Неочаквано: Жените шофьори по-добри от мъжете

79% от нарушенията по пътищата на Англия са по вина на силния пол
8 ное 2019 13:42, Нели Христова
45
Неочаквано: Жените шофьори по-добри от мъжете
Снимка: Pixabay

Ново британско проучване разкрива, че жените са много по-добри шофьори от мъжете. И не само това - нежният пол е много по-надежден зад волана от силния.

Навярно мъжете ще възроптаят срещу твърдението, но срещу статистиката не се спори, пишат то Daily Star, цитирани от БТА. Проучването, направено по поръчка на Confused, сочи, че от 539 000 нарушенията по пътищата в Англия и Уелс миналата година, внушителните 79 процента са допуснати от мъже. Близо една четвърт от тях са свързани с превишена скорост, като жените са виновни едва в седем процента от случаите.

Резултатите показват още, че двойно повече мъже, отколкото жени, предявяват искове за автомобилна застраховка.
Въпреки че проучването "нарочва" представителите на силния пол за по-лоши водачи на МПС, жените изостават, когато се касае за шофьорските изпити.

Миналата година 1,6 милиона души в Англия и Уелс са се явили на изпити за придобиване на шофьорска книжка. От тях 55 на сто са се провалили, като жените са 31 процента, а мъжете - 24 процента. От първия път книжка са взели 9 процента от представителките на нежния пол и 11 процента от мъжете.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добри шофьори жени почти не познавам, пък нз...масово некадърни и се влачат.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статията я бива, посмях се доста.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забелязваме колко са добри жените шофьорки. Ама перфектни са. Във Формула 1 са все жени. Ония ден спечели Хамилтънка световната. А у WRC - сите пак жени. 24 часа Льо ман - жена до жена. На Нордшлайфе-то жени държат абсолютно всички рекорди.Четете статистиката, както Дявола чете Евангелието. 79% от нарушенията били на мъже. Ми да, като 79% от активно каращите са мъже е някак абсолютно нормално...
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наи големият виц на месеца по големи патки с високо самочуствие особено някоя разпрана кифла с джип не съм чувал по хубаво мечка да те срещне в гората отколкото да си имаш взимане даване с жена шофьорка
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да много са добри. Една вчера си драскаше СМС-и на смартфона и караше срещу мен бием спирачки бибиткам едвам я събудих. Ако бях с Москвича щях да и обърнем кочи ната наопаки ама бях с Маздата тя е с меки ламарини. Та иначе са много добри ама във вдигане на краката. Това го гарантирам много са способни.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 37Теб явно много те вълнува кой пол къде е по-добър. Едните имат едни качества другите други. Има и добри/калпави жени шофьорки, има и добри/калпави мъже шофьори.Накрая двата пола ще се изтаковат и ще се види кой-къде е по-добър и кой-какво може.
38
0
 
3
 
! Отговори
driver - ka преди 4 години
Xa xa . Znaex si az.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се смятат инциденти на 100 000 лолпметра примерно, за да се разбере при еднакво изминато разстояние кой пол прави повече инциденти. Само тогава би било обективно изследване.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен (35) Точно! Даже нека го напишем 5 за по-сигурно :D
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До XuTbP5bPМного е просто:100-21 = 7979/21 = 3,76 => 4Следователно жените са 4 ПЪТИ по добри шофри от мъжете!Толкова ли не можеш да съобразиш?
34
1
 
9
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 4 години
Ето опростена задачка за тая минаваща и щракаща минуси:Имаме 800 мъже и 200 жени. Пускаме ги да карат 1 година коли. В края на годината имаме 100 катастрофи, като 21 от тях са направени от жени. Колко по-добри са жените шофьори в случая? Защото тази "статистика" общо взето това ни описва.
33
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най големите откриватели, водачи, военни, изобретатели, художници, писатели, астролози, физици, спортисти, хуманисти и тн. са МЪЖЕ.Какво още не е ясно женски квачки? От много приказки всички ми ходите самотни майки и се чудете, за кой да се закачите.
32
2
 
4
 
! Отговори
:- ) преди 4 години
До XuTbP5bPНе вярвай на такава статистика, каквато ти собственоръчно не си подправил!
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха смях. До кога ще ни насжадат тая война жени срещу мъже? Комплексираните жени сами си водят тая война. Телевизии, медии, социални мрежи. Писнахте на всички вече. Неможете да готвите и да си гледате децата вече ама голямо мерене с мъжете.Не разбрахте ли, че това е природа и мъжа е по здрав, по умен и по напреднал индивид. Вземете си влезте в ролята на жени, че ставате вече трагични.
30
4
 
12
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 4 години
Всъщност ако си направим сметката, имайки предвид, че 80% от шофьорите са мъже, а 21% от всички нарушенията са направени от жени. Значи потресаващо голям процент от жените са зле.
29
3
 
8
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 4 години
Значи да обобщим: Установили са, че нарушенията са предимно от мъже. Извод: Жените са по-добри шофьори! :D Нищо, че в Англия 80% имащите книжка са мъже.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че мъжете правят повече нарушения, съвсем не означава, че са по-лошите шофьори. То си го пише и в правилниците - мъжете имат по-добра реакция в опасни моменти, а жените са като цяло по-внимателни и по-предпазливи.
27
4
 
7
 
! Отговори
MGTOW преди 4 години
Хахаха, тая "статистика" ви е същата като и тая с неравностойното заплащане на база пол. Принципно подобни изфакторирани статистики се наричат Парадокс на Симпсън. Но в случаят даже не е и това, в случая е просто глупост. Хайде да започнем от тук: Колко от шофьорите са жени и колко мъже?
26
3
 
5
 
! Отговори
много просто преди 4 години
ами защото жените каращи коли, са по-малко от мъжете.
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А джендърите как са като шофьори?