Свидетели заснеха НЛО в Бразилия – разбило ли се е край Маже?

Постове за необичайното събитие започнаха да изчезват от онлайн пространството
18 май 2020 18:30, Нели Христова
49
Свидетели заснеха НЛО в Бразилия – разбило ли се е край Маже?
Снимка: Pixabay

Преди няколко дни жителите на град Маже в Бразилия стават свидетели на нещо необичайно - няколко мистериозни светлини в нощното небе.

Държанието им е различно в различните видеа, публикувани от свидетелите в различните социални мрежи като Reddit, Twitter и YouTube. В едно от тях то просто седи неподвижно, в друго се движи бързо из небето, трето видео дори намеква, че НЛО-то се е разбило край Маже.

След като клиповете на жълти, сини и червени светлини в триъгълна формация започнаха да се споделят в мрежите, Маже се превърна в трендинг в Twitter. Но по-голяма истерия сред любителите на НЛО предизника факта, че някои от публикациите за извънземните започнаха да изчезват от онлайн пространството.

Хаштагът в Twitter #MageUFO бе пълен с постове относно странното събитие, но изведнъж той вече не бе активен. Постовете в Reddit относно НЛО-то в Бразилия също бяха изтрити. Потребителите бързо обвиниха двете социални мрежи в цензура.

Twitter така и не даде коментар, но от Reddit обясниха, че ако постът "е глупав или е измислица", модераторите на сайта го изтриват. Но постовете се намират в подразделението на Reddit за НЛО, което разгневи потребителите, които бяха категорични, че именно в r/UFOs е мястото да се обсъжда подобен феномен. Докато дискусията течеше, онези, които искаха да обсъждат НЛО-то се преместиха в r/aliens.

Никой не съобщава за странните летящи обекти на властите. В Reddit пък се появиха твърденията, че се е чула експлозия, стрелба, а военните са арестували всеки, който се опитвал да се приближи до мястото, където НЛО-то уж се е разбило. ВВС съобщава, че не е засякло нищо в небето.

Но нека оставим случая в Маже настрана. От десетилетия Бразилия е една от страните, в които се случват интересни неща, свързани с НЛО.

През 1957 година журналистът Ибрахим Сюид получава плик, който съдържа парчета метал. Подателят е анонимен, но твърди, че това са останки от космически кораб, който се е разбил в курортния град Убатуба. Парчетата метал били чист магнезий. Техният произход е все още пълна мистерия.

Множество странни обекти в небето са регисрирани и от жителите на Коларес през 1977 година. Те също така се оплакват от странни наранявания по телата си. Според изследване на учена Жак Вале, няколко човека са убити от странните обекти. Засечена е радиация, както и термични изгаряния и странни белези по телата на хората. След края на разследването правителството обаче обявява, че няма абсолютно нищо необичайно в това.

Един от най-причудливите случаи е от 1996 г. Тогава няколко души твърдят, че са видели извънземно създание, обикалящо улиците на град Варгиня. То приличало на "дявола". За първи път съществото е забелязано от три жени в януарски следобед. След това го виждат още хора и дори Wall Street Journal разказа странната история. Може и да звучи глупаво, но това е един от най-известните случаи за видяно извънземно в Бразилия.

Може би последният случай в Бразилия ще се присъедини към дългия списък с мистериозни срещи с НЛО в страната. Но скептиците имат други версии - според тях, това е вид пиротехника, китайски фенер или дрон.

 


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
f преди 1 месец
Случаят дейтън от може би 2010 година, има и натопени холивудци! Снимачният екип е избит във Варна, който се е състоял от българи и други чужденци в САЩ , това са го направили най-вече гроз-ните руснаци съюзени местните май-му-няци от сащ, които са позьорите в демокрацията и най-долната прослойка в САЩ! Намесени са и англичаните, които само си въобразяват че могат да правят кино.То станало цяла война с танковете. Зад жестокото убийство с изваденото око и шилото стои прокурор вълев който е гешев
42
1
 
2
 
! Отговори
f преди 1 месец
До Анонимен

2012 според маите идва нов цикъл, с който идва края на света, краят на света дойде началото на 2014 и има още половин година да трае, 2021 е новото начало! 2060 нов край на света за 3 години нищо да няма. Но по-лек апокалипсис.


Разбира се, че има извънземни, вие как си го представяте такова огромно пространство без живот, а така наречената нежива природа също е жива, сащ крият истината, имат и военна НАСА и крадат ресурси от други светове, затова толкова богати.Пътуването е евтино
41
0
 
1
 
! Отговори
Само дето преди 1 месец
Не видях нищо,което не може да е от земен произход !
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тва на снимката е дете чернобилче, не сте ли ги срещали?
39
0
 
0
 
! Отговори
i'm преди 1 месец
Разбира се че светлините в небето са извънземни. Какво друго могат да бъдат? Защо изобщо се коментира и има чудене. И екплозия е имало разбира се и злелни човечета в поогъната летяща чиния.
38
2
 
6
 
! Отговори
Митко 19см преди 1 месец
Това с телефон със шайба ли е снимано?
37
2
 
0
 
! Отговори
А така .... преди 1 месец
Заека се представя за мен. Значи той ще уцели Заека ако стреля по мен! Много просто! Аз понеже знам, че не съм тъпия заек!
36
2
 
0
 
! Отговори
Кажи на Орион преди 1 месец
Да стреля по мен и ще си уцели шиб.а.н.ия заек!
35
4
 
1
 
! Отговори
Обяснявам преди 1 месец
Орион се бие против нас от свет време! Орион си търси зайчето - много ебливо зайче! Аз ще помогна на Орион да си хване зайчето и така леко по-леко Орион ще си ходиииии .... Сега, кой, кого, кой как, защо не ми дреме - аз не съм зайчето на Орион, а той много си го търси! Ще му помогна да го намери та да дойде нашият Орион!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като разбраха че започват да отварят кръчмите и капанчетата на Слънчака,и взеха да се присламчват един по един извънземните алкохолици.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Май маите са сбъркали 2012 с 2020?
32
3
 
7
 
! Отговори
ЧИЧО БЪК преди 1 месец
НЛО = не е равно на извън земен...НЛО Е ПРОСТО НЕПОЗНАТ ЛЕТЯЩ ОБЕКТ.
ЗА ДА СТАНЕ, ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛЗИ ОТ КОРАБА И ДА КАЖЕ : УАААЗЗЗ ЪЪЪЪППППП .МАЙ НИГГГААА ..
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук съм да мажа, да мажа...
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЛО не значи извънземни...
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще прелети междузвездни пространства и ще се разбие на някаква си планета...
28
0
 
9
 
! Отговори
Супер HQ преди 1 месец
деа и пикселите с айфон ли са снимали
27
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** тъпите извънземни. Летящите им чинии падат като ръждясали руски самолети, шофирани спиртосани пилоти.
26
9
 
6
 
! Отговори
Генерал Годжи преди 1 месец
От мъничък си мечтая извънземно да ми сложи коравата си патка отзаде
25
2
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
АЙДЕ ПО СЕРИОЗНО В ТОЯ САЙТ
24
1
 
0
 
! Отговори
Анастасиос Сумоса преди 1 месец
Анастасия от Бразилия булката на