Шестчленно семейство, къща от Airbnb и "бонус" - снимат ги на живо!

Компанията не обърнала внимание на сигнала им
5 апр 2019 21:15, Нели Христова
17
Шестчленно семейство, къща от Airbnb и "бонус" - снимат ги на живо!
Снимка: Натали Бейкър

Натали и Андрю Баркър решили да обиколят цяла Европа, заедно с четирите си деца и племенницата си, за 14 месеца. По-средата на своето пътуване се отбили в Корк, Ирландия, където резервирали къща чрез Airbnb.

Но след като разопаковали багажа си, Андрю Бейкър, който работи като експерт по компютърна сигурност, се свързал към безжичния интернет и решил да сканира имота. Оказало се, че в къщата има камера, която не просто снима, но и предава на живо.

"Беше такъв шок. Имахме едно ужасяващо чувство“, казва Натали Баркър пред CNN. Семейството се свързало първо с екипа на платформата, който така и не им дал съвет. Казали им, че няма да си получат парите, ако отменят резервацията сега.

После се обадили на собственика, който затворил телефона в мига, в който чул защо наемателите му го търсят. Звъннал едва няколко часа по-късно и обяснил, че в къщата има само една камера, която се намира в  хола.
Устройството било замаскирано като детектор за дим, а собственикът на имота отказал да потвърди, дали записва звук и наистина предава на живо.

Натали и Андрю събрали багажа си и заедно с децата си се преместили в стая в хотел. На следващия ден отново се обадили на Airbnb, но никой "не се трогнал от историята им“.

"Третираха случая като обикновена отменена резервация“, разказва Натали. Все пак от компанията й обещали, че ще проверят собственика и ако обвиненията са верни, той ще бъде премахнат от платформата. В следващите две седмици никой не потърсил семейството отново. Когато Натали отново се обадила, от Airbnb й казали, че мъжът е "оправдан“ и лицензът му – възстановен.

По думите й, действия за премахването му от сайта били взети едва, когато семейството се оплакало във Facebook.

Сега Натали, съпругът й и петте деца са в Будапеща, където са отседнали отново в  Airbnb.

"Сега сме много по-подозрителни, казва Натали пред CNN. - Съветваме всеки да проверява стаите си за скрити камери. Все пак това е отрасъл на пазара, който трудно се контролира и ако имате проблем с това да ви снимат, трябва да проверявате всичко както трябва.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
12
 
0
 
! Отговори
AcOrP преди 5 години
И каква им е драмата ? Сигурно,че не е имало табела 24ч. Видео наблюдение... Това е нормална практика всеки които си дава апартамента на чужди хора би желал да знае какво се случва.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сетих се за многодетно българско или румънско семейство *** братчеди,дето демонтират всичко от покъщнината включително и камерата.Оня воайор после да се жалва на който си иска.
10
6
 
1
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
До ГoшуНадявам се да пратят обитателя живеещ под моста Хърбър Бридж(теб) да бъде пратен на 74 удара с камшик в Иран заради незаконно придобиване на БитиКоне в Перу
9
2
 
10
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
същия случай тук в Авст ралия миналата година, проверете по всички новини го даваха, човека викнал телевизии журналисти, и собственика сега обсъжда с прокурора колко стотин хиляди да изплати обещетение, защото сумичките които спрягат са от порядъка на половин милион. Така е в истинската цивилизация тук, законите не са майтапят
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
6 членно семейство(според заглавието) - Натали, съпругът й и петте деца(идва някъде малко над 6. По - близо е до 7 май). Това някакъв тест ли трябва да е или Автора е автор? На снимката се виждат 7 човека. Иначе пича кефи - да си направи семейно селфи със скритата камера ;))) Даже е успял да пробие паролата и ;)))
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E че кво, супер и за профила материали има!!!
6
0
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Тъй вече има закон и е добре написан.
5
0
 
6
 
! Отговори
а преди 5 години
Това със снимането наистина е проблем, би следвало да се въведат някакви закони (в бг де, в останалите държави вече има).
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Хамстер-а e пълно с видеа от къщи на Airbnb, вие си правете сметката...
3
0
 
12
 
! Отговори
Az преди 5 години
Поредния *** който снима гостите как правят секс...
2
2
 
24
 
! Отговори
Nightborn преди 5 години
до просотоИскат да ти кажат, че живеем в един голям "Биг брадър". демократическите държави, борещи се за морал допускат навлизане в интимното пространство на хората. Дори го излъчват на живо за пари. Ама инак ако доближиш някого на 45 см може да идеш в затвора, понеже си му нарушил личното пространство ( и това за пари се прави)
1
12
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
мамка му!!!..Знаете ли,тук има неколко тролчета,които постоянно се опитват да ме изкарат "***"...Но да ви споделя на ухо:-Три пъти прочетох статията ,но така и не разбрах какво искат да ни кажат с нея.....та:-Други "***" има ли,или съм само аз?