Ами сега? Вегетарианците с двойно по-висок риск от депресия

Експерти: Недостигът на B12 влияе върху настроението и психичното здраве
84
Ами сега? Вегетарианците с двойно по-висок риск от депресия
Снимка: Reuters

Вегетарианците са изложени на двойно по-висок риск от депресия, тъй като в менюто им липсват витамин B12 и някои важни минерали, които се набавят с месото, установи проучване, цитирано от в. "Сънди мейл".

Според учени от университета в Бристол недостигът на витамин B12 силно влияе върху настроението и психичното здраве.

Вегетарианците често се хвалят с това колко природосъобразен начин на живот водят. Но когато загърбват пилешкото, телешкото и свинското месо в полза на морковите и броколите, това ги прави доста по-нещастни, дори без да го осъзнават, смятат експертите.

Бристолският екип стигнал до тези изводи, след като изследвал 10 000 души в западната част на Англия. Тези, които попадали в групата на вегетарианците, били с два пъти повече депресии в сравнение със сънародниците им, които имали балансиран хранителен режим.

В кръвта на вегетарианците се натрупват високи нива на фитоестрогени вследствие на богатата на зеленчуци и соя диета. А това също води до ментални проблеми, смятат специалистите.

Депресивни симптоми се пораждат и от изключването от хранителния режим на рибни продукти, отчита БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До киро шарнираНяма нищо по вкусно от слива с много петмез.
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 39"Основните неща от които се нужда е са ядене,секс и сън. Когато едно от тях липсва,човек става злобен и заядлив. Факт!"ДЕМАГОГИЯТА е страшна сила, не сме "малки", знаем!
50
15
 
9
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
Какво става с едно ястие с месо при 37 градуса извън хладилника? Разваля се за по-малко от 15-20 часа. Започва да гние. Същото става и в нашите черва. И цвъртящите пържолки се обръщат срещу нас. Но всеки есвободен да прави каквото ще, защото и червата и живота са си негови!
49
5
 
6
 
! Отговори
от 46 преди 6 години
Нямам никакво намерение да подкрепям "отбора си" нямям такъв.ВСЕКИ има избор и в момента, този избор може да бъде направен на базата на МНОГОТО информация наоколо по въпроса - с месо или без.Всеки да си яде това, което иска.Основателно подозирам, че тия, дето не са в състояние да не ядат месо изпитват смътно чувство за малоценност.Всеки е дошъл за нещо различно. Всеки да си избира и да не пречи на другите, по възможност.
48
2
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 39 Прав си приятел.Работата не е създадена от Бог , а от лакомията.
47
5
 
12
 
! Отговори
The cheesy pig преди 6 години
Вегетарианците не са щастливи хора.Какъв би бил животът без свински ребърца с мед и соев сос,мусака,спагети с кюфтенца и овчарска салата,пилешки шишчета с картофи,пълнени с лук и т.н.
46
7
 
6
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До 50. Значи искаш да кажеш, че кравите са най-еволюиралите същества, така ли? Барабар с овцете, козите и т.н преживни същества. Наричам ги същества, защото според теб те не са животни, щото нали казваш че само животните ядат животни, а те като пасат, значи са нещо по-висше. От което следва, че тревопасинте преживни са по-висши и от човека, т.е. и от теб, нали така. Това ли казваш, че овцата е по-висше същество от теб??
45
4
 
6
 
! Отговори
киро шарнира преди 6 години
Незнам за вас ,но аз бих нежно облизал сливката скрита зад чушлетата на мацето на снимката!
44
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само животните ядат животни.Еволюиралите същества се хранят с растения.Цъкайте минуси, не се надявам, че ще разбере това с примитивните си невронни мрежи.
43
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
казано е : каквото ядеш - такъв ставаш! човек е създаден да е вседяден, така че не може без месо, не може и без плодове и зеленчуци. в комбинацията от двете е истината - 60/40 месо/ постно
42
2
 
11
 
! Отговори
бачкатор преди 6 години
Аз месо ям само по заплатено време......през останалите дни съм по принуда веган....
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Депресарите са повече месоядни." - Има една известна книга под название "Масови заблуди и истерии". В нея се постолира че за да защити внушеният му изборкато свой и правилен, човек избирателно отхвъря дори и на очевидните фактори... като научни иследвания например. Същото важи за крайните политически движения и религиите. Важното е нашият отбор да бие, а не каква е истината.
40
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 40 Напълно подкрепям!Не всеки може да не яде месо. Който не може да надмогне животното в себе си се опитва да внуши на останалите, че той е "по-нормален".Имайки предвид, що за хора списват този сайт - не се изненадвам, че животинския момент е застъпен твърде силно.Не ям месо от 25-та си година - почти на 50 съм. Околните често имат проблем с това, че не страдам от лошо настроение, когато се налага, работя много.Депресарите са повече месоядни.Злобарите-клеветници, също
39
2
 
3
 
! Отговори
До долния преди 6 години
Аве авиолокатор не се обяснявай ве!
38
5
 
9
 
! Отговори
Биохими до 40 преди 6 години
Или се правиш на някой, който не си или си актуализирай информацията.Не защитавам веганството и суровоядството, но не лъжи хората. От двадесетте АК, които човек се нуждае няма нито една, която да се съдържа само в животинските продукти! Проблемите с тези диети са другаде - нужда от суплементи (б12, цинк, вит. Д в зимните месеци), приемът на по-голямо количество храна, заради липсата на термична обработка, която повишава калорийната плътност и т.н.
37
4
 
3
 
! Отговори
I want искам преди 6 години
Да изям бубу-то на тази от снимката.Едно сочно бубу!
36
14
 
13
 
! Отговори
до 40 преди 6 години
Добре, че йогините не са чели дебелите книги дето ти си изчел, щчха да измрат от смях. От 5 000 години те водят здравословен начин на живот и хоп раждат се докторите, които не могат и хрема да излекуват, но учат всички как да живеят. Чжте си месо и не ни се бъркайте на нас.
35
11
 
12
 
! Отговори
Колкото си по-тъп, преди 6 години
толкова си по-щастлив. Нормално е месощдните да пращят от щастие. Много от тях смятат, че основната им задача на този свят е да задоволяват приячвките на дебелото си черво. Като гледам клиентелата на едните и на другите ресторанти разликата е много видна.
34
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До славянинКолкото дебели книги по биохимия съм изчел, навсякъде пише за ролята на незаменимите аминокиселини-структурен елемент на белтъците, ама вие вегетарианците и веганите сте дебели глави, не разбирате , месото и месните продукти са необходимост, стига да не се прекалява.Прочети за азотната обмяна на веществата и за циклите в биохимията.
33
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да звучи първично,но човека си е животно. Никакви технологии няма да променят това. Основните неща от които се нужда е са ядене,секс и сън. Когато едно от тях липсва,човек става злобен и заядлив. Факт!

Спонсорирани публикации