Любов след 75 г.: Ветеран от Денят "Д" среща своята любима

Американецът бил пратен в Брий, където се влюбил, ала никога повече не се върнал
12 юни 2019 21:15, Нели Христова
54
Любов след 75 г.: Ветеран от Денят "Д" среща своята любима
Снимка: BBC

През 1944 година американецът КТ Робинсън е изпратен заедно с полка си в Брий, Източна Франция. Там той се запознава с младата французойка Жеанин Пиърсън. Между тях пламва любов по време на най-страшната война, ала два месеца по-късно, войникът трябва да замине спешно за източния фронт и да се изправи срещу нацистите.

Двамата не знаят дали ще се видят отново. Робинсън взима със събе си снимка на момичето и тръгва към несигурната си съдба.

За щастие мъжът оцелява, но така и не се връща в Брий. Години наред носи със себе си снимка на своята голяма любов. Преди месеци я показва на група журналисти от France 2, които снимат документален филм за ветераните от Втората световна война.

"Едва ли ще я видя отново", казва им той.

Преди няколко дни Робинсън се връща във Франция, за да отбележи 75-тата годишнина от Денят "Д". Когато се качва на влака за Брий, едва ли очаква да види това, което всъщност очите му съзират.  Журналистите са успели да намерят Жеанин в старчески дом и са организирали среща за нея и нейният любим войник.

"Винаги съм си представяла, че той ще се върне. Винаги. Питах се само кога?", казва възрастната дама пред BBC. След 75 години тя и Робинсън отново се срещат.

"Когато се качи на онзи камион, плаках. Бях толкова тъжна", казва Жеанин. Надявала се, че след войната нейният любим нямало да се върне в Америка. Но той така и не се завърнал, а тя се омъжила и родила пет деца. КТ също се оженил и имал свои наследници.

"Ще ми се да се беше върнал по-рано", казва Жеанин. Сега и двамата са останали сами - тя е вдовица, той - вдовец и може би този път нещата между тях ще потръгнат...


54
Още от Ако щете - вярвайте
3 мита за съня, които трябва да знаете
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е толкова трогателно! Жалко, че са загубили толкова много време!
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да се посмеем на слабото нато ,вижте пластмасовите и чугунени *** на юесей ,вижте им наркоманската армия съставена от мелези и престъпници!
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нещо не разбрах! Топнал чушката в местния публичен дом докато била млада, а сега пак му я връщат ама 90 годишна!!! Барем отстъпка от тарифата да му направят!
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тогава, вероятно и сега, Русия не може да бъде завладяна! Както Хитлер не е имал шанс да разпилее САЩ, защото няма сухопътен допир! А Русия е необятна! Наредете сега 50 дивизии от ВСВ с онази техника и им кажете без съпротива да стигнат от Варшава до Владивосток! Я стигнат 2-3 изпаднали германци, ако ги пощадят мечките по пътя! Малко преди войната руснаците загубили цял авиополк в опит да прелети до Далечния изток - ДИВОкръг! Кацали кой къде намери, разпилели се и 3 месеца не могат да ги открият
35
2
 
5
 
! Отговори
.... преди 1 седмица
И това с насилията на съюзниците не е измислена комунистическа пропаганда, стари хора помнят и са го изпатили! Например Марио Пузо в ,,Сицилианецът" или подобен роман описва малкото момче скрило се под масата, а на масата съюзниците натиснали майка му и се редуват! Филм с Лорен - майка и дъщеричката и - изнасилени от цяла рота мароканци от съюзническата армия!
34
1
 
6
 
! Отговори
До-до39 преди 1 седмица
Не си смучи пръстите за информация, а гледай документални филми за ВСВ! Хитлер е бил принуден да се бие на два фронта в Европа. Дали Русия щеше да говори немски( ако не са били американците), не се знае, най вероятно -не. Но със сигурност се знае, че ако Русия беше паднала, днес нямаше да ги има САЩ и Бритиша!
33
7
 
