Висшата мода среща масаите

Пътуване с дизайнера Valentino из Африка
13 яну 2016 16:44, Криси Табачка
3
Висшата мода среща масаите
Снимка: Valentino

Ревюто на Valentino за колекция пролет-лято 2016 беше една от забележителните презентации на модната къща.
Силата на дрехите, техните нежни и увличащи в своя магичен свят графики буквално отприщват емоции и доказват причината на креативните директори да бъдат в динамичния и труден свят на модата.

Мария Грация Кюри и Пиер Паоло Пичоли със сигурност инкрустираха едно бижу в короната на модната индустрия с ревю, което пренесе зрителите и почитателите някъде другаде – както визуално, така и емоционално.

Нещо, което никога не е било лесна работа, особено в края на сезона. Вдъхновена от африканските племенни мотиви, колекцията демонстрира до къде може да стигне красотата, черпеща сили от мултикултурното разнообразие.

Резултатите от колекцията със сигурност са изправили креативните директори пред дилема относно рекламната кампания или пък от друга страна африканското вдъхновение само говори за себе си и насочва повече от достатъчно.

Независимо от това, посоката е правилна. От Valentino избират Стив МакКъри за фотограф – име, което се свързва с едни от най-добрите хроникьори на National Geographic.

Мястото на кадрите е насред селище на Масаи, намиращо се между Кения и Танзания. Локацията визуално е забележителна и представя разнообразието на природната красота.

Редом до моделите застават хората от племето Масаи – основното вдъхновение в колекцията.

„Идеята на кадрите е да заведат зрителя на пътешествие. Дрехите са вдъхновени от африкански мотив, затова заснемането на фотосесията в Африка и показването на всички тези неща и как комуникират помежду си – връзката между дрехите, модели, средата, местните хора; Мисля, че това беше страхотно усилие“, сподели фотографът.

Всички кадри от рекламната кампания можете да видитe в галерията на Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко нелепо!
2
1
 
6
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
3. до селцата на истинските масай няма табели, те са отдалечени райони. В тях ИСТИНСКИТЕ масаи НЕ носят толкова чисти дрехи. Тези на снимката са с дрехи току що излезли от химическото4. истинските масай, ВСИЧКИТЕ имат разтеглени уши и устни. Така както ние се подстригваме и го намираме за естествено така за тях е разтеглянето на ушите и устата.Тези на снимките НЯМАТ такива белези, защото не са масай, а най обикновени нeгри, ходят с дънки и идват в селцето музей срещу надницаСнимките са фейк!
1
1
 
9
 
! Отговори
oт Сидни Ав$тралия преди 8 години
така така, големи B.S. сте натворили!!!1. Масаите им е ЗАБРАНЕНО да взимат пари и да участват по какъвто и да е начин в правенето на пари от чужденци! ФАКТ! Забранено е от правителството.2. селцата на масаите, към които има табелки по пътищата, са най обикновени нeгри които се правят на масаи за да изкарат пари. Тръгват си след работа облечени в дънки. Тези музейни селца печеленето на пари от туристите е разрешено защото се събират от правителството и им се плаща надница на артистите