Швейцарец скочи от 8000 м без кислороден апарат

Постижението е световен рекорд
9 юни 2014 12:32,
2
Швейцарец скочи от 8000 м без кислороден апарат
Снимка: Youtube

Швейцарският спортист по уингсют Ремо Ланг скочи с парашут от височина 8270 м без кислороден апарат, съобщиха ИТАР-ТАСС и Франс прес. Местни медии вече обявиха постижението му за световен рекорд.

Ланг е достигнал нужната му височина за 40-45 минути с помощта на въздушен балон горещ въздух, управляван от двама пилоти. 10 минути след началото на скока швейцарецът, облечен в костюм крило, се е приземил в градчето Аарберг в кантона Берн.

"През първите близо три минути не дишах, а на височина около 4000 метра започнах да правя първите внимателни вдишвания", разказва спортистът в телефонно интервю за ИТАР-ТАСС. "За да започна отново да дишам, ми беше необходима около една минута", разказва още той.

Ланг пояснява, че в такива условия да се диша с пълни гърди е много опасно, тъй като човек може да изпадане в безсъзнание и да се разбие.

През първите минути от скока спортистът се е намирал в състояние на свободно падане, след което е отворил парашута си.

"Подготвях се цял живот за този скок, за да го извърша ми беше необходим целият ми опит", пояснява Ланг, който през изминалите 20 години е направил повече от 3000 скока с парашут и професионално се е занимавал с дайвинг, прекарвайки под вода 3000 часа на дълбочина около 186 м. Другото лично постижение на швейцареца са пет минути и половина под вода, без да си поема въздух.

Ремо Ланг планира с помощта на костюма крило да прелети от един континент до друг. "В края на годината планирам да пресека Гибралтарския проток, като стартирам от Испания и се приземя в Мароко", разказва той. Широчината на протока, разделящ Европа и Африка, е от 14 до 44 км.

Вижте видео от скока на швейцареца: 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
spas преди 9 години
Добре, през първите на скока мин. не е дишал, обаче като се е качвал с балона...? Отделно костюм крило няма, неграмотници. Крилото е вид парашут с отлично управление...
1
0
 
5
 
! Отговори
Дедо Шишарко преди 9 години
Абе Ремо, ке се утепаш бре ***!

Спонсорирани публикации