Откриха! Бактерии ни правят дебели

Тези микроби увреждат и сърцето, твърдят учените
12 апр 2018 20:03,
5
Откриха! Бактерии ни правят дебели
Снимка: Pixabay

Екип от учени, начело с Юджийн Чанг от университета в Чикаго, изучил подробно микрофлората в тънките черва на опитни животни.

Специалистите се натъкнали на бактерии, които са отговорни за преработването и усвояването на мазнините от организма, играещи съществена роля при затлъстяването и болестите на сърцето.

Микробите от семейство Clostridiaceae се оказали ключово звено в споменатия процес, съобщава сайтът "Лайф". Благодарение на техните ферменти червата започват по-активно да извличат мазнините от мазните храни.

За да докажат своята теория, изследователите вкарали допълнителни "възбудители на затлъстяването" при опитни мишки и те бързо започнали да наддават на телесна маса, предава и БТА.

Така че не само приемането на по-обилно количество храна, обездвижването и хормоналните смущения са в основата на сериозното качване на килограми, което води до болестно състояние на организма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тъй ли? Що ази отслабнах със намалено хранене и повече движение, а не съм си вливал никакви бактерии? Чини ми се че някой иска да завърти пари със пробиотици за отслабване.
1
2
 
9
 
! Отговори
Маргарита преди 6 години
Пълни глупости! Точно обилното и нездравословно хранене и заседналият начин на живот водят до затлъстяване!