Автори, които творят под въздействието на кокаин!?

Да погледнем класиките от един по-различен ъгъл
13 май 2018 22:30,
13
Автори, които творят под въздействието на кокаин!?
Източник: pexels.com

Едва ли за някого е тайна, че много от големите артисти намират вдъхновение и от лошите навици в живота си, като наркотиците например.

Много хора обаче приемат тези вредни навици, когато става дума за музиканти и актьори например, но сякаш за писателите и поетите по-рядко се очаква да се отдават на същите пороци.

Ще ви представим известни писатели и книгите, които са написали, докато са били пристрастени към наркотиците. Нека погледнем класиките от един по-различен ъгъл.

80-те години от творчеството на Стивън Кинг

Стивън Кинг дори и не се опитва да прикрие факта, че много от неговите произведения са написани, докато е бил под влиянието на кокаин. Той дори не си спомня, че е писал някои от тях.

В свое интервю пред Rolling Stone Кинг признава, че използва кокаин от 1978 до 1986, като през това време е написал около 10 романа. Някои от тях са „То“, „Тъмната кула“, „Гробище за домашни любимци“ и „Сблъсък“.

Кен Киси и неговият LSD клуб

През 1959 Киси работи като асистент по психиатрия в една болница (спомените от това му преживяване частично са пресъздадени в „Полет над кукувиче гнездо“). Там той участва в някои експерименти.

Те са част от изследване на влиянието на LSD върху човешкия организъм. През 1964 г. той прави истинска революция в САЩ, създавайки общността „Merry Pranksters“, която популяризира LSD.

Кои други писатели творят под влиянието на кокаин, четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Стамен преди 5 години
Не тук е мястото да го кажа,но поради тази причина не спечелихме евровизия.Жана трябва да направи това което знае и щеше да сътвори върховен хит.Въздържанието води до 14 място.
10
1
 
2
 
! Отговори
panteley преди 5 години
А пък на на мен защо ли ми се струва, не, по- скоро съм убеден, че най-големите хитове в музиката са сътворени от музиканти, които са си сръбвали ей така за настроение и да им дойде музата - липов чай. Те въобще са си нямали и представа какво са това марихуана, кокаин, хероин тем подобни!?!?
9
1
 
0
 
! Отговори
История преди 5 години
Дюма-,,Граф Монте Кристо -наркоман". В онези времена това са били успокоителни и ,,откъсване от действителноста"Опиум се е пушил в специални домове в градовете по цял свят и не ебил токсичен.Това до края на 19ти и началото на 20 век.Докато ,,Байер" не пускат производните на опиума,ТОКСИЧНИ хероин и морфин,десет пъти по силни и с медицинска цел но............днес виждаме последствията .В медицината морфина върши прекрасна работа за следоперативно обезболяване но иначе!!?!?!?
8
0
 
7
 
! Отговори
анонимко преди 5 години
Тази "статийка",направо може да се нарече неприкрита реклама на дрогата.
7
1
 
5
 
! Отговори
Алкокаин преди 5 години
сръъъб...шмръъък - тъй се коват класиките!
6
1
 
4
 
! Отговори
Джек Лондон преди 5 години
и уиски,Калине!
5
0
 
2
 
! Отговори
лево-десно преди 5 години
Рей Бредбъри!
4
0
 
2
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Ти си само осми клас
3
8
 
10
 
! Отговори
как не вие срам преди 5 години
Не ви и е срам? То пък са едни ненормални произведения. Всякаква ***.Дрогата съсипва човека. Престанете.
2
1
 
7
 
! Отговори
Калин Терзийски преди 5 години
А водка ?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шмръъъък,

Спонсорирани публикации