Наплив: Гръцките плажове пълни с туристи, сянката - кът

Общините спешно издават разрешения за още чадъри
Обновена: 30 юли 2019 10:44 | 29 юли 2019 14:19, Веселина Йорданова
69
Наплив: Гръцките плажове пълни с туристи, сянката - кът
Снимка: flickr

Гръцките плажове се задъхват от туристи. На много места предоставените чадъри с шезлонги не достигат за всички желаещи и общините издават по спешност разрешения за допълнително поставяне на сянка, предаде БНР.

Още по темата
Стига се до непознат досега феномен - туристите ходят рано сутрин на плажа, за да си запазят място със сянка и шезлонг. Традиционните цени са консумация на едно кафе.

Общинските власти следят стриктно спазването на наредба, която задължава от двете страни на заведенията на плажа да има оставено свободно разстояние от поне 15 метра ширина за достъп на почиващи, които имат свои чадъри.

Избор на туристите е дали ще платят за сянка или сами ще си осигурят такава, но е забранено да се затваря достъпът до плажа.

Повечето туристи вече предпочитат да пият кафе на плажа, с което плащат и ползването на чадър и шезлонг за целия ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
6
 
! Отговори
IQ-то преди 4 години
Не са само гръцките плажове които се пръскат по шевовете,а всички плажове по света където няма ,,мутро-питеци''. Ей го на,кеф ти Турция,Гърция кеф ти другите държави по Европа.Че то в Черна Гора и Хърватия е в пъти по интересно.Един път в живота на едно място за почивка е достатъчно.Отминаха мракобесните времена когато хората бяха принудени да ходят все на едно и също място.Днес можеш да обикаляш по целият свят,разбира се всичко е пари,но и нашето море не е безплатно.
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние живеем във Варна и сме ходили по гръцко преди 8-9 години, но на юг чак до Крит. Тогава по скоро го направихме на пътешествие, а не лежане на плаж в курортно село. Интересно е , но парите бързо-бързо намалят. Не знам защо някой лъжат, но няма нищо което е по-евтино от тук. Даже в Джъмбо-маркета са по-скъпи китайските дрънкулки. И магнитите са скъпи даже. Аз съм бил 10ки пъти по работа с корабите по техни пристанища и мога да преценя как живеят и колко е скъпо.
54
3
 
3
 
! Отговори
Ейй преди 4 години
А коментиращите Прозрачността на водата по нашето Черноморие да вземат малко да почетат за морската флора тук и в Гръцко. То че има фекалики има някъде но цвета на водата често е от водораслите . Не знам дали са чували за цъфтеж на морската флора.
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина съжалявам хората изтипосали се на гръцки плаж през юли и август. Не бих си го причинил по никакъв повод. Ужасна жега и навалица.
52
6
 
7
 
! Отговори
По евтино ли? преди 4 години
Кое точно е по-евтиното в Гърция,моля да посочите?По ресторантите и магазините цените са като нашите но в евро.Ако те търпят цял ден да се плюнчиш с едно фрапе под чадъра и да си носиш храна от БГ, тогава ти е евтино.
51
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много обичам да ходя на море,където има малко хора,без навалица! Така че тази година съм в Албена! Плебса е в Халкидики,така че на нашето море няма простотии!
50
7
 
9
 
! Отговори
НЕеее.... преди 4 години
НИКОГА ВЕЧЕ НА БЕТОНОМОРИЕТО! ПЪЛНО Е С ФЕКАЛИИ ВЪВ ВОДАТА!!!!
49
4
 
5
 
! Отговори
ххх преди 4 години
До АнонименИ вируси дал бог
48
6
 
4
 
! Отговори
ххх преди 4 години
До Бай ойТи си луд,бе.С тия пари си на 5 звезден хотел на олинклузив в Турция на брега на морето
47
8
 
10
 
! Отговори
ххх преди 4 години
До АнонименКое е платено???*** и виж.Всеки уикенд съм на плаж в Гърция и местата наистина са кът.Тук трябва да дадеш 30 лв само за 2 шезлонга и чадър,а това са 16 евро или 4-5 напитки на гръцкия плаж.И там няма фекалии във водата
46
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,айде стига платени статии бе!
45
4
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Вече избягвам българското черноморие и българите в Халкидики от няколко години ,а и не чуствам носталгия нито към едното,нито към другите!
44
8
 
10
 
! Отговори
Nalbantov Annadim преди 4 години
za 15 euro dvama turisti v ellada poluchavat otlichen service na chist beach bar s chadari i chisti shezlongi, garderob, wc, dush, osvejitelni napitki v kofi s led, meze, kafe, mineralna voda, plodove, sladoled, fresh........3 dena....s kasov bon....v bg plastat 15 euro za 1 den samo da polegnat mejdu drugite zaribeni...bez napitki, bez service, bez wc, bez garderob, bez dush...turistite sa 300 procenta s po-dobar service v Ellada otkolkoto v Vulgaria.
43
10
 
18
 
! Отговори
Осман, Ванго и Манго преди 4 години
В Гърция едно патронче узо - 200 гр. е 7 евро, тук едно малко узо 3.5-4 лв. Гръцка салата - 800 гр. за двама е 7-8 евро, тук овчарска 400 гр. - 8 лв. Сметнете дали тук е по-евтино.
42
8
 
22
 
! Отговори
Бай ой преди 4 години
Вчера се връщам от Созопол. Все пак селянията там е по-малко от на юг.Не беше толкова зле, ама такова дране. Двама възрастни и едно дете не ни оправяха по 300лв/ден за спане и храна. Ходил съм 5-6 пъти в Гърция и вече се съмнявам, че е по-скъпо там! За 30-35 евро спокойно си вечеряхме. За чистотата на морето няма да коментирам.
41
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чета тука някакви бай *** обесняват че срещу конкумация от 6? две кафета използвали шезлонгите и чадър. Та Бай *** и по нашето черноморие беше така но нали сядат на по вода на плажа и от там собствениците вдигнаха цените в заведенията или си ги държат нормални а сложиха допълнително заплащане на шезлонг/чадър. До 2-3 години нашите които сега ходят в Гърция с 2лв в джоба ще отвратят гърците от българските фотосинтезираща *** и ще си сменят тотално политиката ...
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ли нормалните хора ще станат на крака и да си потърсят правата?
39
15
 
15
 
! Отговори
ала абала преди 4 години
от как българските *** се изнесоха по гръцко,нашето моренце стана по приятно
38
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе на нашето море си е гот.Само цените на храната са по високи,но нали знаете че ние българите гоним печалбата.Иначе на Приморско е супер,плаж,море,чадъри всичко е ОК!
37
12
 
27
 
! Отговори
Иван Иванов преди 4 години
За колегата по-отдолу който казва,че нашето море е с кристална вода.Ела тук на Сл.бряг и Свети Влас да видиш колко е мътна водата и във нея плуват медузи,водорасли,хартии и помии.Гнус ме е от нашето бетономорие пардон черноморие.Скъпотия и в заведенията някви озлобени пенсионери ме обслужват и няма хора!!!!Това ми беше последното ходене на това наше мизерно море!!!В Гърция си имат пречиствателни станции и редовно си чистят плажовете с тук плуват ла.***!!Ама така ще е с тея ми.зерници нс власт.