Оргазмът предизвиква и нежелани ефекти. Кои са те?

Възможно е например да избухнем в плач
31 май 2017 22:51,
33
Оргазмът предизвиква и нежелани ефекти. Кои са те?
Източник: Reuters

Повечето от нас свързват оргазма с блажено освобождаване на удоволствието.

За някои обаче голямата кулминация може да доведе до доста неочаквани странични ефекти - включително халюцинации, плач и кихане.

Оргазмът се характеризира с усещания, обхващащи цялото тяло и таза, зачервяване, повишен сърдечен ритъм и кръвното налягане, както и тежко дишане. 

Психологическите реакции могат да включват чувство на любов, щастие и отпускане.

Авторите на новото проучване, поместено в Sexual Medicine Reviews, заключават, че човешкият сексуален отговор е сложен и разнообразен. Така те извеждат някои от странните симптоми, които могат да се отключат, след оргазъм. 

Плач 

Възможно е след секс да станем тъжни, депресирани, тревожни или разстроени. Това състояние е познато като „меланхолия след секс“. 

Според специалистите то е често срещано и се случва дори при стабилните и дългосрочни връзки. 

Кои са останалите странични ефекти на оргазма четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Манафов преди 6 години
Сдържам сълзите, стискам зъби и се правя на мъж!
15
4
 
0
 
! Отговори
има опит у нас преди 6 години
В БЪлгария на Йорданов ден 18 - 19 януари мъжете са се къпали заедно в река или езеро .ПО био геохимичен път получената важна информация вкл открити лечебни секрети с астигали до булките в селото максимум за ден два.
14
5
 
0
 
! Отговори
Личен опит преди 6 години
В Съветския съюз с цел рязко повишаване на биосферната охрана след жестока и продължителна война вкл вътрешна се въвежда лечебен секс около 1927 година.Много девойки и жени получават оргазми по БИОГЕОХИМИЧЕН Път. Половите им партнери подават важна информация след контакти с жени имали вече оргазми.tam половите контакти се договарят несъзнателно между пратнерите.Бъдещата майка ако намери друга жена с важен лечебен секрет подава нареждане на мъжа срочно да направи поне няколко вълшебни контакта
13
1
 
0
 
! Отговори
Спиро-мъката преди 6 години
Абе ей, Миш-Маш...от 30 години не съм барнат и тъкмо съм се успокоил во веки и вие сега с тая статия кво..искате да ми драснете клечката на фитила ли бе?! Мноооого сте лоши...да знаете, че нямате милост значи!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На който му пречи секса да не го практикува.
11
1
 
1
 
! Отговори
olele преди 6 години
danteva, ti nikoga li ne si i3pitala tova, 3a koeto pi6e6.Mnogo si neu.ka da 3nae6
10
4
 
26
 
! Отговори
Осман паша преди 6 години
Мисля в шести клас в Анадола учихме история на Османската гей империя. Учебниците ни учиха че упадъкът на нашата империя е започнал след бурките. Започнали да се чудят какво има зад тази бурка. Османлиите гейове са предпочели да започнат да се женят за мъже и оттам започва нашата велика история да се опитаме да забременеем от мъже и така до днешни дни?
9
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормалните хора след секс заспиваме. Плачат тези, които нямат къде да правят секс под покрив, а им се спи та две не виждат. Същото е и с кихането:) Като нямаш къде да си легнеш, а се таковаш на поляната, няма начин. Пропуснали са в статията да кажат, че някои и кърлежи завъждат.
8
1
 
15
 
! Отговори
Осман паша преди 6 години
Нека бъдем толерантни към сирийските бежанци и да ги посрещнем хванати за палците на краката. Хората са страдали достатъчно, нека да видят малко щастие и те. Прекрасно е да знаеш че не само ти си наследник на великите османлии гейове.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мене ми предизвиква жажда за бира и за сън.
6
5
 
6
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Важното е да се ръчка;)))
5
13
 
0
 
! Отговори
Мечо Пух преди 6 години
Колкото мацки повече, толкова повече. О да скъпа искам в Рая, заведи ме там!
4
7
 
11
 
! Отговори
:) преди 6 години
Халюцинации получава Минко, но не след нормален оргазъм, а след среднощни спонтанни *** насън. После се събужда, опитва се да се сети какво е сънувал, след това започва да си фантазира и накрая получава халюцинация.После хуква да търси отключен кабинет с компютър, за да ни разкаже какво му се е привидяло. Той, завалийката, си мисли, че онова, което е халюцинирал, му се е случило наистина! :)
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Депресията и плача се приписват често на хора с нарушена функция на щитовидната жлеза.Тези,които плачат след секс,би трябвало да си прегледат жлезата и да вземат съответните мерки.От болести на щитовидната жлеза боледуват хора ,от двата пола.
2
4
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Неа, я знам отдавна. Но тя не може да каже нишо за мен, пpocто не ме познава!
1
6
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
И къде вървят тия слухове, че аз не съм ги чул?!