Другият Гагарин – фотографът, фенът, родителят

Вижте уникални снимки от живота на първия човек, летял в космоса
Обновена: 20 окт 2015 21:40 | 20 окт 2015 21:14, Красимир Ангелов
51

Време за малка разходка из природата след световната известност. Снимка: back-in-ussr.com

Ако има хора, които със сигурност ще останат записани с големи букви в световната история, без съмнение Юрий Гагарин е един от тях. Първият човек, летял в Космоса, извършва полета на живота си на 12 април 1961 година.

След космическия полет Гагарин придобива световна известност и навсякъде е посрещан като герой. Той получава множество медали и отличия, сред които Герой на Съветския съюз - най-високата награда в СССР. И разбира се името му и постижението му става част от съветската пропаганда.

По ирония на съдбата Юрий Гагарин умира при катастрофа с пилотиран от него самолет през 1968 година.

В следващата галерия обаче ще ви представим другия Гагарин – човекът без военната униформа, родителят, любителят на водните спортове и хокея, фотографът... Разгледайте снимките, а още от тях може да откриете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
bros преди 8 години
Неее, отдавна не се бях смял така искрено, както на коментарите по-долу
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А американците са причината да имате компютри, ОС, браузери, за да може да ви четем проруските повърни по форумите. Наистина са ни нанесли вреди.
31
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте тука един изперкал какво написа "Вечер гледахме небето и мечтаехме и ние да стигнем по близо до звездите защото социализма позволяваше на всеки ,ако е способен да полети на където си поиска." хххххххххахахахах тук е пълно с луди :)
30
1
 
8
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
на линка "още от тях може да откриете тук" е писмото до жена му преди полета...много трогателно...няма вече такива хора, такива чувства...
29
1
 
13
 
! Отговори
Tina преди 8 години
Освен по умения, са го избирали и по красота.Тази усмивка и тези оче не могат да се забравят.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
42, прибирай се, санитарите ще те търсят.
27
14
 
36
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Бях на девет години в едно затънтено,но живо българско село.Чухме по радиоточка за полета и излетяхме навън.Стари и млади познати и непознати врагове и приятели просто човеци ликувахме.Човек беше полетял в космоса,Човек прекрасен и красив от братската страна.Вечер гледахме небето и мечтаехме и ние да стигнем по близо до звездите защото социализма позволяваше на всеки ,ако е способен да полети на където си поиска.
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 27Много от имената които изброяваш са наистина на велики учени.Мога да ти изброя колкото искаш такива родени в Русия или СССР.Не това е важно.Важно е да се разбие стереотипа наложен в тази сфера.Например Айнщайн и всички учени и инженери работили в Лос Аламос трябва да бъдат представяни като зли гении на човечеството, продали душата на дявола си за алчност и слава - каквито са си всъщност.Същото се отнася за всички именити съвременни техни колеги разработващи оръжия за масово поразяване.
25
4
 
25
 
! Отговори
Илко преди 8 години
Най-великият човек!
24
2
 
3
 
! Отговори
Кирякис Методис преди 8 години
До 25Пропуснал си андронния колайдер, математиката, медицината и сутиена!
23
5
 
28
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
До Титов първи руски коМуаахахаха!!! И-ди-от! Тя и Терешкова не е летяла, а е правила кекс с Гагарин в звездното градче, докато американците са снимали фалшивки да качат Брежнев на власт!Откъде изпълзяхте такива бееее! Какви е момци почнала да ражда нашта земя хубава! Требва да е от Чернобил!
22
5
 
10
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
22, по соца така се взимаше западна виза и гражданство моето дете. Отиваш на запад и почваш да плюеш всичко що е социализм. Сега вече станаха нали гурбетчии, мигранти и т.н.:)
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 26Ти ако избягаш в съседната Република Македония, която водеше бясна кампания противя нас, какво хубаво нещо би казал за България? Щом си избягал при македонците ще кажеш това което очакват домакините от теб. Иначе ако вземеш да хвалиш България тогава защо бягаш при тях? какво търсиш там>
20
14
 
7
 
! Отговори
бг преди 8 години
До 25Присвояваш си чужди открития. Ако си учен би могло да бъдеш съден от научните кръгове на запад. И изключен от международните организации. Нито едно от откритията които си изброил не е станало у нас, а повечето неща не са изнамерени от български учени. Айде да не се лъжем отново по ганьовски. Видях, че си ганьовец голям, айде няма нужда! Кражби както винаги, тоя път кражба на научни открития! Отново присвояване на чуждото. То иначе бай *** няма да е най ***, ако не открадне нещичко.
19
3
 
26
 
! Отговори
кой? кой? преди 8 години
До оооПотърси името Конрад Цузе, германец. И после отново ще си говорим кой е дал изчислителната техника на света. Сетне потърси имената на Вернер Сименс, Конрад Рьонтген, Макс Планк, Алберт Айнщайн, Ханс Бете, Конрад Лоренц, Хайнрих Херц, Густав Кирхов, Георг Ом, Ханс Гайгер, Ото фон Герике, Вернер Хайзенберг, Херман Хелмхолц, Йозеф фон Фраухофер, Хайнрих Ленц! И ела отново да ми говориш колко много е дала американската физика на света!
18
13
 
26
 
! Отговори
До 21 преди 8 години
Какво е дала България на света ли?Кирилицата,безжичен сърдечен монитор, ваксината срещу туберкулоза, фотокопирната техника, електронният часовник, компютърът,противозачатъчните хапчета, автоматичната скоростна кутия и др.Чудно ми е всички русофили ли поставяте Русия над България? Всички русофили ли защитавате великата ви Русия, като плюете и омаловажавате България? Що за хора сте, промити ли сте?
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 22хах, то оставаше да хвали СССР щом е избягал на запад. Тогава какво ще търси при западняците, ако започне да хвали Русията? Какво друго може да каже щом е избягал при враговете на страната си?
16
19
 
13
 
! Отговори
бг преди 8 години
Руснаците са дали поне 3 неща на света. Менделеевата таблица, първият изкуствен спътник и полетът на Гагарин. Ама да видим какво са дали българите на света (американцът Джон не се брои) освен криминалните си престъпления, обири, грабежи, източване на банкоматни карти, износ на ***, източване на еврофондовете? Може би неслучайно германците изгориха 12 българи. Писнало им е от криминалните ни престъпления и безчинства.
15
2
 
6
 
! Отговори
ооо преди 8 години
До Морскиверно? изчислителни науки, електроника, физика, генетика, не дават ли? прогресът е дело на всички.
14
14
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 8 години
И какво толкова е дала Русия на света би ли казал?