НАСА ще прати хора на Марс до 2035 г.

Други пък обещават и по-рано
Обновена: 2 юни 2014 14:02 | 2 юни 2014 14:02,
80
НАСА ще прати хора на Марс до 2035 г.
Снимка: Reuters

Главният изследовател на НАСА д-р Елън Стофън очерта плановете на агенцията за Марс в серия от лекции, съобщи в. "Дейли мейл".

Тя потвърди, че НАСА възнамерява да изпрати астронавти до Червената планета до 2035 г. За постигането на тази цел американската космическа агенция предвижда сътрудничество с други нации.

Техническите разработки на НАСА от няколко години са насочени към изпращането на хора до Марс. Сред тях са ракетата за изстрелване на много тежки товари и капсулата "Орион". И двете ще са компоненти на бъдещ опит хора да кацнат на Червената планета, а след това да се върнат на Земята, макар и технологиите още да не са готови.

Преди полета до Марс ще има мисия за преместване на астероид на позиция между Луната и Земята, който ще бъде посетен от астронавти. Това ще е ключова мисия за тестване на технологиите за полет до Марс. Първата мисия до Марс ще е около тригодишна. При нея ще бъде направен пилотиран полет до Червената планета и обратно. Тя ще предшества кацането на хора на Марс и овладяването на планетата.

"Не мисля, че първата група ще остане дълго там. Трябва да мислим за това като за създаването на аванпост . . . Това обаче ще е началото на постоянно човешко присъствие на Марс", каза тя.

Други организации, като частната "Марс уан", са заявявали, че ще изпратят хора на Червената планета до 2025 г. Те обаче досега не са разкрили разработки, които да направят такава цел изпълнима. Подходът на НАСА е по-внимателен, като агенцията подчертава, че за нея приоритет е безопасността на астронавтите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: МарсНАСАхоракацане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"ВСИЧКИ НАРОДИ ВЕЧЕ МРАЗЯТ САЩ"kak niama da gi mraziat, "vsichki" narodi ne mogat da praviat misii do mars :)
45
3
 
