Ейприл, момичето, което просто изчезна от лицето на Земята

Близо 50 г. никой не е разгадал случая с Ейприл Фаб
13 апр 2019 12:15, Нели Христова
80
Ейприл, момичето, което просто изчезна от лицето на Земята
Снимка: BBC

На 8 април 1969 година слънцето свети жарко от небето. 13-годишната Ейприл Фаб се качва на колелото и тръгва към къщата на сестра си. В чантичката си има 10 цигари, които иска да подари на нейния съпруг. Но Ейприл така и не пристига в техния дом. Нито се връща при родителите си. Половин век по-късно, никой не знае какво се е случило с момичето.

Родителите й осъзнали, че нещо не е наред, когато вечерта от дъщеря им нямало и следа. Веднага се обадили на полицията, която започнала разследване. Всъщност, това било най-голямото издирване, което Норфолк някога е виждал. Били проверени близо 400 къщи, проведени хиляди интервюта, взети са 2000 показания. И все пак – мистерията не била разгадана. Момичето просто изчезнало от лицето на Земята.

Най-малката от три сестри, Ейприл била добре позната на жителите на Норфолк. Тя била срамежлива, обичала животни, събирала марки, бродирала и обичала да гледа Top of the Pops. На стената й били закачени постери с любимите й изпълнители.

Първият сигнал в полицията пристига в 22 часа вечерта, когато никой не е виждал Ейприл цял ден. По това време колелото й е намерено от непознат моторист в поле наблизо. Това навежда властите на мисълта, че момичето вероятно е било отвлечено.

Рано сутринта на 9 април, в полицията пристигнал детектив Реджиналт Лестър, който веднага тръгнал да разследва версията за отвличане. Този случай го преследвал до края на живота му, 48-години по-късно.

Постери с лицето на Ейприл били разлепени навсякъде. Хеликоптер обикалял далечните райони извън Норфолк, 40 офицери обикаляли из града, почти всички полицейски кучета им помагали в издирването.

На втория ден от нейното изчезване и гражданите се включили в акцията. Идват и първите следи – открита е кървава кърпичка, бронирана с буквата А, забързан ван е профучал през град наблизо, група хора са видели момиче да се качва на влака до Норич. Издирването вече покрива по-голяма територия.

На третия ден родителите й се появяват по телевизията с призив, ако е избягала – да се върне. Те дори оставят лампата на верандата включена, а вратата отключена, в случай че се върне.  Постерите на стената в стаята й така и не са свалени.

Това което полицията знае е, че по пътя към къщата на сестра си, Ейприл видяла две свои приятелки, които си играели с магаре в полето наблизо. Тя спряла, погалила го и после продължила. За последно е видяна от шофьор на Land Rover в 14:06 часа. Девет минути по-късно колелото й е забелязано в далечината от работещи наблизо хора. То било изхвърлено от пътя, а от момичето нямало и следа.

Точно в тези девет минути се крие отговорът, какво се е случило с момичето. Но колкото повече време минавало, толкова повече изстивал случая.

Кървавата кърпичка се оказала на жена, която почиствала коляното на малкото си дете, шофьорът на вана имал алиби, теорията, че Ейприл се е качила на влак, се оказала лъжа.

Молитви се провеждали в местната църква всяка неделя. Богат мъж обявил награда, ако някой помогне за откриването на момичето. Но прогрес по случая нямало. И така цели 50 години.

Полицията тръгвала по много следи – известни серийни убийци, свидетелства за човек, който копаел гроб на сутринта на Великден, видения на хора, които вярвали, че са екстрасенси.

През 1998 година умира бащата на Ейприл, през 2013 г. и майка й. Те така и не успяват да я погребат. Двете й сестри продължават да получават информация за случая, ако такава се появи.

