Константинов: Най-накрая видях това, което исках

"Натрупахме положителна енергия", доволен е селекционерът
8 сеп 2014 09:10,
9
Константинов: Най-накрая видях това, което исках
Снимка: архив Булфото

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов извлече позитиви след загубата с 2:3 гейма от Русия на световното първенство по волейбол, дошла след аванс за "лъвовете" от 2:0 гейма.

"За съжаление в спорта, едно от най-важните неща е да имаш късмет. Мисля, че до този момент независимо, че продължаваме да сме в играта и спечелената точка от днешния мач, шансът и късметът ни обръща гръб - първия мач в игрови план и днес с тази контузия на Виктор", започна Константинов пред БНР.

"От една страна Дани Милушев се включи много добре и помогна. Той е играл на тази позиция по-рано и имахме варианти. Завъртяхме ситуацията, така, че когато са на първа линия, Соколов да остава в центъра, защото има опит на тази позиция."

"В общи линии държахме близко руснаците, не можаха да ни пробият чак толкова през центъра и заради нашия сервис. Но просто днес бе техния ден. Гарантирам, че в следващите 30 години няма да им се повтори мач, в който да направят 17 аса и само 11% грешки от сервис. Това няма да го повторят никога повече с този отбор, подписвам се под това."

"Без да омаловажавам тяхната игра имахме и своите шансове. Мисля, че след първите два гейма третият го започнахме по съвсем грешен начин изцяло и за мен единствената полза от него беше в края, когато все пак успяхме да "успокоим главите" и да си върнем играта."

"Приближихме се до тях като резултат, но иначе разликата беше доста голяма. В четвъртия гейм като че ли ни беше шанса там. Имахме една ситуация при 23:24, в която не извадихме топката. Може би и там не ни покри късмета и имахме малшанс, така че в крайна ни е нужен и късмет."

"За мен по-важното е, че си удържах на думата за това, което говорих и обещах, че ще видите срещу Русия, защото аз вярвам в тези момчета. Показахме го. И го казвам не само за хората, които гледат, но и за самите нас. Отборът се бори усилено в този мач. Най-накрая видях това, което исках."

"Дадохме си увереност и си повярвахме, че ние наистина можем да играем с най-добрите почти наравно. Това е хубавото. Надявам се да успеем да запазим тази инерция от днес и тази положителна енергия независимо от загубата."

"Все пак възстановихме една точка. Влизаме с равни точки в следващия поток с Канада, така че има позитиви дори от една загуба колкото и да съжаляваме, която ще я преживявам сигурно още дълго", добави селекционерът.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОтчаянВиж на предното СП от кой и как падахме и с Казийски. Стига вече! На Казийски силата му е атаката, а вчера нямахме проблеми с атаката, а по скоро с посрещането.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До сдфг Не смятам че отказа да играе за националния го прави "предател". Националния отбор е по желание.
6
2
 
1
 
! Отговори
сдфг преди 9 години
Казийски не желае да играе за отбора. Това е ясно! Забравете го този човек. Той предаде България.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добър играч не означава добър треньор, примери хиляди Матеус, Стоичков, Марадона.
4
2
 
3
 
! Отговори
Все едно и също преди 9 години
Видял! Какво видя - поредната *** загуба от руснаците? Айде един път поне покажете характер и не губете спечелен мач.
3
5
 
4
 
! Отговори
Отчаян преди 9 години
Без Казийски- толкова!
2
4
 
3
 
! Отговори
kkk преди 9 години
подписвам се, заклевам се... ама ни бият от 0-2 ни бият... кво ми приказваш ние едвам бихме Египет... тея кога се научиха да играят волейбол, че ни взимат 2 гейма.. гола вода сме.. кво да се лъжем
1
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Константинов, лузъри ще си останете до гроб. Далеееч сте от поколението на Любо Ганев!