Рецептата Dnes: Зелеви сарми с ориз и кайма

Сочни и вкусни
29 дек 2017 08:24, Михаела Лазарова
0
Рецептата Dnes: Зелеви сарми с ориз и кайма
Снимка: pinterest

Продукти:
1 кисела зелка
1 глава лук, нарязана
1 морков
400 г говежда кайма
1/3 чаша ориз
3-4 супени лъжици доматено пюре
3-4 супени лъжици соев сос
олио
сол на вкус
меланж от подправки на вкус – черен пипер, червен пипер, джоджен, чубрица
дафинов лист
2-3 стръка пресен магданоз
кубче телешки бульон

Приготвяне:
Листата на зелката се отделят внимателно. Нарежете лука и моркова на ситно. Каймата се омесва с малко вода и подправките. Загрейте олиото в тиган. Запържете лука и морковите заедно с каймата. Добавете кубчето бульон, пюрето и соевия сос. Разбърквайте непрекъснато. Измийте ориза и го добавете към зеленчуците да се запържи. Отстранете го след няколко минути.

Увийте плънката в сармите. Подредете ги в дълбок съд като на финала ги затиснете с чиния. Залейте ги с подсолена вода колкото да залее изцяло сармите. Варете на слаб огън до готовност или около 60 минути.

Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари