Секс, лъжи и фотошоп: Те бяха забранени през 2012 г.

Рекламите, които бяха цензурирани
22 дек 2012 16:31,
14
Секс, лъжи и фотошоп: Те бяха забранени през 2012 г.
Фотошопът изигра лоша шега на Dior в Обединеното кралство. Снимка: Dior

През 2012 г. рекламите станаха по-смели, по-агресивни, по-креативни, но и по-лъжливи. Интересните решения на някои рекламни агенции не бяха посрещнати с добро око от правителствата на различните държави и те бяха забранени.

Творците не трябва да бъдат ограничавани, но когато говорим за комерсиалност, може би някои послания и картинки е по-добре да останат достъпни само за създателите си.

В стремежа на рекламните агенции да създадат нещо оригинално, което съдържа и необходимите съставки за успешна реклама (сексапил, власт...) се получават продукти, които биват заклеймени като расистки, сексистки, дискриминационни, порно и т.н.

Цензурата във Великобритания не спи и дори за разлика от много други държави се старае да не подвежда потребителя. Затова и най-много реклами са забранени точно в Обединеното кралство.

Вижте ги в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: цензурареклами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
ха преди 11 години
Фалшивото сирене на Булка чеиз бледнее пред рекламата на рефан с Азис(ка). Чудя се що за *** са одобрили и платили за реклама, която е насочена към тясната аудитория на брадите (?) травестити и обратните катаджии.
10
0
 
7
 
! Отговори
coup преди 11 години
Булка Чеиз - много, ама много неприятна реклама наистина. Опитах се да не се отвратя от нея директно, но за какво да се хване човек, нито е интригуваща, нито провокативна, просто е гадна!
9
1
 
12
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
А в България измамниците от "Дюрасел" ни заливат с лъжи, а никой не си мърда пръста!Твърдото "аки" на Оскар се развява по време на вечеря, сирене "Булка" атакува с просташки чалга-ритми и също толкова просташка реч. Ами ноктите? Ами огромното мече "Барни" , което в действителност е два пъти по-малко?
8
1
 
1
 
! Отговори
бай Шано преди 11 години
защо ли не се учудих като казаха да отида в "намайнатаси.бг" една лъжлива статия за едни лъжливи реклами ----да*ба и тая крива нива
7
1
 
8
 
! Отговори
чшертъ преди 11 години
текста под снимка/реклама 1: като ги обяви за порнографски и експлоатиращикакто по надолу някой беше писал: кво праим с Булка-чеиз?
6
7
 
0
 
! Отговори
uncle wayne преди 11 години
Те бяха забранени --- boiko metodiev borisOFF, rumen petkoFF shadravana,ahmet ermin DOGAN, po skoro BQHA --- ZABREMENENI
5
11
 
6
 
! Отговори
Бойко преди 11 години
Аз съм резултат от полово сношение с орангутан.
4
1
 
10
 
! Отговори
Пич преди 11 години
Този *** дългия слага най много червени точки. Да свалят от екран.
3
10
 
5
 
! Отговори
НВ преди 11 години
Чудя се на тези слагащи червените точки ,липсва ли им чувството за хумор явно ДА.Много е трудно да убедиш глупавият че е глупав почти невъзможно е.Извинявам се за думите си ако съм засегнал някой,но е така.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз защо си гледам мачовете? Някой смее ли да прекъсне полувремето с реклами по 10 минути, а?
1
10
 
54
 
! Отговори
Пиян шофьор преди 11 години
Аз също искам да се оплача от нереална реклама!!! Изпих една бутилка водка Флирт а не успях да излъжа полицаите и детектора на лъжята!!