Самотните деца, които си мечтаят за братче и сестриче

От 36 години китайците имат право само на едно дете
10 окт 2014 18:27,
13

Цай Хуа, роден през 1979 г.: "Искам да имам сестра. Предпочитам да имам сестра, отколкото брат. Имам много приятели, които имат братя, но те се бият помежду си. Сигурно би било забавно, но предпочитам да имам сестра." Снимка: Reuters

В Китай от 36 години има политика, която разрешава на семействата да имат само едно дете. Родителите, които нарушават ограничението на тази политика, биват наказвани с такса. Други жени пък са принудени да направят аборт.

Китай е най-населената страна в света. Заради политиката китайците да имат само по едно дете са предотвратени 400 милиона раждания. По този начин са спестени ограничените хранителни ресурси и семействата не са затънали в бедност.

Миналата година обаче Китай смекчи тази политика. Ще бъде разрешено на милиони семейства да имат второ дете, с цел да се увеличи раждаемостта и да има финансови облекчения, защото населението прогресивно застарява.

Фотографът на Ройтерс Карлос Бариа снима всяка година по един човек, роден в Китай. В галерията има снимки на хора, които са на различна възраст, родени в периода 1979 - 2014 г. Фотографът пита всеки един от своите модели как възприемат идеята да имат братя и сестри.

Изглежда, че по-възрастните искат брат или сестра, защото се чувстват по-самотни. Малките обаче невинаги са склонни да споделят любовта на родителите си и техните грижи за тях. На тях им харесва да бъдат единствени деца.

Вижте как отговарят на въпроса на фотографа деца на различни възрасти в галерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В Китай от 36 години има политика, която разрешава на семействата да имат само едно дете."Затова китайките като се омъжат в чужбина за чужденец и се разпарят от раждане.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще смекчи политиката защото ( поради тази политика) аборти се правят предимно след като се разбере, че бебето е момиче. Нацията застарява. Има прекалено много момчета които не могат да се оженят поради липса на жени.
6
0
 
4
 
! Отговори
Уикипедия преди 9 години
Напишете в търсачката"China demographics" ще видите кой има проблеми с популациата.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
партията требе да каже кой да ражда кой да пие кой да яде- кой да живее
4
1
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
До леко *** българинабе не бери грижа, китай станаха през това време с 300 милиона повече, така че средно са имали над две деца.
3
3
 
3
 
! Отговори
леко тъп българин преди 9 години
Много лоша шега е изиграло това решение на Китай, независимо от милиардите души население. Първо: родителите гледат на единственото си дете като писано яйце, в резултат, то израства разглезено и свикнало да е център на вселената. Второ: когато порастне, чедото е подложено на двоен стрес - само да се грижи за двама родителя и 4-*** баби и дядовци. И трето: много китайци се изхитрили да зачеват ин витро и така да се раждат близнаци, за които има изключения от закона. Резултат: близнаците удвоени.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
винаги са сестричета и братчета.бинаги.снимките на умиращи от глад жажда и болести от беднотия деца харесват ли ви повече отколкото снимката на очилат шишкав пергиш който от малък си мечтае за сестриче или братче.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
номер 10 е добра