Китай - от земеделска страна до суперсила

Снимки от Китай преди 100 години и в наши дни
Обновена: 29 юли 2014 07:24 | 28 юли 2014 21:21,
51

Снимка: Imgur

Напоследък всички говорят колко икономически напреднала страна е Китай. Но изглежда, че всички забравят колко изостанала е била през изминалите десетилетия.

В рамките на около 100 години Китай се е преобразил до неузнаваемост. Преди век не е имало почти никаква инфраструктура и хората са се занимавали предимно със земеделие, а в момента Китай е суперсила.

В галерията ще разгледате снимки от Китай, които ще ви представят една различна гледна точка за страната. Последните снимки са направени в наши дни.

Повечето държави са претърпели също промени през годините, но трансформацията на Китай през десетилетията е огромна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
12
 
! Отговори
Тъп преди 9 години
И завъртя Китай към САШ, отвори страната за капиталистически американски фирми, те отвориха пазарите на САЩ за китайски стоки и хоп "Великото Китайско икономическо чудо". А те третия Рим.. ц ц ц ц. А ти знаеш ли колко аристократични фамилии в Европа имат кръв от същите и същщо си се самообявяват за Рим и ко? Най-технологично изостаналата и икономически империя си остава Русия.Англичаните направиха една от най-големите империи в света, направиха езика си лингва франка в целия свят. И направиха
18
2
 
2
 
! Отговори
Тъп преди 9 години
До АнонименНетъп какво общо има с империят това, че еди кой си бил с по-малко и по-отскоро аристократична кръв? Важното е че хората са създали една от най-големите империи в света, тяхният език е международен и правят индустриалната революция, вкарват за пръв път цяла държава в напълно нов неаграрен начин на живот. Докато другите се самопровъзгласили за .. третия Рим и били рода с еди кой си???Както е казъл другаря Дън: не е важно какъв цвят е котката, важно е да хваща мишки...
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТъпХахахахаххахахахахаахахАма найстина си ***. Морганичен занчи че няма право да управлява. Империя идва от император т.е върховен военачалник и няма нищо общо с потеклото по време на римската империя, всеки военачалник се е титулувал император. И е съпътстваща тилла на владетелите на Римската империя. Що спориш като не знаеш. Ко се пънеш засегна се от собствената ти ограниченост и аз съм ти виновен за това . Типично по български. *** цуни портрета на обама да се успокоиш
16
2
 
6
 
! Отговори
Тъп преди 9 години
До АнонименИмперия е държава владееща други народи! Морганическия произход на този или онзи няма никакво отношение, освен относно комплексите за малоценност на този или онзи. Ми те половината римски императори са без аристократично потекло и ко?
15
1
 
13
 
! Отговори
Десен преди 9 години
На оня па Американската демокрация му е вйновна,та Демокрация е както си я направиш,давати се шанс да избираш пътя,ти погледна на изток към европа,и си остана беден,нещастен и изчезващ,с такива като тебе е пълно в тая държава,като се замисля,така ви се пада
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *** да забравих да кажа че тогава присвояват българската титла ЦАР. До тофгава са князе.
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТъпБе нали ти казах че добре си си подбрал ника. Русиия се обявява за империя още в средата на 16 век при Иван Грозни на база родниските връски на династията Рюрикови с Палеолозите (византия); Асеновци (България); Комитопулите (България Самуилова династия). За това на Москва и викат 3ти Рим. А вземи прочети някоя книга и с комикси може да започнеш. Тази кръв влиза в кралското семейство на Англия чак в края на 19 век.
12
5
 
4
 
! Отговори
Тъп преди 9 години
До АнонименТо други няма! АМД са с години назад. Къде ги произвеждат няма значение, кой ги измисля е важно и така е с повечето технологии. Измислят ги първо САЩ, и в по-малка степен Германия Япония и др. западни страни. Китайците още ов;адяват качествената пластмаса!
11
3
 
12
 
! Отговори
Тъп преди 9 години
До АнонименЩо само англия се наливала с кръв? Руската империя да не със шекер и баклава да са я строили?
10
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТъпМного добре си си подбрал ника. Я провери кой произвежда процесори. Това че Интел са се наложили като марка е в голяма степен маркетиг.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НерезЕми била е. По времето на първото българско царство сме били една от трите сили в Евопа. Дори по време на Второто сме били една от десеттте и колкото и да омаловажават историята ни на запад все още и двете царства ги наричат империи. А тогава са били три Взантия Свещената римска и нашата мила татковина. ъм имперската корона после (чак след 16 век) посягат и други на база династически връзки с Взантия и България. Англия се обявява за империя чак края на 19 век, като се налива напа кръв.
8
12
 
10
 
! Отговори
Тъп преди 9 години
До морскиТи съзнаваш ли дори колко много си далеч от истината?САЩ технологично са векове пред Китай!Знаеш ли, че една държава в света произвежда само компютри (процесори) САЩ, даже е само една фирма Интел? А китайците едва сега овладяват пластмасата.Май ви идват вповече евроазиатските фантасмагории!
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже боже. Колко тематично се възвеличава западната култураТова което е представено като снимков материал в Европа е било почти същото като се излезе от богатите квартали. Нека не забравяме че Лондо се сдобива с канализация горе долу когато е освободена България, а тогава е нямало град в китай без канализация. Що ли не снимаха великия канал, построен около 4 век и системата от канали се развива чак до края на 19. Подобни неща в напредналата Европа се развиват мащабно чак в началото на 19 век.
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те затова казаха на американците: не ви искаме демокрацията, видехме докъде ви доведе и вас и тия, които повлякохте след вас.
5
13
 
16
 
! Отговори
българин преди 9 години
България преди суперсила СЕГА разруха
4
11
 
26
 
! Отговори
морски преди 9 години
Неофициално Китай е икономика номер 1,въпрос на време е гнидите САЩ да го признаят публично.
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди и сега.. Преди Париж е нямал канализация и са *** къде и им падне..
2
9
 
18
 
! Отговори
Селчо преди 9 години
А цената ? - унищожаване на природата, отчуждаване на хората, загуба на морални ценности и ръст на измамите и престъпленията.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не по малко драстична е промяната в България спрямо преди 100 гни!оди