Кои неща в домакинството почиствате грешно?

Дезинфекцията на кухненските гъби са много важни за здравето
20 фев 2020 20:22, Михаела Лазарова
10
Кои неща в домакинството почиствате грешно?
Снимка: istock

Бързият и лесният начин за почистване на пособия, предмети и уреди вкъщи невинаги е най-правилният. Понякога си спестяваме време и усилия в чистенето, но това може да е за сметка на здравето ни. Кои са нещата в домакинството, които е много вероятно да почиствате грешно?

Ножове

Домакините, които разполагат със съдомиялна машина вероятно почти изцяло се възползват от нейните удобства и преимущества, като мият всичко в нея, включително ножове. Онези от тях обаче, които са с дървени дръжки могат да бъдат изкривени и целостта им нарушена заради горещата вода и парата, които се отделят в миялната. Вместо това е необходимо да ги миете на ръка с не много топла вода и мек препарат.

Електроника

Електронните смарт устройства се докосват хиляди пъти на ден с пръсти, заради което по повърхността им се задържат и размножават множество бактерии. Знаейки това, вероятно се опитвате да ги почиствате от време на време. Почистването с кърпички, спрейове и спирт обаче може да повреди устройството, както и неподходящият плат, с който търкате повърхността му. Избирайте почистващите средства точно според указанията на производителя. Никога не пръскайте течност директно върху клавиатура или екран от близко разстояние.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Не знам, пихте ли ги?!
2
0
 
6
 
! Отговори
Tattoo Dick преди 4 години
... в тази връзка да попитам, как е правилно да си почистваме вибpaтоpите?
1
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хапчетата приятели пихме ги