Пищни форми на подиума срещу недостижимите стандарти

Моделът Искра Лорънс се бори с диктата на модата
Обновена: 12 сеп 2017 21:26 | 12 сеп 2017 20:45,
36

Снимка: Instagram

Най-често пренебрегвани в света на модата, жените със закръглени форми вече се появяват на модни подиуми и участват в дефилета на някои модни къщи, като получават подкрепа от социалните мрежи, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Чрез Instagram 27-годишната британска манекенка Искра Лорънс, която носи дрехи с размер 42-44, стана известна и вече е търсен модел.

За Лин Уебър от бранда "Марина Риналди", който предлага облекла с размер над 40, социалните мрежи осигуряват по-демократичен начин за комуникация и представяне на различни типове жени.

Във Великобритания 57 на сто от жените са с наднормено тегло, а в САЩ - 63 на сто, сочат данни на Световната здравна организация. Средният размер на американката е 46-48.

С 4 милиона последователи в  Instagram, Искра Лорънс е лице на марката за бельо Aerie, създадена от производителя на прет-а-порте "American eagle", и дефилира по време на Нюйоркската седмица на модата.

Тя си припомни, че преди шест години лондонски агент й се присмял, като й казал, че никога няма да й предложат да работи в Ню Йорк.

Лорънс сега възнамерява да се възползва от известността си, за да се бори срещу диктата на модата, който налага недостижими за повечето жени стандарти. Тя отказва снимките й за клиенти да бъдат ретуширани.

"Формите не са дефекти, а част от тялото - отбеляза манекенката. - Просто бяхме убедени от обществото и медиите, че това е проблем. Всеки ден в социалните мрежи получавам послания от момичета, че съм им помогнала да избегнат хранителни смущения и да се справят със самоубийствени мисли."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пищна е, но е много стегната и сладка!!! Ама многууу
5
1
 
11
 
! Отговори
Момичето е хубаво преди 6 години
Не изглежда зле, особено на снимки 2, 4, 7.Не изглежда зле, защото не е разплута и има добри пропорции.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момичето е красиво. Трябва да се избягват и двете крайности-съвсем кльощави и откровено тлъстички.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много си е добре мадамата!
2
4
 
26
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Машалла! Девойките са си тамЪн!
1
1
 
8
 
! Отговори
anonimka преди 6 години
нещо не ви е наред статията, моля ви се. на началния екран изглежда ужасно, оправете го това! 30 минути никой да не види!?!?!?!?!?!