Защо посрещате утрото с натежали клепачи?

10 причини за безсънието ви, събрани от Тialoto.bg
28 яну 2016 11:07, Теодора Драгоева
5
Защо посрещате утрото с натежали клепачи?
Снимка: outnow.ch

Случвало ли ви се е да се събудите сутрин уморени с чувството, че в последните 8 часа изобщо не сте били в леглото? А случва ли ви се често?

Ако вместо да се събуждате свежи и отпочинали, вие посрещате утрото с натежали клепачи, то причините може да са следните:

Страдате от някакво безпокойство
Много хора, които имат проблеми, мислят за тях именно през нощта, а това определено нарушава качеството на съня им. Каквито и неща да ви вълнуват, опитайте се да не умувате върху тях вечер, преди заспиване. Проучванията показват, че фокусирането върху проблемите вечер пречи на релаксацията и води до по-голяма тревожност.

Живеете под стрес
Повечето съвременни работещи хора имат натоварено ежедневие. Когато обаче стресът стане хроничен, хората започват да имат проблеми със съня, тъй като не могат да се отпуснат през нощта.

Играете на игри
Ако сте се обсебили от някаква видеоигра и всяка вечер се мъчите да стигнете до следващото ниво, това определено е причина да не спите спокойно през нощта.

Гледате страшни филми или фантастика
Тези два жанра в киното определено ще ви държат будни до късно през нощта. Особено, ако сте по-страхливи или чувствителни, изобщо не заглеждайте подобен род филми, които ще развалят качеството на съня ви категорично!

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
2
 
! Отговори
Pilence pee преди 8 години
Goresta vana ili gorest dush s aromaten sapun ili shampoo predi san, malko nejna lubov...i spite kato mecheto Thedy...:-):-):-)
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още една причина валидна за много хора:- води се война, денонощно гърмят бомби, а в подземието е студено, влажно и не си ял от три дни.
2
1
 
12
 
! Отговори
фен на танас преди 8 години
Защото от злобарки съм си издърпал кожата и не стига да си затворя клепачите !!!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо посрещате утрото с натежали клепачи?===Защото предната нощ пак сте препил...