Защо мълчанието е опустошително за връзката?

Оказва токсично влияние
16 юни 2017 18:30, Екип на Tialoto.bg
1
Защо мълчанието е опустошително за връзката?
Източник: pexels.com

Според експертите във връзките мълчанието е един от най-често срещаните начини, който двойките използват, за да се справят с конфликтите помежду си. Това е в резултат на разбирането, че ако изкажат мнението си, партньорът им ще го изкриви, сякаш се опитват да започнат спор.

Накрая се оказва по-лесно да подминат проблема с мълчание, което обаче не го решава, а задълбочава. Колкото по-малко говорите, толкова по-агресивни и раздразнителни ще ставате към човека, когото обичате.

Вижте защо мълчанието е токсично за връзката ви:

То е неуважително

Ако сте способни да коментирате проблемите си с другите, но не и с партньора си, това е крайно неуважително. Половинката ви трябва да е първият човек, към когото ще се обърнете, най-малкото защото проблемът е помежду ви.

Не е продуктивно

Ако другият не знае, че изобщо има проблем, че е сгрешил как според вас ще се поправят нещата? Мълчанието не премахва дразнението ви и накрая ще избухнете, но след време, когато ще бъде безпредметно.

Кои са останалите четете на Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: връзкамълчаниепроблем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Имах гадже-темерут преди 6 години
Отначало не прецених това. Започнахме да излизаме, непрекъснато мълчеше. Човек се чувства напрегнат с такъв придружител.Наши състуденти ни поканиха да прекараме Нова година в техния роден град. Дотам пътувахме с колата на темерута. За 3 дена каза точна 4 реплики от по едно кратко изречение. Постепенно установих, че по характер е лицемер и освен това има склонност да злорадства в случаите, при които някой му се е доверил, но впоследствие той го е провалил.Отдъхнах си когато се отървах от този!