5
 
! Отговори
до 39 преди 1 седмица
До Ако не е бил руснака
Точно обратното! Ако не бяха американците руснаците щяха да говорят немски.Те ги спасиха.За съжаление българите изгубиха излаз на Бяло море и Орхидското езеро.
32
4
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 1 седмица
Цял свят война води !!! ,а краварите любов въртят ! После се хвалят ,че освободили Европа ! РАЗВРАТНИЦИ !!!
31
1
 
4
 
! Отговори
Иван Златарски преди 1 седмица
Този път нямаме "напът", но пък имаме "от денят". Щом пред съществително има предлог, то не може да е подлог и да е с пълен член, сл. правилно е "от деня" (предполагам тестът с "кой/кого" е затруднителен за пишещата, затова няма да го предлагам като втори критерий за избор на "члена").
30
4
 
8
 
! Отговори
Ако не е бил руснака преди 1 седмица
да напъва Хитлер на източният фронт, всички западняци щяха да дадат фира. Хитлер така се е бил укрепил на запад, че никакви Нормандии нямаше да му попречат! Запада трябва краката да целуват на Русия, ако не е била тя, днес САЩ щеше да е ДОЙЧЕ!
29
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И в Москве така преди време Серьожа срещна Артьом и си припомниха моментите на нежност в окопа.
28
2
 
9
 
! Отговори
... преди 1 седмица
Много елементарни хорица пишат глупостите си тук, много...
Едва ли някой е имал истинска връзка от тях в живота си. Следователно няма как да знаят, че няма откъде да си купиш любов, нито има място, където да я продадеш.
Любовта струва всичко ценно, но не се измерва в пари и чрез пари! Любовта е онази божествена съставка от човека, която му е ПОДАРЕНА от самия Бог на всеки човек. Тя е вечна, неунищожима, неподкупна и неподвластна на никакво време и авторитет. Защото Бог и Любов са едно нещо.
27
0
 
15
 
! Отговори
а преди 1 седмица
Това е невероятна романтика. Има и в Русия такива неща. Във военно време стават невероятни неща. Дано никога не ни се случва.
26
19
 
6
 
! Отговори
икономиз преди 1 седмица
Французойката с кеф си е сваляла гащите за американеца, никоя обаче не го прави с удоволствие за руснака, вмирисан на водка субхуманоид от сибирските степи.
25
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хитлер завърши своя живот в яма от артилерийски снаряд, залят с 20 литра бензин и мъртъв изгорен. Сталин прие парада на Победата на Червения площад в Москва и поведе руския народ към космоса.
24
5
 
4
 
! Отговори
неук преди 1 седмица
До Анонимен 28
Добре че Хитлер прецака Сталин...в началото бяха комбина да разделът Европа...Щот сега щеше да говориш на руски!!!!
23
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Добре ,че беше велика Русия !
22
3
 
5
 
! Отговори
Додо преди 1 седмица
"ала два месеца по-късно, войникът трябва да замине спешно за източния фронт и да се изправи срещу нацистите."
----------------------------------------------
Всеки път, когато някой ми заговори за "нацистите", автоматично правя асоциация с Торбалан! Някаква, такава, легендарна алегория, от която ти иде да заплаче, но от смях! И обикновено следва "холокоста"!
21
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Включили се накрая на войната, когато Русия сама беше победила Германия и изходът беше ясен. Само ПР акция, иначе никаква полза, и постоянно ни занимават с това, и с Чернобил свободните демократични медии, никой не им нарежда да пускат тия новини, те сами свободно си решават при демокрацията и свободата.
20
2
 
16
 
! Отговори
Ъъъ преди 1 седмица
Тъпата Нели Христова не знае ли, че името Jeanine се произнася Жанин, както Jean се чете Жан? То бива простотия, ама чак толкоз...