Сватба под водата - в Китай развихрят въображението си

Фотографите вече предлагат на младоженците подводни кадри
1 сеп 2014 17:47, Елена Кирилова
0
Сватба под водата - в Китай развихрят въображението си
Снимка: архив Ройтерс

Занемарена стара текстилна фабрика в предградие на Шанхай служи като модел за по-голямата икономическа трансформация, която Китай се опитва да постигне, пише BBC.

Мястото, в което преди време нископлатени работници са шили дрехи за износ, днес е централа на нова компания, която яхва бума на потребителските разходи в азиатската страна.

Всъщност фирмата, наречена Mr Wedding, която има само 16 служители, е част от индустрия, която също преживява бум. Според държавните медии китайският сватбен пазар (парите, похарчени за церемонии, кетъринг, меден месец и настанявания) се е разраснал до 800 млрд. юана (130 млрд. долара) годишно.

А от своята стара фабрика Mr Wedding се опитва да получи част от пая, като предлага на шанхайските младоженци интересни услуги.

„Хората могат да направят множество почти невъзможни пози под вода“, твърди основателят и собственик на фирмата Тина Лиу. „Чувството от загубата на гравитация създава красотата на плаването“.

“Нещо различно“

Двама от нейните клиенти - Лин Ънсяо и Хъ Хуан, няма да сключат брак до следващата година, но като много китайски двойки са решили да си направят сватбени снимки много по-рано.

„Повечето наши приятели си правят фотосесии на сушата“, посочва Хъ Хуан. „Ние искахме нещо различно“.

„Когато хората мислят за сватбени снимки, винаги става дума за зелени поляни, бели стени и гълъби“, коментира Лин Ънсяо. „Приятно е да промениш картинката“.

Водоустойчив грим

Китай не е измислила подводните сватбени снимки, но е прегърнала идеята за тях повече, отколкото други страни. Само в Шанхай има десетки студиа, които предлагат услугата, а конкуренцията на пазара е огромна.

"Някои талантливи хора имат добри концепции и са креативни, но не го правят, защото им липсва постоянство“, посочва Тина.

Всяка отделна фотосесия представлява сложен и отнемащ време процес.

Екипът от стилисти на Mr Wedding осигурява на Лин Ънсяо и Хъ Хуан пълно преобразяване, прекарвайки няколко часа в правенето на прическите и грима им. По думите на Тина гримът е водоустойчив.

За фотосесията има специален контейнер с размери 3,6 на 3,6 метра. Той е пълен с топла това, а наблизо има и спасител, който помага на двойката да влезе в контейнера.

Тина подава инструкции, използвайки микрофон от другата страна на стъклената витрина на резервоара. 

Останалата част от текста можете да прочетете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари