Сладкар от Англия създаде чайник от шоколад

Той е достатъчно здрав, за да може в него да бъде запарен чай
Обновена: 11 сеп 2014 11:52 | 11 сеп 2014 11:25, Красимир Ангелов
5
Сладкар от Англия създаде чайник от шоколад
Снимка: Reuters

Британците вече ще могат да съчетават любимия чай с шоколада, след като сладкарят Джон Костело от Йорк, Великобритания, създаде първия чайник в света, който е изработен изцяло от шоколад, съобщава "Дейли мирър".

Чайникът е достатъчно здрав, за да може в него да бъде запарен чай за няколко минути. Получената напитка пък е с лек аромат на шоколад.

Чайникът е изработен от черен шоколад с 65-процентно съдържание на какао. За направата му са били необходими два часа и половина, споделя майсторът сладкар.

Когато Костело е замислял създаването на чайника, се е страхувал, че приготвената в него напитка много силно ще напомня по вкус на шоколада.

След като обаче той бил готов, се оказало, че запарката в него само леко разтопява шоколада, но не се смесва с него.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: шоколадчайник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И от кога чайникът се използва за приготвяне чай? С греяна ракия нещо не е ли пробвал?
4
0
 
4
 
! Отговори
идея от БГ преди 9 години
ся, сори, ама друго си е чашка от пържен картоф пълна със студен биричок
3
0
 
2
 
! Отговори
турчин преди 9 години
а при нас с опитите нищо
2
0
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Аз обикновено използувам метода с дръжката, като при това я хващам с кърпа. Веднъж, преди години, опитах на практика научната теория, но, изглежда, водата в чайника не е била завряла. А това, както вече обясних, е много важно условие, защото ако водата не е напълно завряла, чайникът е още горещ и ти, като го сложиш на ръката си, само успяваш да изкрещиш: Ох, дявол да го вземе и го изпускаш, а водата се разплисква по целия под.
1
2
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Някои учени твърдят, че можеш да вземеш от огъня чайник, пълен с кипяща вода, да го сложиш на дланта си и да го носиш така из кухнята, без ни най-малко да се изгориш, при условие, разбира се, че чайникът не се прекатури. Обяснението на това явление е крайно просто. Топлината на огъня минава през чайника и оттам във водата и щом водата заври, чайникът всеки, който е изучавал естествени науки и разни други подобни неща, лесно може да си го обясни добива отново нормалната си температура.