3
 
! Отговори
до АНТИМУРА преди 9 години
Като открият редки елементи,руди или други ценни неща друга песен ще запееш.По твоята линия на ръсъждение Изабела и направила страшна глупост като е изпратила Христофор Колумб да търси новия свят?
44
3
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 9 години
51 ихиххихиххххи то винаги някой плаща , но няма друг изход , само че не знам дали ви прави впечатление , че от известно време все по активно в космическите изследвания севключва частната инициатива , докато до сега водеща беше НАСА тя даваше тон за песен вече все по често големите корпорации ще бъдат инициаторите и това е нормално а естестевно че най-напред като пионери ще бъдат американските корпорации .
43
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СТИГА ПРОПАГАНДА НА МАСОНСКАТА *** САЩ,ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО,ТУМОРЪТ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА,ВСИЧКИ НАРОДИ ВЕЧЕ МРАЗЯТ САЩ,НЕТЪРПИМОСТТА КЪМ САЩ СЕ ЗАСИЛВА,СБИРЩНА НА СЯКВА *** ТВА Е САЩ,ТЕРИТОРИЯ БЕЗ ИДЕНТИЧНОСТ И ИСТОРИЯ.ОБРЕЧЕНИ СА НА ПРОВАЛ И ЗАКРИВАНЕ,ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ,ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какво ще стане когато американците покажат възможности да променят траекторията на астероиди... В Кремъл ще замирише на ако :D
41
6
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
А ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ЩЕ СТРУВА ПОДОБНА ОПЕРАЦИЯ!!!!!!КОЙ, ЧЕ ГО ПЛАЩА ПАК НИЕ ПРОСТИЯ ЗЕМЕН НАРОД!!!!АКО Е ЕДНОПОСОЧНО СЪМ СЪГЛАСЕН :DDDDDDDDDDDDDDDDD
40
1
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 9 години
Бъдещето на човечеството е в колонизацията на Космоса , земята става прекалено малак , ресурсите се изчерпват и единствения изход е Космоса , това е нормално , винаги е било така , така човекът от събирач на плодове е станал ловец , така гърците са колонизирали Средиземно море и Черно море , така испанци и пртугалци са колинизирали Америките и сега частната инициатива и големите Коропарции като Спейс Х , Гугъл и сие ще навлизат все по усиленов космиеските разработки .
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само велика страна като САЩ могат да постигнат това. Не само защото само те имат потенциала да го направят, но и защото могат да обединят международни усилия в тази посока.Малко статистика:Астронавти-334Космонавти-116
38
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЕ ПЪРВО ДА ОТИДАТ ДО ЛУНАТА ПА ПОСЛЕ ДА МИСЛЯТ ЗА МАРС
37
1
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 9 години
Общо тридесет и пет астронавти от пет астронавтски групи вземат участие в лунната програма. Двадесет и четирима от тях летят около Луната между м. декември 1968 г. и м. декември 1972 г. (трима от тях два пъти). Дванадесет души стъпват на лунната повърхност. Един от тях е учен - геолог, а останалите - тест пилоти. Трима загиват при трагедията с космическия кораб Аполо 1, а други трима, включени в дублиращи екипажи не вземат участие в нито един полет от програмата.
36
1
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 9 години
Аполо е третата американска програма за пилотирани космически полети и първата в света програма за изпращане на хора на Луната и връщането им обратно. Обхваща периода от 1961 до 1972В нея са заети 400 000 души и повече от 20 000 промишлени предприятия и университетаКъм 1970 г. общите разходи по програмата надхвърлят 22 млрд. долара. След последните лунни мисии в края на 1972 г. разходите достигат 25,5 млрд. долара, което преизчислено по курс към 2013 г. прави над 165 млрд. долара.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТо по тая логика на Марс американците вече са стъпили преди 30 години
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е да има неква полза от новото мерене на ***.
33
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Корабът излита на 16 юли 1969 от космическия център Кейп Кенеди Флорида с екипаж Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Едуин Олдрин и на 20 юли 1969 спускаемият апарат Ийгъл успешно каца на Луната. Нийл Армстронг е първият човек в историята на човечеството стъпил на Луната.Луноход 1 е първият от два спускаеми апарата, изпратени от СССР към ЛунатаОсъществено е меко кацане в района на Морето на дъждовете на 17 ноември 1970Други въпроси
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То проблемът е, да го върнат.Това не ти е Луната да излетиш с повинка нафта от него.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До nikonik01"Кацанията на Луната са истина? Момче младо, кацанията на луната са пълен фейк. До 1969 г. САЩ са изоставали с 10 години от СССР в косм. програми и suddenly са на Луната?"Na maika ti slivata e izostavala, 8 meseca sled gagarin izprashtat chovek v kosmosa
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"Преди да стъпи американец на месечината ("лалала" - цитат от песен съм сръбски известен филм), съветският Луноход беше там."Dai dokazatelstva che syvetskia lunohod e bil, ot kyde da znaem che ne e zasneto v moskoskoe kinostudio ?
29
1
 
13
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Прочетох статията обстойно и стигнах до извода, че виновен е Костов
28
2
 
6
 
! Отговори
Бобката преди 9 години
До До nikonik01Като инженер ще ти кажа че ти си технически неграмотен.... Всички тези идиотщини за сенките на снимките са напълно неверни. Лунния модул (фазерен модул) както ти му викаш е с олекотена конструкция за да се пести тегло поради очевадни причини. Айде да не спорим, по-добре не говори глупости.
27
2
 
3
 
! Отговори
ЕВАНГЕЛОС ВЕНИЗЕЛОС преди 9 години
АЗ ПОМНЯ ГЕОРГИОС БУШ ОЩЕ В АПРИЛ 2002 ГОВОРЕШЕ ЗА МАРС...КАЗА ЧЕ САЩ ШЕ СТЪПЯТ ТАМ ДО 2020 Г. НО ВЕЦЕ АФРИКАНЕЦА ОБАМА ГОВОРИ ЗА 2035 Г. ??!АСТРОН - АСТРОНАУТИКА, КОСМОС - КОСМОНАУТИКА = ТОВА СА ГРЪЦКИ ДУМИ...ВЕЧЕ ИМАШЕ ПОНТИИСКИ ГРЪК В КОСМОСА--РАЗБИРА СЕ ВЕЛИКА РОСИИА ГО ПРАТИ С ТЕХНИЯ КОРАБ.А НАШИТЕ АМЕРИКАНЦИ ОТ САЩ -- НЕ СА ПРАТИЛИ ОЩЕ ГРЪК В ГРЪЦКИЯ КОСМОС.А КАЧИХА ГОРЕ ЕВРЕИ ,ИНДУСИ, ***, ШВЕДИ,АНГЛИЧАНИ, ИТАЛИКИ..А НИЕ ЕЛЛИНИТЕ КОГА ???