На Олимпийската трапеза: Сурова риба, корейско барбекю и соджу

Зимната Олимпиада ще е съпътствана с кулинарен шок
8 фев 2018 22:10,
3
На Олимпийската трапеза: Сурова риба, корейско барбекю и соджу
Снимка: Reuters

С уникална кулинарна култура може да се похвали Република Корея - домакин на Зимната Олимпиада 2018-та. Гостите там могат да се насладят на характерни, но много разнообразни храни - от традиционното кимчи, направено от осолени и ферментирали зеленчуци, до корейско барбекю, пикантни супи и алкохолната напитка соджу.

Сурова риба, приготвена на мига с различна гарнитура е част от нестандартното меню, което се предлага там. Близо до пристанището Муко търговците продават жива риба.

Клиентите избират и след това продавачът изчиства и нарязва на парчета рибата пред очите им. Повечето хора отнасят покупката си до ресторантите, които са близо до пазара, където рибата се сервира сурова с различни гарнитури или се готви според вкуса им.

"Чужденците не са свикнали да ядат сурова риба, но всички мои приятели чужденци, които идват в Южна Корея, харесват това ястие", казва бизнесдамата Елън Ким от град Каннън.

За онези, които не разполагат с много време, храната на улицата е най-лесният избор. Сред аламинутите са пилешки шишчета на грил, палачинки с пълнеж от морски дарове, или нарязани и сервирани върху сладолед и шоколадов сос.

Според местните, пикантните горещи супи са чудесен лек срещу махмурлук. Бульоните със свинско или телешко месо са варят в голям съд за няколко часа, преди съставките да бъдат нарязани и сервирани с ориз и гарнитури, като популярното кимчи.

Ресторантите, които предлагат подобни ястия, често са с необичайно работно време, готови да посрещнат клиентите след бурна вечер в баровете.

"На сутринта след тежка пиянска нощ имам стомашни болки и тази супа със свинско ме кара да се потя доста. Чувствам се освежен и ми дава енергия", каза учителят по литература Ичхун Ик, както съобщава "Ройтерс".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
do 1 преди 6 години
Щото е еврогейското кралство истината се казва само под сурдинка, а не се изтипосва пред всички, особено пък в медиите. Даже е подсъдимо.Затова.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не написахте, че ядат кучета и имат пазари за кучета?