Неща, които е добре да се почистват професионално

Черните плесени в дома могат да доведат до сериозни дихателни проблеми
29 фев 2020 22:30, Михаела Лазарова
0
Неща, които е добре да се почистват професионално
Снимка: istock

Чудесно би било, ако можехме да почистваме сами всичко в дома си, но някои материи и материали са неподатливи на непрофесионално поддържане. Не бихте искали да унищожите любимото си вълнено палто, като го свиете в пералнята или пък да увредите старинни дървени мебели, които имат емоционална стойност за вас.

Преди да предприемете почистването на ценни вещи и дрехи, помислете дали не е по-добре да се обърнете към професионалист, който да се отнесе с необходимите знания и умения към вашите вещи, предмети или дрехи с особена стойност.

В кои случаи е добре да се обръщате към професионално почистване за вашите вещи?

Антикварни килими

Не оставяйте пералнята си да свърши работата по почистването на ценни килими и постелки, които са изработени от специални материи и оцветени с багрила, изискващи индивидуален подход в прането. Доверете се на професионалистите, които знаят как да отстранят замърсяванията от такива килими без да ги увредят. Това, което можете да направите сами е редовно да премахвате праха от антикварния си килим, но щателното почистване оставете в ръцете на професионалистите. Ако разлеете нещо върху килима обаче е добре да го почистите веднага, защото изчакването на фирма за специализирано почистване може да коства ценно време, в което тъканта да се увреди.

Кожени якета и велур

Ако се грижите добре за кожените и велурените си якета, те могат да изкарат и десетилетия. Въпреки че можете да почистите кожата и велура със специална кърпичка или препарат, който да не ги уврежда, е по-добре да почиствате такива дрехи на химическо чистене. Това помага да се премахват натрупаните замърсявания като същевременно тъканите не се увреждат.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари