Айфеловата кула, "Игра на тронове" или нещата, които са по-кратки от Brexit

Напускането на Англия се точи вече 1018 дни, за 790 е построен "Титаник"
10 апр 2019 20:56, Нели Христова
8
Айфеловата кула, "Игра на тронове" или нещата, които са по-кратки от Brexit
Снимки: Reuters

Навярно Тереза Мей, а и останалите европейски лидери, сънуват кошмари, когато чуят думата Brexit.

Чужденците пуфтят отегчено покрай всяка новина за отлагане, а британците са също толкова объркани, колкото бяха и в началото. Повече от 1000 дни сагата Brexit продължава. Не се знае с колко още сезона ще бъде удължена британската драма.

Но едно е сигурно – Brexit продължава по-дълго отколкото някои по-сложни процеси в човешката история.

Преди Ирландия да бъде въвлечена в сценария на тази безкрайна драма, тя е известна с друго – построяването на "Титаник“. Работата по най-големият и уж непотопяем кораб започва през 1909 г. и приключва 790 дни по-късно. Сглобяването на лайнера е с 228 дни по-кратко от излизането на Великобритания от ЕС. Разбира се, след това се блъска в айсберг, който е просто замръзнал и по-голям отколкото изглежда.

Ако ви е писнало от постоянното мрънкане на Великобритания, което е по-досадно от това на тъщата на семейна сбирка, то можете да се обадите на Илон Мъск и да си резервирате място за полет до Марс. Пътуването до най-близката до нас планета отнема едва 300 дни – с около 718 дни по-бързо от Brexit. А и тя е червена, отдалечена и самотна – на 35 милиона мили от Камарата на общините на Великобритания.

А нещо, което звучи като отдалечена планета е MV3. Ала всъщност не е – това е Meaningful Vote 3 или третото гласуване на предложението на Тереза Мей от парламента, което ще се състои на 11 април. Ако министрите одобрят сделката й, то тя обещава, че ще си отиде. За жалост не на Марс, но поне ще напусне поста си като министър-председател.

Сагата Brexit вече продължава почти толкова дълго, колкото е времевия период, в който се развива "Игра на тронове“ - около 1100–1400 дни или между три и четири години. Трудно е да се каже кое е по-вълнуващо. По време на обсъжданията за Brexit имаше толкова предателства, забиване на ножове в гърба и промяна на позиции, че карат Белиш да изглежда като аматьор. Кой ще седи на Железния трон на Даунинг стрийт 10? Само едно нещо е сигурно – битката ще е по-кървава от Червената сватба.

А ако си мислите, че Brexit докарва стрес в живота ви през последните три години, то представете си какво им е на хамстерите. Продължителността на живота на гризачите е около 1100 дни, така че онези, родени във Великобритания през 2016 г. са живели цял живот в несигурност – ще напусне ли Острова Европейския съюз или...не?

Може би някога сте се питали, колко точно отнема на една държава да създаде национален символ, с който всички да се гордеят. На французите им отнема 700 дни – с около 300 по-малко от Brexit. Строежът на Айфеловата кула започва през 1887 г. и приключва през 1889 г. Първоначално тя е временна арт инсталация, която трябва да бъде премахната след 20 години, но разбира се, това не се случва.

Защото, както Тереза Мей наскоро откри, плановете се променят. Особено, когато Европа е притеснена.


8
Още от Ако щете - вярвайте
5 зодии, които редовно ги боли глава
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вече стигам до заключението,че не трябваше да развалят източния блок и събарят Берлинската стена,това е било голяма грешка,сега нямаше да се занимаваме с глупости,войни и интриги,а щяхме да си гледаме държавата!Всъщност с падането на източния блок се отслаби и ЕС и Европа като цяло,искат да направят същото и ЕС,каквото направиха и с източния блок,да го разпаднат,надявам се ЕС да си остане, защото това е най-доброто място засега,ще бъде по-зле ако го няма.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До BGexit

Защото статията е на дойче веле, а целта е мозъчни промивки. Големия въпрос е защо англичаните искат да се махнат от рая на бюрократите, който никой в Европа не коментира, а не защо отнема толкова дълго време.
5
5
 
3
 
! Отговори
BGexit преди 2 седмици
Навсякъде тази брюкселска пропаганда. Защо не покажат тези, които все още искат да се махнат от съюза, защо не напишат, как Берлин налага диктата си на останалите страни-членки?
4
6
 
6
 
! Отговори
Ала_Бала преди 2 седмици
Колкото по-бързо напуснат, токов по добре ще бъде за британците!
3
4
 
6
 
! Отговори
Арменският поп преди 2 седмици
Айде чупка.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
аз брекзитя
ти брекзитиш
той/тя/то брекзити
ние бре...
1
1
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 2 седмици
защо се оженихме след като ще се развеждаме
свдбата е скъпа а след това развода и разходите са още по болезнени и дълги
ноо във великобритания развода е национален спорт както корупцията у нас или в русия,всички участват по няколко пъти
интересно ако развода трае 4-5-6 год след това последствията колко ли траят?