Другият Гагарин – фотографът, фенът, родителят

Вижте уникални снимки от живота на първия човек, летял в космоса
Обновена: 20 окт 2015 21:40 | 20 окт 2015 21:14, Красимир Ангелов
51

Време за малка разходка из природата след световната известност. Снимка: back-in-ussr.com

Ако има хора, които със сигурност ще останат записани с големи букви в световната история, без съмнение Юрий Гагарин е един от тях. Първият човек, летял в Космоса, извършва полета на живота си на 12 април 1961 година.

След космическия полет Гагарин придобива световна известност и навсякъде е посрещан като герой. Той получава множество медали и отличия, сред които Герой на Съветския съюз - най-високата награда в СССР. И разбира се името му и постижението му става част от съветската пропаганда.

По ирония на съдбата Юрий Гагарин умира при катастрофа с пилотиран от него самолет през 1968 година.

В следващата галерия обаче ще ви представим другия Гагарин – човекът без военната униформа, родителят, любителят на водните спортове и хокея, фотографът... Разгледайте снимките, а още от тях може да откриете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накрая се е пропил
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има и версия, че са го отвлекли извънземни. От Холивуд, как не са се сетили да направят филм се чудя. Как е загинал, едва ли някога ще разберем точно. Всеки може да си пише версии. Официалната е само една и би било редно да се придържаме към нея. Някой, ако има документ за друго, може да е опровергае. За сега обаче освен слухове, няма друго. Едно е важното, че този смелчага беше първият човек в космоса. Не само смел, но и обаятелен със завладяваща усмивка и Човек.
11
2
 
6
 
! Отговори
бивш уикипедианец преди 8 години
до Анонимен 10Според теб Гагарин изобщо не е летял никога в космоса, а според инженер Лефтеров е загинал при втория си полет, ОКОЛО ЛУНАТА, като на практика е изпреварил американците и Нийл Армстронг с цели ДВЕ ГОДИНИ. Сетне според Лефтеров руснаците държали 20 дни в тайна смъртта на Гагарин и на 20-я ден обявили, че уж загинал със самолет, а не при завръщането си от Луната. И устроили бутафорно погребение на някакъв труп, който не е на Гагарин естествено (защото нали уж изгорял над Африка?).
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До УточнителяКолко други са летели преди него и не са се върнали? Я разкажи!
9
0
 
9
 
! Отговори
бивш уикипедианец преди 8 години
До Анонимен 10Не само, че е летял в космоса, ами уважаемият инженер Антон Лефтеров от Уикипедия твърдеше, че Гагарин е летял ДВА ПЪТИ в космоса. Единият път на 12.04.1961 г, а втоприят път на тайна необявена мисия на борда на сондата "Луна", която според лефтеров обиколила Луната в периода от 2 до 7 март 1967 г, но при завръщането изгоряла над Екваториална Африка и Гагарин, който уж бил на сондата загинал. Вземете се разберете с Лефтеров, кой от вас е прав. Според теб не е летял, според него
8
2
 
21
 
! Отговори
Уточнителя преди 8 години
Първият космонавт ЗАВЪРНАЛ се от космоса (жив) :-)
7
4
 
22
 
! Отговори
Сократис преди 8 години
Юрий Гагарин загива по време на тренировъчен полет летейки с инструктор.Версиите са различни,но се налагат две от тях.Първата е,че летят ниско и стрелят по стадо елени като влизат в опасна геометрична крива и се разбиват и запалват като загиват и двамата с инструктора.Втората е,че влизат във следата на друг самолет като струята газове ги помита.Истината винаги е някъде по средата и никога няма да се разбере...
6
15
 
28
 
! Отговори
Морски преди 8 години
Русия толкова много е дала на света,а Америка само граби,и граби.
5
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срам!
4
4
 
27
 
! Отговори
бивш уикипедианец преди 8 години
При завръщането си уж безпилотната сонда Луна се разбила и изгоряла над Екватора в Африка и Гагарин загинал обикаляйки около Луната още в 1967 г. Разбира се аз изтрих тая наглост и глупост от моята статия за Гагарин в Уикипедия. След което тоя текст беше върнат обратно. След като изтрих повторно тия брътвежи и повторно те бяха върнати, стана скандал и бях изгонен от администраторите на Уикипедия. Спрях да пиша статии за космическите полети на СССР и САЩ и да редактирам неграмотните статии там.
3
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре е, че написахте как е загинал. При катастрофа с военен самолет при тренировъчен полет. Моля, повтаряйте го още по-често! Заради Гагарин бях изгонен от Уикипедията. Написах мног добра, обширна биография на Гагарин (дотогава беше само в 2-3 реда). След което някой си инженер Антон Лефтеров-Edal, решава, че трябва да охили и оплюе Гагарин. И дописва в статията ми, че Гагарин е загинал не на 27.03.1967 г, а още на 2.03.67 на борда на автоматичната сонда Луна при опит да изпревари американците.
2
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една от най-добрите му снимки може би е направена от наш фотограф при посещението му във Варна, с гълъб в ръцете. Той е посадил и борче в Алеята на космонавтите в Морската градина на Варна, но след 1989 г борът изсъхна. Някои смятаха, че това е станало не без помощ от някого.
1
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Невероятна усмивка!!!

Спонсорирани публикации