От 86 до 54 кг – мъж показа, как коронавирусът е съсипал тялото му

Той прекарва 6 седмици в болница, през 4 от тях е интубиран
21 май 2020 15:25, Нели Христова
238
От 86 до 54 кг – мъж показа, как коронавирусът е съсипал тялото му
Снимка: Instagram

43-годишният Майк Шулц е медицинска сестра в Сан Франциско. Той е напълно здрав мъж - тренира по 6 или 7 пъти в седмицата. Тежи 86 килограма. В началото на март отива на фестивал в Маями. Усмихва се, забавлява се с приятели и публикува снимка в Instagram, твърдейки, че си прекарва страхотно. Докато те танцуват, не осъзнават, че  коронавирусът също присъства на партито.

"Нямаше никакви ограничения по време на фестивала, нямаше забрани. Мислехме си, че ще мием ръцете си повече, няма да пипапе лицето си и всичко ще бъде наред", разказва Майк.

38 души, които са присъствали на фестивала, дават положителна проба. Трима мъже умират.

Два дни след купона Майк вдига температура, започва да изпитва трудност да диша, дробовете му се пълнят с вода. Приет е в болницата светкавично. Лекарите го лекуват с кислород през носа, но той продължава да се влошава. Когато един от медиците му казва, че най-вероятно ще бъде интубиран, Майк се паникьосва.

"Когато се събудих, мислех че е минало само седмица", казва Майк пред BuzzFeed News. Но лекуващите лекари веднага го осведомяват - бил е в болница около 6 седмици. Четири и половина от тях мъжът е бил интубиран. Все пак успява да пребори вируса, но той оставя сериозни щети по тялото му.

Майк вече тежи 54 килограма. Изпитва трудност да стане и да направи плашещата снимка в огледалото, която да публикува в Instagram, за да покаже какви щети може да нанесе COVID-19 върху здрав и атлетичен човек.

"Бях толкова слаб. Не можех дори да държа телефона си, защото беше толкова тежък. Дори не можех да пиша, защото ръцете ми трепереха", раказва Майк за дните, след като е екстубиран. Капацитетът на белите му дробове се възстановява изключително бавно.

"Знаех за коронавируса, но не мислех, че е толкова сериозен. Мислех си, че съм достатъчно атлетичен и той няма да ме засегне тежко. Знам, че много хора си го мислят дори и сега. Исках да покажа, че това може да се случи на всеки. Няма значение дали си млад или стар. Дали имаш придружаващи заболявания или не. Можеш да се разболееш тежко", казва Майк.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто е спрял да зоби. Снимките показват разликата. Това, че се е пълнил с химия не го прави човек със силен имунитет. Той не е атлетичен, той е бил назобен. Разликата е голяма. Между него и спортист няма нищо общо.
22
4
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Я ! Тя и брадата му окапала от коронавируса !
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гумата е спаднала - какво ни занимавате с тази тиква?Всеки лицемерен плъх, който демонстрира загриженост за псевдо-болните от корона вирус, които са клоуни на тази смешна сцена, удобно забравят з истинските болни, милионите онко-болни, деца с тежки неличими болести - така че, на всеки от тия дето пляскат - духхайте !!!
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има вероятност да е прекалил с анаболите и коронавируса да му е дошло в повечко! Преди малко четох някаква бабка на 126 год... от тюркието е преборила болеста.
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали ги виждам сега във фитнеса. Аз не дъм мръднал, а онея вървежните там тежко спихнали и с ниско самочувствие :D
18
1
 
10
 
! Отговори
Киро Брейка преди 3 години
Филийка, ей така и ти ще се стопиш ако те гепа короната- щото целия си химия мойто момче!
17
2
 
4
 
! Отговори
gogo преди 3 години
лекуван с кислород през носа???
16
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6 - откъде знаеш, че е зобил? До 4 - най- вероятно не схващаш какво е написано, тезата е съвсем друга. А 1 е Out of space както винаги, развалена латерна.
15
2
 
25
 
! Отговори
Мдааа преди 3 години
Кофти е да спреш зоба. Е, после все някой вирус е виновен. Защото имам един комшия, някакъв шампион по гребане е бил. Преди 30 години. То е ясно, че вече си е дебел, но все още ръката му е колкото двете ми бедра.
14
4
 
10
 
! Отговори
Кво реве преди 3 години
Даже сега изглежда на човек, кво реве?
13
4
 
22
 
! Отговори
аа преди 3 години
айде па творчество, как се разболя, как се веселял, *** как това *** как онака. Ама авторите на тези тъпизми ама моля много внимавайте какво си пожелавате, защото ония горе слушат.Тоя пич си е жив умрял от стероидите с които се блъска. Ама нали трябва да има манджа от простотии всеки ден
12
13
 
10
 
! Отговори
учен отбан преди 3 години
Таков вирос нема, стига лажи
11
0
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Айде, че ти пък си много хубав/а.
10
14
 
12
 
! Отговори
путинопитек комунист преди 3 години
Лъжа е! Коронавирус няма, Бойко иска само да краде еврофондове и да ни плаши и да ни ограничава свободите. Да има диктатура му е кеф. Ей вижте как в Россия няма ни един заразен и умрял. Ама си имат дрогаря ***, а той милее за народа си и не го плаши
9
6
 
5
 
! Отговори
до KALki4 преди 3 години
Ти дори и това не можеш. Жалка работа.
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KALki4Такъв тип мъже,с мускули и татуировки,са ми твърде примитивно изглеждащи,неприятни!
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джурналя джурналя - не се казва медицинска сестра а медицински брат когато е мъж !
6
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не коронавируса му е съсипал тялото, а зобенето, по-точно липсата на зоб докато е бил в болницата.Слушайте какво говори КИРО БРЕЙКА, не се самоунищожавайте с химия - доказателството е на снимката
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак е добре,че се е отървал,но навярно с последствия за цял живот.
4
15
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Добър опит днес.бг ,но хората ще си тренират .А дебелака ,който е писал тази статия и се е почуствал по-добре ще си остане една проста ***