживели живота си пак по друг начин.
„Ако не бяхме проститутки, какво щяхме да правим. Това е нашият живот. И да, все още се забавляваме“, обобщава Мартийн, която има три деца. Сестра й има четири деца и девет внуци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: близначкипроститутки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
ОЧУДЕНА до 65 преди 11 години
До 65. Уважаеми/а заядливецо/заядливке написала съм го "средно", целта ми беше да сметна "грубо" с колко мъже са спали на ден двете "дами". Така или иначе сметката ми е вярна. А относно "очудена" и за него обясних, че е написано с ОГРОМНА доза ирония. Така че си спести грозните определения за заобикалящите те около теб хора или за себе си поглеждайки се в огледалото рано сутрин.
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ABE TIA S PAMPERSITE LI SE 4**AT
62
1
 
5
 
! Отговори
г преди 11 години
177 500 хил. мъже, глупости на таркалета , Митьо пищова в холандски варянт
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ФАТИШ СА ПО СРЕДАТА - НИЩОТА! И ГОРЕ И ДОЛЕ!
60
1
 
11
 
! Отговори
бате Нешо преди 11 години
Свят шарен, хора всякакви....Обърнеш се на ляво - пъстрота,обърнеш се на дясно - простота.
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕ ТЯ МЕСАЛИНА ИМ СЛОЖИ НОРМАТА - 37, ОЩЕ ПРЕДИ 2000Г И ТО ЗА ЕДНА НОЩ, НЕ СЪМ СИГУРЕН ДЕ, МОЖЕ И ДЕНОНОЩИЕ! ПРИ ТАКАВА НОРМА, ЩЕ ИМАТ МНОГО ПОЧИВНИ ДНИ.
58
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 11 години
До ОЧУДЕНО ВЪЗМУТЕНА - годината има 365 дни, а не 355, но иначе сметката ти в е вярна и съответно тия двете лъжат като ... - е, сещате се. Падат им се по 10 мъже на ден с 10 почивни дни на година - нужно ли е да се обяснява, че такова темпо няма как да се поддържа 50 години, дори по чисто обективни причини (дъждовни дни, липса на клиенти, цикли и т.н.)
57
2
 
4
 
! Отговори
до "О"чуде преди 11 години
Драга "О"чудена 1 г.= 365 дни,ЗЛАТКЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А как е извън ЕС.?Меките дроги са забранени затва сте на хероин.Гейовете ви пак си живуркат райски само,че официално не са гейове.Тоест перкат се със себеподобни само на частни партита.В ЕС също е така.Поне повечето все още го правят на закрито.Ромите са на пиадестал не заради друго ами защото някой си измисли ,че още от втората световна война са подложени на тормоз и геноцид.Ценностите са на ниско ниво ,но все още са доста над нивото да си купиш 5-та малолетна жена за 2 кози както е при вас.
55
0
 
5
 
! Отговори
А,ТОВА СА ХАЗЯЙКИТЕ преди 11 години
ТОВА НЕ СА *** А РЕСТИТУТКИ, ПО ВРЕМЕ НА КРИЗАТА, ПОРАДИ СПАДА НА ЦЕНИТЕ НА НАЕМИТЕ НА ВИТОШКАВЕЧЕ СЕ НАЛАГА КАКТО ПРЕДИ ДА СИ ЗАРАБОТВЕТ ХЛЯБА, А НЕ ДА ЧАКАТ НА НАЕМАТЕЛИТЕ,ЩОТО НАЕМАТЕЛИТЕ ИМ ИЗБЯГАХА В "БИЗНЕС-ПАРК"-А
54
0
 
5
 
! Отговори
А НЕ, НЕ, НЕ преди 11 години
Другарките на другарите не бяа таквиз! Тейните кофички ги пълнеа само от любоффф с любофф! Ама, пък не се чу на някоя другарка да я пълна. Па бяха много влюбени - изпълнени с любофф, е не само към Партията любима....
53
6
 
4
 
! Отговори
СУПЕР преди 11 години
*** нинова и м.манолова след 10г. на конгреса ,ама извън БГ.Тогава БСП пак ще са в нелегалностГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ
52
1
 
3
 
! Отговори
вяра преди 11 години
непукизмът им е пословичен!
51
1
 
2
 
! Отговори
един преди 11 години
кариера-мечта:)
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия я ги знам бе...от Бузлуджа
49
5
 
8
 
! Отговори
МИ ТАКА Е В Е.С. преди 11 години
МИ ТАКА Е В Е.С. - РАЙ ЗА ГЕЬОВЕ, ГЕЙСКИ БРАКОВЕ И КНИГИ-МЕМОАРИ ЗА К................ВИ, ТРЕВАТА И МЕКИТЕ ДРОГИ ПОЗВОЛЕНИ, НО ЦИГАРИТЕ -ЗАБРАНЕНИ, РОМИТЕ НА ПИЕДИСТАЛ, ТОЛЕРИРАНЕ НА РАЗВОДИ И СЕГРЕГАЦИЯ И ГЕНОЦИД КЪМ НОРМАЛНИТЕ СЕМЕЙНИ И ОБЩЕСТВЕНИ ЦЕННОСТИ И ХОРАТА КОИТО СЕ ПРИДЪРЖАТ КЪМ ТЯХ - ЗОМБИРАНЕ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН И СЪС ВСИЧКИ СРЕДСТВА.....БРАВО НА ВАС ЧЕ СЕ ПРИДЪРЖАТЕ КЪМ НОВИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ,ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В СЪЩИЯТ ДУХ,ГОЛЯМ САЙТ СТЕ,СЛЕДВАЩАТА СТАТИЯ ОСВЕН ТЕЗИ ЗА ЗООФИЛИ ЛИ ЩЕ Е
48
0
 
11
 
! Отговори
::)) преди 11 години
от всеки мъж по 1 лв. да бяха спестили сега нямаше да чакат от пенсията :)))))))))))))))))))))))
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А стига ва! Една размислила... И тва ли съ случи?...... Цъ-цъцъцъцъцъцъ......
46
1
 
10
 
! Отговори
ОЧУДЕНА преди 11 години
ДО 49.. УВАЖАЕМИ ГРАМОТНИКО.. ВЪПРОСНОТО "ОЧУДЕНА" Е НАПИСАНО ТАКА, ЗАЩОТО В НЕГО ИМА ОГРОМНА ДОЗА ИРОНИЯ... СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ ПРЕДИ ДА МИ СЛАГАШ КАКВИТО И ДА Е БИЛО ЕПИТЕТИ СЕ НАУЧИ ДА РАЗЛИЧАВАШ ИРОНИЯТА...
45
3
 
4
 
! Отговори
do 51 преди 11 години
ne sa li 365 ?