Как да останете будни на бюрото след безсънна нощ?

Няколко много полезни съвета
17 май 2017 08:45, Илияна Николова
5
Как да останете будни на бюрото след безсънна нощ?
Снимка: pixabay.com

Всеки от нас е имал безсънни нощи в живота си. Енергията ви на следващия ден е почти равна на нула, а ежедневните ангажименти не прощават. Как да се справите с тялото си, когато то крещи за сън?

Ето няколко техники за спешни случаи, които да опитате, когато сте спали по-малко от 5 часа и едва държите очите си отворени!
Вземете ободряващ душ
 
Дори да сте се изкъпали преди да си легнете, пуснете си душ на сутринта. Това ще ви ободри и ще ви зареди за известно време, докато се окопитите сутринта.
 
Упражнения
 
За да повишите тонуса на мускулите и тялото е добре да направите малко упражнения или да излезете да потичате. В началото ще ви се струва, че това е невъзможно, но физическата активност ще ви тонизира и зареди за дневните предизвикателства.
Заредете се със слънчева светлина
 
Слънчевите лъчи ще ви събудят по най-естествения начин и ще ви „заредят батериите“. Излезте на балкона, терасата, верандата или се разходете рано сутрин до магазина. Поглъщането на слънчеви лъчи в продължение на 10 минути сутрин доказано помага за преодоляване на недоспиването и повишаване на енергийните нива.
Или включете силна светлина
 
Силната светлина е дразнеща за недоспалите очи, но все пак помага да се ободрите след дълга безсънна нощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Не е нужно да плащате със здравето си заради някого! Ако не можете да си държите очите отворени, то спете... Другото са глупости!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се мъчете. Облегнете се удобно в стола и се наспете! За тези пари, които ви плаща чорбаджията-изедник, не си струва да се мъчите да останете будни!