Бонуси, похвала, пица, сладолед... и работникът – доволен!

Социализирането към екипа ни прави лоялни работници
4 сеп 2017 09:00,
37

Миксът от заплащане, бонуси и похвала е отличен вариант шефовете да ни задържат на работното място. Около това мнение се обединиха в "България сутрин" HR мениджърът Стефка Танчева и психологът и психотерапевт Анна Тодорова.

Проучване на американски учен посочва, че най-добрият стимул за работа не са парите, а пицата. Според Анна Тодорова пицата символизира загрижеността на ръководството, но това не прави парите по-малко важни.

"Комбинацията от похвала, пица или сладолед плюс бонуси, е най-добрата. Пицата и похвалата работят изключително добре и струват много по-малко от бонусите. Новото поколение работници има много по-различни очаквания от старото", коментира психологът пред Bulgaria ON AIR.

Според Стефка Танчева вече все повече се храним здравословно и в един момент пицата няма да ни е привклекателна.

Най-важна обаче остава идеята за социализиране, да сме част от семейството и да сме признати.

"Българските работодатели са в процес да се научат. Чуждите компании на пазара ни карат да се сравняваме и да привличаме кадри. Заплатата е на 3-4-то място като причина за напускане. Парите са много деморализиращи в дългосрочен план и могат дори да понижат производителността", каза още HR мениджърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
Залъгалка преди 6 години
Малка игра на думи:При социализма човек експлоатира човека, а при капитализма е точно обратното!
31
0
 
3
 
! Отговори
123321 преди 6 години
(продължение) И тоя моя познат е такъв промит мозък, че даже се гордее, че седи на работа до 20:30, а и за вкъщи си носи за почивните дни или пък когато е в отпуск пак си носи, събота често и до офиса ходи, и се радва, че му давали бонус от време на време. Веднъж ми разправя как имало един нагъл колега, който си бил тръгнал в 18:30, а работното им време е до 17:30! Ей такива хора с робска психика са много вредни.
30
0
 
4
 
! Отговори
123321 преди 6 години
Смех! Какъв е смисълът да дават пици и сладоледи, ако за всяко нещо се крещи, ако те гонят като империалист, ако не можеш да си вземеш отпуск, ако на излезлите в болнични се гледа на кръв, а оставането след работно време е практика? Да им приседнат пиците и сладоледите! Имам познат, уж работи от 8:30 до 17:30, но редовно стои до 20:30, после му били дали бонус 200 лв. за 3 месеца, ама извънредният труд, ако трябва да се плати, 100% е повече, времето е най-ценно, него няма кой да ти го върне.
29
0
 
5
 
! Отговори
Бг работодател преди 6 години
Заплата не сме ти плащали от 3 месеца, авансите за юли ще ги платим през октомври, за такива неща като отпуска и 8-часов ден не можеш и да мечтаеш, но пък за сметка на това ще ти купим пица...по възможност постна, че да не се охарчим много.
28
0
 
6
 
! Отговори
Маргарит Капричозов преди 6 години
Да дойде тая или мъжа й на работа при мене. За Коледа, вместо парични бонуси за подаръци и празнуване с децата и близките, ще им поръчам една Доминос Пеперони и ще им купя кутия сладолед Фамилия на Нестле.
27
0
 
10
 
! Отговори
nerealist преди 6 години
Не щем пици и не щем да ставаме семейство с шефа и колегите. Събрали сме се да работим, не да се обичаме.Искаме заплата, 8 часа труд, ни секунда повече, 2 почивни дни, 20 дена платен годишен отпуск, нормална работна среда. Много ли искаме?
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С трици маймуни.
25
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
заслужават си, каквито работниците - такива и стимулите.
24
0
 
7
 
! Отговори
FAQ DAT S*H*I*T преди 6 години
Точно така! Колкото се може повече прийоми трябва да има, за да забравят робите, че са роби! Мила думичка, ала-балистика, жълти стотинки за бонуси и всичко е наред. Анна Тодорова: "...това, което пицата СИМВОЛИРА...." - Поклон!!!!!!!! Браво! Само така! Напред!!! Анна, а знаете ли това 8====================D какво СИМВОЛИРА?
23
0
 
13
 
! Отговори
работник преди 6 години
В договора ми осн.точка е заплатата. После "евентуално" някакви бонуси. Няма пица, сладолед и т.н. А за отношението към мен гледам по условията на работното място. Така че дайте ми пари и добри условия и ще бачкам добре. Иначе......
22
1
 
10
 
! Отговори
МА-ДА преди 6 години
Ай сиктир бе, да ми дава пари за бонус, па за обяд дали ще си купя пица или сьомга гурме и кога ще го направя - да мога да си решавам аз.
21
0
 
13
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
Ако на тебе ти отърва да си книжен плъх и по 12-14 часа да бачкаш за благото на някой друг - действай. Сигурно имаш още два-три живота резерв и тогава ще живееш нормално, а тоя ще го посветиш на светия си работодател за малко повече корички. Успех, аз мисля да живея адекватно и нормално сега, а другото ще се промени - хора не останаха.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само ако сте работили при вечно мрънкаш шеф ще можете да разберете че не всичко опира до плащане.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16Проблема е че в България работодателите слагат машини за кафе и закуски и искат работниците да си плащат
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бившия ми работодател даже му свидеше да даде едно кафе без да го плащаме
17
5
 
1
 
! Отговори
новия бизнесмен преди 6 години
Аз знам нешо по-хубаво от пица или сладолед-един волски бич!
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, ако средната заплата в България бе по 3500 лева, то това щяха да се неща, на който хората обръщат внимание.Но повречто бачкат з апо 600-1000 лева, където нямат почивки, а ако ги хранеха, може би, щеше да е малко по-леко, ама и това го няма.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проучване на американски учен посочва, че най-добрият стимул за работа не са парите, а пицата.А в АМЕРИКА ЗАПЛАТИТЕ В ПИЦИ ЛИ СЕ ИЗПЛАЩАТ??????????
14
2
 
12
 
! Отговори
Клошар преди 6 години
Аз когато не съм доволен от работодателя нормално напускам и нормално си намирам нова работа където се развивам и нормално се чувствувам финансово осигурен!
13
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът трябва да разбере и да си набиe в дебелата глава, че социализмът свърши и сега сме капитализъм, а както всички знаем капитализмът е най-съвършената система и никога вече няма да има друга система. При капитализма умните и кадърните са добре, а само неудачниците и некадурниците са бедни. При капитализма успява само този който работи преко сили за работодателя си, по 12, по 14 часа без да се оплаква, само работливите успяват в живота.

Спонсорирани публикации