Пред църквата, която 13-годишното момиче посещава, се издига неин мемориал, заобиколен от нарциси, които разцъфват всяка година около годишнината от изчезването й. Полицаите, разследвали случая, които още са живи, смятат, че истината може да е укривана от някой от местните, но запитани дали има шанс изчезването на Ейприл да бъде разгадано сега, те единодушно отговарят: "Не знаем“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
10
 
14
 
! Отговори
Циник преди 5 години
13 годишната Ейприл....иска да подари цигарите на нейния съпруг.... бързичко е сколасала да се омъжи ( можеби преписвача е искал да каже, че ще ги подари на съпруга на сестра и ) а и на тази снимка виждам жена в средата на трийсетте.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Браво *** 29В Англия е станала случката в малко селце Метън в окръг Норфолк.
27
1
 
13
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Цитат: "13-годишната Ейприл Фаб се качва на колелото и тръгва към къщата на сестра си. В чантичката си има 10 цигари, които иска да подари на нейния съпруг."---------Уж е написано на български ... някой ще ми обясни ли - смисъла на това изречение?И на снимката - Ейприъл на 12 год. ли е ... или на 13?
26
2
 
32
 
! Отговори
Чудя се преди 5 години
Какво ли е посланието на тази "статия"!!??!??!
25
0
 
25
 
! Отговори
Браво Нели преди 5 години
Ето така се правят съчинения по картинка , на гърба на трагедията , сполетяла горкото момиче преди 50 г.!Всъщност цялата информация е в подзаглавието ,защото в края на "статията" знаем по-малко , отколкото в началото й.Поне да си беше направила труда да ни светнеш Норфолк графство в Англия ли е или град в САЩ ?
24
6
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Сестрите на Ейприл се казват Джулай и Морнинг. Тук се крие отговорът на загадката!
23
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе май май в Англия има повече психота отколкото в Америка! В Америка има един Тед Бънди и още 1-2 (и това за държава колкото Европа), а в Англия ако няма поне 20-30 психопата записани в историята пък ше си отрежа главата!
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До20. В началото на 90- те. Почнаха да изчезват от добруджанския регион. Но нашите в печата напишат 2-3 реда и толкоз. А всички неизвестности без послетствия.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aliens
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Номер 10 с работата в Гугъл тихичко го изтриха...А ти силно разширявай общата си култура с подобни статии..."Там е проблемът, че пpoстите хора слагат на една везна и ония дето са го изтрили и общата култура, че в Израел се кланят на Молох и жетват деца в името на вярата си. А твоята обща култура е по-ниска от коментарите в подобни статии... Очевидно!
19
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шерлок Холкмс да ни лъска обувките на нас балкнаците, статията излезе преди по-малко от час и след само 15-20 коментара вече случая е разрешен!
18
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
50 години никой не може да разбере како е станало с момичето, но...двама балкански субекта отдолу, разрешиха случая, само от три реда факти в статията.Браво момчета! Велики сте!
17
2
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Номер 10 с работата в Гугъл тихичко го изтриха...А ти силно разширявай общата си култура с подобни статии...
16
11
 
6
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 5 години
Хаааа. Яснооо. Отишла и погалила магарето. А къде го е погалила? Е тука е заровено кучето.
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Поредната статия в която индивиди като номер 10 и 13 да се развихрят."Ами това, че ти си кон с капаци и нито имаш знания, нито обща култура, нито си осведомен, си е твой проблем.
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната статия в която индивиди като номер 10 и 13 да се развихрят. Каквито статиите такива и коментарите под тях
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно пак сме в зоната на здрача. БГ последна по свобода на словото в Европа.
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали зетя не е я причакал и насилил, след това убил и заровил. Зетя може да е имал интерес към най-малката от сестрите.
11
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка година в Израел изчезват стотици деца, поради това, че евреите още спазват старите си вярвания. А именно, че в чест на Молох, евреите в Израел правят човешки жертвоприношения с нееврейски деца. И никой не се запитва за тях. А в тая статия изчезнало едно момиче и хайдеее, цяла статия ще и напишем.
10
1
 
23
 
! Отговори
почва да става тъпо преди 5 години
"13 годишна, която носи цигари, за да го подари на съпруга си? "Колко неразбрали още ще има?! 13-годишната има сестра, която е омъжена, цигарите ги носи на мъжа на сестра си!