Риба, две чинии спагети... сметка от 430 евро в Рим

Собствениците на заведението се оправдават
Обновена: 30 сеп 2019 15:57 | 30 сеп 2019 15:00, Нели Христова
134
Риба, две чинии спагети... сметка от 430 евро в Рим
Снимки: Trip Advisor

430 евро – толкова платиха двама японски туристи в Рим за две чинии спагети, риба, бутилка вино и вода.

Случката се разиграла в ресторант Antico Caffè di Marte край замъка Сант Анжело. Семейството седнало да похапне, но храната бързо им приседнала, когато получили голямата сметка. Възмутени, те споделят снимка на страницата на заведението в Trip Advisor и се оказва, че не са единствените ужилени от ресторанта.

Повечето ревюта са лоши, обвинявайки заведението в измама и нечестност. Други туристи също споделят как са си изпатили – за две пици, вода и кафе, семейство плаща 350 евро сметка, включително 80 евро за обслужване.

Клиентите също се оплакват, че при плащане с карта, сервитьорите въвеждат и бакшиш за себе си без да питат.
В менюто, срещу ястията с риба се намира цената от 6,50 евро. Оказва се, че това е цената за 100 грама, а не за цялото ястие. Пред италианския вестинк Corriere de la Sera, собствениците на заведението обясняват, че японските туристи са платили тази голяма сметка не защото са поръчали спагети, а защото са яли прясна риба.

"Менюто ни е напълно ясно. Клиентите избраха лично рибата“, заявяват те.

Но полицията вече е започнала разследване, тъй като подобни случаи на завишени сметки започнаха да се появяват често в италианските медии. По-рано тази година група японски туристи платиха 970 евро сметка във Венеция, а друг ресторант в Рим взе 70 евро за два бургера и три кафета.

Според туристическият бранш, подобни случаи развалят имиджа на Рим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това вече е честа доста зачестила се практика!Другият "номер" който се прилага много често е, когато ви донесът УЖ "подарък за сметка на заведението". Не приемайте в никакъв случай каквото и да ви донесът!!!!!!!, защото 100% ще се окаже, че ще трябва да го платите!!!!!!!!
55
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италианците са си тарикати открай време. За мешената скара ,, grigliata mista" не знам какво е имало да е най-скъпа 315 евро за 2 порции,ама за бакшиша нямат оправдание.Може клиентът да не е доволен от обслужването и да не иска и 1 евро да остави бакшиш. Дори е трябвало така да кажат на сервитьора,че се чувстват измамени за грамажа и искат да дадат и за бакшиш. Смятах да посетя Флоренция,ама май и там било така много скъпо по ресторантите им.. 500 евро е глобата,ако се яде на открито сандвич.
54
17
 
9
 
! Отговори
Мениджър преди 4 години
Един трик и от мен: Когато хапвате в ресторант там или в Испания, изяждате си блюдото на 2/3 и викате сервитьора и казвате, че не ви е по вкуса. Той пита да си изберете нещо друго, избирате си и го изяждате. После в сметката не фигурира полуизяденото. Тествано е много пъти и работи. И без тва бачкат на 1000 процента наценка тия мушенници, българите сме дяволи ей
53
19
 
8
 
! Отговори
Вальо Бореца преди 4 години
Абе и на мен кат ми дойдат чужденци, хеле пък от западна Европа съм казал на серитийорките че ги дерем по 2. Ако в менюто го пише в левове ги стрижа в евра или в долари, Кот си носят. Лекувам ги по норматив богатите европейчета. И без тва едва ли ще се върнат другото лято в Созопол, не разчитаме на постоянна клиянтела
52
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жабарите са много по зле от нас. Дребни тарикати на всяка крачка. България е класи над тях в храната и обслужването.
51
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тука всяко заведение почти предлага риба на 100гр. Ако не го пише в менюто вече е нарушение, но ако го пише...Схеми на всякъде има, не само в България.
50
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"grigliata mista" - смесена скара два пъти. Което ще рече, че е имало и кралски скариди. Тук са 44лв/кг. Няма какво да се учудвате. В Пампорово един обяд за двама ни струваше 100 лв.
49
19
 
13
 
! Отговори
Кътю преди 4 години
На езерото Комо над Милано един жабар се опита да ми иска 40 евра за 2 гадни тънки пици и 2 малки бири. Извадих му 10 евра от джоба на стотинки и с ръкомахане и на висок тон му обясних, че нямам повече пари и мога да му повърна храната на плочките пред заведението да си я земе обратно. Оня ни изпрати опулен да си ходим, намалих си сметката с 300 процента. Земат ни за балъци, тука за 40 евра у Стара Загора ша ми направят масата таралеж
48
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А колко е cфирката на Виа Булгария в Рим?
47
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пицата Маргарита е само 7 евро. Ако са си купили само по една пица, нямаше да им приседне. Но нали трябва да се поръча много, от което после се изяжда малко.
46
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога не ям в такива ресторанти.Това са капани за балъци.На туризъм само със санвичи.Освен това си взимаме апартамент с кухня, пълним колата под наем с продукти и си кльопаме на терасата. В Севиля три дни живяхме в един пентхаус на 20 метра от крепостната стена.
45
0
 
26
 
! Отговори
Ивелин преди 4 години
Бах тая риба четири кила и половина ..
44
3
 
5
 
! Отговори
hm преди 4 години
До ЗамисленСв. Стефан е в Черна Гора, а не в Хърватска или просто споменаваш скъпи нощувки по света...
43
29
 
28
 
! Отговори
Предприемач преди 4 години
Наш *** няма такъв проблем. Купува евтини билети з.по 40 евра с уиз еъра, пълни дисагите с мазани филии, носи солети и Бейл ролси и измизерува там в Рим 4 дена и цъка като види седнали нормални хора на ресторант...завижда. Обикаля по забележителности но само отвън, не влиза да не се мине с 10 евра вход. После като се върне в мизерната панелк а се бие в гърдите пред комшиите и разправя какъв живот е живял в Италия. Абе...миши народ, какво да ви кажа
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Стефка 40Гордеете ли се със себе си ?
41
3
 
19
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Никаква разлика с нашето черноморие.Поне не са платили такса "празен стол".
40
36
 
20
 
! Отговори
Стефка преди 4 години
Два пъти сме им прайли бомба на италиянците вав Рим. Сядаме, пици, салата, вино, мино, и кат са наядем ставаме уж по цигара да пушим с моя, оставяме за двгезировка на масата хартиена чанта от ботик пълна сас намачкани вестници и яко дим. Ония жабаро докато са усетят, ний вече сме са прибрали у хостела.
39
0
 
14
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
До 3,Особено ако е мазна, пържена, нали? Ако не друго японската кухня е поне здравословна в по-голямата си част и проблем с наднорменото тегло нямат. Средната продължителност на живот в тази страна е най-голямата в целия свят, както и най-много дълголетници живеят там ;)
38
16
 
12
 
! Отговори
Руските туристи преди 4 години
в Италия ако не дадат 200 евро за бутилка вино се чувстват прецакани. Тези японци са големи мрънкачи - напазарили си деликатеси в ресторант като за 10 човека компания и искат да им е евтинко. Да ходят да си купят кренвирши от супера.
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У нас също се плащат такива сметки.

Спонсорирани публикации