Който много избира... си остава сам

Учени: Търсенето на идеален партньор може да доведе до самота
10 фев 2015 21:45, Красимир Ангелов
59
Който много избира... си остава сам
Снимка: Reuters

Търсенето на идеален партньор може да доведе до самота, установиха учени от Мичиганския университет, които в свое изследване са се опитали да разберат как трябва да се избира спътник в живота.

Оказало се, че при вземането на важното и отговорно решение хората обикновено са склонни да се спират на максимално безопасния вариант, предаде Нюзру.

При предците на съвременния човек нещата са стояли по друг начин, като на практика повечето от тях са избирали първия срещнат.

Учените са използвали компютърно моделиране, за да оценят рисковете при избора на спътник в живота. В програмата са били заложени данните за няколко хиляди поколения организми, за да бъде открита зависимостта.

Оказало се, че върху поведението на организмите най-голямо влияние оказва размерът на общността. Ако тя наброява около 150 единици, както при първобитните хора, организмите избират първия попаднал им партньор.

"Примитивните хора са влизали в полов контакт с първите попаднали им партньори, които не са били идеални, рискувайки да родят не най-съвършеното от генетична гледна точка потомство. Ако човек е предпочитал да си намери идеалния партньор, се е появявал риск изобщо да не остави след себе си потомство", твърдят учените.

С нарастването на числеността на общността се е променяло поведението - някои особи са били готови да жертват времето си в търсене на идеала, рискувайки да останат сами. Целта е била да създадат съвършеното потомство.

Същият риск да се обрекат на самота съществува и при съвременните хора. Затова може би няма смисъл да се преследват призрачни идеали, твърдят учените на Мичиганския университет в изследването си.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: двойкаученипартньор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
14
 
! Отговори
=== преди 9 години
26, "мъже не е 100 към 1 ,че всеки *** да може да ''върти сто *** на пръстта си'' :))))", е може да върти два парцала и да се хвали като пълен *** на приятелите си също полуидоти, че върти минимум 12 ***, а всъщност въпросните 2 парцала са забърсвани, са били забърсвани или ще бъдат забърсани от пълноидиотите приятели на пълно ***. И ще се носят едни легенди, легенди, легенди....добре, че има сериали и порно, че да има нещо наистина свястно за гледане.
15
8
 
13
 
! Отговори
=== преди 9 години
до 25 Не си уцелил жената, която да изкушаваш със шведски идирасти. Не ме интересуват очи, кожа, коса, пари. Морал, отговорност, доверие, да разбира езика ми, сиреч да е българин, да не се сгърчи като му кажа две думи на кръст и да ми навива ключето на гърба, когато се е развило до края.Ни моа със сухар, който не ми говори езика. Охх, их лииибе дих, аййй лаав ююю. Повръщам. Пробвах. Не съм от тези, дето преглъщат за пари.Ти може да си. Успех с русите северни, които харесват балкански субекти.
14
0
 
17
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
а з пък имам наблюдения върху стар ерген /над 60 те ,-по твоята логиак трябва д азабранят порно филмите -щото дават фалшиви надежди на мъжете:))Всеки нисък дебелак ,и грозен ,и не разполагащ с пари смята че може да ''свали'' ''готина млада руса мацка с големи ...''.И друго нещо -почти всеки си мисли ,че може да има съпруга и няколко любовници .Ми сори съотношението на жени:мъже не е 100 към 1 ,че всеки *** да може да ''върти сто *** на пръстта си'' :))))
13
2
 
16
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
До Анонимен:) ама те на север са като Долф Лундгрен-високи ,руси ,мускулести ,синеоки ,красиви мъже ,че и умни.:)те шведките точно балкански субект нисък ще изберат.Шведите не са за изпускане,не мислиш ли ..а имат и шведск и заплати.
12
8
 
9
 
! Отговори
=== преди 9 години
23, ходи прави шведчета, льольо, язък ти, че си българин. Къде естествено руса в България? Директно хващай куфарите да ходиш да ръчкаш севернячки. Нещо руско си фани, разпространяваш български сперматозоиди по чужди унди. Успех! И да ги научиш децата си на български, макар, че мноооооооо се съмнявам.
11
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бих се оженил само за естествено руса , със светли очи жена. И да не е тъпо парче. Ще емигрирам на север ако не намеря в Бг. Виж за секс не подбирам, но брака и децата са съвсем друго нещо.
10
7
 
43
 
! Отговори
=== преди 9 години
Страхливците живеят цял живот до някоя, дето ядвам я търпят, ходят чукат чуждо, лъжат и мажат, не може да си страхливец и да умреш като смелчага! Смелите понякога умират сами! Те за това са смели, защото водят овцете и рогатите дето нямат изръбване. Смешници! Все едно, ако *** сами това ще е наааааааай-големия ВИ провал! Най-големият Ви провал е, когато ИЗЛЪЖЕТЕ сърцето си. То не прощава, страхлиииииивцииииииии!
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИДЕАЛЕН ПАРТНЬОР ЕДВА ЛИ ЩЕ ИМА. ЗАТОВА СЕ ПРАВЯТ КОМПРОМИСИ. ЗАЩОТО ДОКАТО ЧОВЕК Е МЛАД ВСИЧКО КОЕТО ХВЪРЧИ СЕ ЯДЕ. ОБАЧЕ СЛЕД ПЕТДЕСЕТАКА ВСИЧКО ЗАПОЧВА ДА КАЦА И ДА ЗАПОЧВА ДА ПЪЛЗИ.
8
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи ли това , че цял живот трябва да търпим неприятен човек, само за да не сме "сами"?
7
19
 
25
 
! Отговори
=== преди 9 години
УАААУ! Сириозно ли уе? УУУ, какъв кошмар е да останеш сам, ууууууу, какъв страх, какъв стрес, какъв товар!? Ни думай. Я, бягайте от тука бе! Ще търпя някакъв с мъжки полов орган само и само да има там някой! ЩЕ ИЗБИРАМ не, ами ще ги гърмя всичките, докато видя кой е най-издръжлив, за да създаде свръхдете! От майка гений и баща... ТЪРСИ СЕ! Комплексарите, страхливците, гейовете и на тьотка им вуйчина се омъжиха, разведоха, ***+баха и така нататък! Хич не ми дреме!Или с НАЙ-ДОБРИЯ или с никой!
6
3
 
20
 
! Отговори
Стария преди 9 години
Не е лесно да избереш най - малкото зло :) Макар, че жена, началник и малко прасе не се избират, всичко е късмет!
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това и аз го знам, но не знаех, че съм учен...Че като избираш дълго, рискуваш, да останеш сам:)
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не подбирам само пиене и мезе. Каквото има това е. Виж жени, облекло - особено обувки, кола и други подобни удобства винаги избирам внимателно!
3
8
 
19
 
! Отговори
Бял Данъкоплатец преди 9 години
Да знаете от батко си:Който подбира-мастурбира!!! ;)
2
3
 
15
 
! Отговори
аз не избирам преди 9 години
аз забърсвам в движение.
1
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се, че "няма смисъл да се преследват призрачни идеали", но пък е вярно и друго - ако не сме много придирчиви при избора на партньор, после следват разводи.