Нежността на цветята във висшата мода

Феерията от приказност от Тамара Ралф и Майкъл Русо
Обновена: 29 яну 2016 11:29 | 29 яну 2016 10:37, Криси Табачка
0
Нежността на цветята във висшата мода
Снимка: Indigital

Красотата на висшата мода се крие във възможността дизайнерите да дадат пълна свобода на своята креативност, без да се налага да спазват каквито и да било граници.

Именно поради тази причина можем да отбележим, че именно в тези колекции виждаме мечтите за свобода, фееричност и приказност, материализирани в силуети.

Когато става въпрос за Тамара Ралф и Майкъл Русо, концепцията може да се предвиди – любовта към флоралните елементи и нежността на цветята.

На фона на стена от цветчета в бонбонени цветове, креативното дуо изповяда своето вдъхновение от божури, лалета, листа от бръшлян и рози, които са ръчно изрисувани, изваяни или апликирани върху ретро силуети на обемни рокли.

Откроява се майсторството на изработка и сложната концепция на всеки един модел – пример за това е рокля в цвят кайсия, изцяло създадена от пера.

Колекцията се движи по тънката граница между бални рокли и наложената тенденция за предложения, вдъхновени от бельото.

Признак за това са корсетните бюстиета в горната част, смекчени с прохладна коприна и шифон, наподобяващи кройка на роба.

Съдейки по архивите на Ralph & Russo, представеното в колекция висша мода пролет-лято 2016 не е непозната територия за дизайнерите.

Финалът отново бе драматичен – сватбена рокля с богата инкрустация от блестящи камъни и ръкави, имплементиращи емблематичните кройки на кимоно в ръкавите.

Феерията от приказност можете да разгледате в галерията на Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари