Чистотата на водата, препаратите... Какво да знаем за басейните?

Много хора пренебрегват указанията след употреба на алкохол
9 юли 2018 13:35,
7

Как да се предпазим от неприятности по басейните и как да различим замърсената вода? Отговорите потърсихме от спасителя с богат опит Йордан Иванов.

Синият цвят на водата е основното нещо, по което може да познаем чистотата на водата и че тя се третира с препарати, посочи той. По думите му препаратите може да се окажат опасни, но всеки басейн си има химик, който следи за чистотата на водата.

"Всички водоеми са опасни. На входа на всеки комплекс са поставени табели с указания какво може и не може да се прави в басейна", отбеляза Йордан Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че трябва да охладим тялото си преди влизането във водата. Да си напръскаме лицето и намокрим главата, за да може да има плавно преминаване в температурната разлика.

"Най-опасното нещо е незнанието да се плува. Употребата на алкохол също е голям фактор. Има препили хора, които си мислят, че могат да преплуват целия басейн", каза още спасителят и добави, че най-често хората пренебрегват указанията след употреба на алкохол.

Важно е за химията на водата да взимаме душ преди да влезем в басейна, стана ясно още от думите на Йордан Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
Тровят с химия преди 5 години
Наглите престъпници с а принудили собственици на култови за лечение басейни да тровят не само водата в басейните но и изворната вода гореща и лечебна течаща от душовете.Жертвите опитващи се да се лекуват получават трайни видими прогаряния на кожата .Аз получих остро увреждане на очите след 2 минути под душа..Ескерти по сигурноста д а проверят фирма Лаблатория 7 от ловеч.Принуждават собственици на басейни да ги отравят до смъртоносни дози и имитират вземане на проби.
6
2
 
0
 
! Отговори
Тровят с хлор преди 5 години
Последните години милиони гражднаи дръзнали да се къпят в горещи минерални басейни с нарочно добавени хлор токсични канцерогенни препарати са отровени трайно нелечимо.Отровните съединения проникват през кожата и лигавиците директно..Оказа се че престъпниците от РЗИ са възложили контрола на фирми които печелят милиони от продажбата на химикали за басейни и за питейни води.Вместо да сменят редовно водата както са указанията на института по курорто лечение дал разрешение навремето за ползване
5
2
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Някога- преди 65-70 години майка ми събираше в леген дъждовна вода( тя пък знаеше от своята майка..).Но НЯМАШЕ коли.Минаваха САМО каруци- от другата страна на къщата( в голям град).И си миехме главите- за да стават косите ни хубави.Сега дъждът обира прах, смог- погледнете чадърите си..
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с боя ли боядисват водата ?? или плочките са сини (както се вижда на видеото) неграмотници
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
неграмотен кратунко,, водата е синя заради сините плочки ..и цялото му интервю е мазало
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Е, няма вече като ония дъжд през 1986, пълен с витамини и минерали, ама се намират заместители
1
5
 
0
 
! Отговори
Solei преди 5 години
Dajdovnata voda e mnogo polezna...