Да тренираш като монасите от Шаолин

Полски фотограф засне какво се случва зад стените на манастира
Обновена: 4 фев 2014 21:43 | 4 фев 2014 18:32, Красимир Ангелов
61

Снимка: Tomasz Gudzowaty

Манастирът Шаолин е онова мистично място, което доби популярност като центъра за величието на източните бойни изкуства.

Преди близо 2 години един от най-добре познатите в света полски фотографи Томаш Гудзовати успя да проникне в това мистично място и да заснеме как тренират монасите от Шаолин. А кадрите на върховна концентрация наистина са впечатляващи.

Насладете им се, а ако искате да видите още интересни фотоси от Томаш Гудзовати може да го направите тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Шаолин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
9
 
! Отговори
некой си преди 10 години
Гадно и долно племе е българина ,за пореден път се уверявам в това.Всичко знае ,всичко вижда ,всичко може ,всички са криви егати болното племе срам ме е от вас ....като ,че ли сте ходили там та знаете жалки индивиди пуууууууууууууу
8
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера за какво им е да тренират? Те не правят нищо с уменията си, поне не и нищо, от което светът да има полза. Затворили са се, избягали са от всички човешки проблеми, заебали са целия свят и само обикалят да се правят на циркаджии за пари.Ами да, нормално е ако тренираш нещо всеки ден цял живот без да правиш нищо друго да станеш доста добър, но каква полза ако не правиш нищо с това умение?
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Непосредствено до манастира Шаолин се намира едно от най-известните училища по шаолински бойни изкуства в Китай Та Гоу, в което се обучават над 7000 ученици. В него се записват деца от цял Китай, от които израстват най-добрите майстори и учители по кунг фу. Децата са средно на по 15 години, като повечето от тях започват да тренират от 4-годишна възраст. Учениците се занимават от сутрин до вечер с изпълнението на сложен комплекс от шаолински стилове.
6
8
 
5
 
! Отговори
st преди 10 години
Абе вие бг да не се раждате философи хехехеехехехехехех вие сте извънземни чесно ви казвам.
5
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В днешни дни в манастира обитават около 60 монаси, подбрани от цял Китай чрез специални тестове за морал, духовно ниво, издръжливост, владеене на бойни изкуства и други изисквания. Монасите в Шаолин се делят на три вида според техните умения и наклонности:монаси, занимаващи се предимно с духовно усъвършенствуване, медитиране и псалмопения;монаси, посветили се на шаолинските бойни изкуства; имонаси, занимаващи се предимно с поддържане администрацията, стопанството и живота на манастира.Непосредствено до манастира Шаолин се намира едно от най-известните училища по шаолински бойни изкуств
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно ми е как тренира Бойко в Банкя, не тези жълтури.
3
10
 
16
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Тайно подозирам, че всички тези невероятни пози, стоене на глава, някакви изпълнения по разни потоци и рекички, с кофи с вода, и т.н. се правят с рекламна цел и набиране на пари от тези хорица по тези манастири. Холивууд им създаде един образ и те са решили, че е в тяхна изгода да продължават да го поддържат. Вероятно са свестни хора и използват парите за обновяване и поддръжка на манастирите, което при всяко едно положение е благородно. Пожелавам им успех, но това са някакви циркове с рекламна цел.
2
2
 
19
 
! Отговори
уплашен преди 10 години
Те доброволно тренират в манастиртук ционистите ще ни оставят в *** гето със такава собственост, колкото имат монасите!
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз имам навуща!