Рецептата DNES: Тартар от риба тон

Перфектните ястия на шеф Владимир Ангелов
Обновена: 11 авг 2018 11:13 | 11 авг 2018 10:16, Екип на Tialoto.bg
0
Рецептата DNES: Тартар от риба тон
Иван Ерменков

Шеф Владимир Ангелов е с близо 17-годишен стаж в кулинарията. Работил е в кухните на най-елитните и престижни ресторанти в столицата. Този опит го кара твърдо да вярва, че най-ценното нещо в неговата работа е екипът. За него няма по-малко или по-важно звено в кухнята, защото само ако всички работят в пълен синхрон могат да постигнат перфектното блюдо. 

Прекарва близо една година в испанския град Хихон, където овладява всички тънкости на континенталната европейска кухня. Ето защо и днес изпитва силно влечение към испанската храна с френски влияния.
 
Шеф Ангелов обича да експериментира със средиземноморската кухня, като я допълва и с нотки на азиатска пикантност. За него и екипът му е страст да съчетават вкусове от цял свят с класическите кулинарни техники. 
 
В няколко поредни уикенди ще ви представим рецепти на шеф Владимир Ангелов.
 
Тартар от риба тон (1 порция)
 
Време за приготвяне – 5 минути
 
Необходими продукти:
 
100 г жълтопереста риба тон
 
10 г див лук
 
20 г манго
 
5 г черен и бял сусам
 
30 г авокадо
 
10 г кориандър
 
10 г лайм
 
5 г олио от печен сусам
 
Начин на приготвяне:
 
Нарязаният на кубчета жълтоперест тон се овкусява със сусамовото олио, кората и сока от лайм. Добавя се дивият лук, мангото и сусамът. Сервира се в ринг с мус от авокадо, кориандър, лайм и сол на вкус. Декорира се с лилави репички и препечен хляб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари