Живот сред планина от непотребни вещи

72-годишен мъж страда от мания за презапасяване
23

Снимка: Corinna Kern

На улицата 72-годишният Джордж Фаулър е напълно нормален мъж в пенсионна възраст. Той излиза, разхожда се, пазарува.

В дома му обаче нещата не стоят по нормален начин. Той прибира всеки ден от улицата десетки непотребни вещи. Мотивът му – може да му потрябват някога.

Родената в Германия фотографка Корина Керн ни представя дома на Фаулър – изпълнен с разнообразни продукти, от които едва ли има вече полза. Старият мъж признава, че неговата мания към презапасяването се е появила, след като той дълги години е живял в лишения в годините след Втората световна война.

А когато преди 33 години се е сдобил със свое жилище, той е започнал да прибира от улицата всичко, от което сметне, че би могъл да има нужда един ден.

В снимките на Керн 72-годишният Фаулър често е облечен доста стилно – с костюм и дори вратовръзка, които рязко контрастират с купищата вестници, разхвърляни дрехи и картонени кутии, които го заобикалят.

Вижте домът на Фаулър в следващата галерия, а ако ви харесва творчеството на Корина Керн, може да видите други нейни проекти тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: боклуципрезапасяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...hoarders! ;)
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До дедо ТашункоНомер 1: Завидно чувство за хумор....:))))
13
2
 
2
 
! Отговори
виза преди 9 години
това е психическо заболяване,маниакално поведение, има ги много такива и броѝят им расте много барзо..а българите ''пазят да има'' от беднотията ...
12
0
 
8
 
! Отговори
Спас преди 9 години
За да подредиш апартамента, трябва да изхвърлиш много неща .За да ги изхвърлиш, трябва всяко едно нещо да го погледнеш и да си представиш, че го ползваш един ден . Ако не можете да си го представите, значи е за изхвърляне или за продаване на символична цена . Добре, че има няколко сайта за продажби в България .Подреждайте и почиствайте, не живейте, като клошари .
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки втори в БГ е такъв.Я вижте като вадят *** от пострадалите от наводнения,същте са нашите пенсионери.
10
1
 
5
 
! Отговори
мнение преди 9 години
Най-вероятно човекът страда от compulsive hoarding - разновидност на обсесивно-компулсивното разстройство.
9
0
 
19
 
! Отговори
шматка преди 9 години
Прав е номер 7!Аз почиствах едно мазе......оказа се че има сбор от мед,желязо и нафта.Нафтата налях на дизелака,желязото и медта чинно ги подредих с идеята "някой ден да ги предам" в пункт.Да,ама не, на третото разбиване на мазетата,някой ги предаде вместо мен.
8
3
 
10
 
! Отговори
изчуруликала пенция преди 9 години
Еееееех, а у назе само старе вестници Работничско дело, оти пенцийката дето ни я дадоха комунистите не стига. а тез мръсни *** я ги глейте какви отпадаци имат!!! ама се пак руските отпадаци са НАЙ големите отпадаци на СВЕТА!!!! така другаря Живков ни учеше
7
3
 
13
 
! Отговори
7 преди 9 години
Това си е заболяване.Хареса ми коментар#1!Накара ме да се смея с глас!
6
13
 
1
 
! Отговори
Мисля си преди 9 години
Това може да го направи само луд западняк,те са тотално изперкали,ама им се вързват още,защото народа е беден и не среща често куковците,те просто си живеят с илюзиите,който им дават филмите
5
1
 
23
 
! Отговори
Народопсихология преди 9 години
Повечето българи не изхвърлят нищо, защото можело да им потрябва. Затова повечето тавани и мазета са задръстени с какво ли не, макар че през последните 20-25 години и таваните, и мазетата апашите ги тарашат по няколко пъти в годината и задигат някои неща. Въпреки това, повечето стари вещи си остават там.На Запад хората, дори и да не са много богати, се освобождават от повечето неща, които са заменили с нови. Или ги дават за благотворителна цел, или - особено в САЩ, правят гаражни разпродажби.
4
1
 
8
 
! Отговори
B преди 9 години
In England they call them horders,really fucked up people
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ку-ку
2
6
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Много си е...добре човекът.Ако Германия...фалира,той ще стане...милионер,защото ще продава всичко натрупано на...закъсалите германци,петимни за...стар велосипед или...ретро-вратовръзка.
1
1
 
25
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Напълно е бръмнал. Уби ме с колелото, поставено във ваната. Ако го повдигне малко на подходяща стойка, хем може да се къпе, хем да върти ***.