От 86 до 54 кг – мъж показа, как коронавирусът е съсипал тялото му

Той прекарва 6 седмици в болница, през 4 от тях е интубиран
21 май 2020 15:25, Нели Христова
238
От 86 до 54 кг – мъж показа, как коронавирусът е съсипал тялото му
Снимка: Instagram

43-годишният Майк Шулц е медицинска сестра в Сан Франциско. Той е напълно здрав мъж - тренира по 6 или 7 пъти в седмицата. Тежи 86 килограма. В началото на март отива на фестивал в Маями. Усмихва се, забавлява се с приятели и публикува снимка в Instagram, твърдейки, че си прекарва страхотно. Докато те танцуват, не осъзнават, че  коронавирусът също присъства на партито.

"Нямаше никакви ограничения по време на фестивала, нямаше забрани. Мислехме си, че ще мием ръцете си повече, няма да пипапе лицето си и всичко ще бъде наред", разказва Майк.

38 души, които са присъствали на фестивала, дават положителна проба. Трима мъже умират.

Два дни след купона Майк вдига температура, започва да изпитва трудност да диша, дробовете му се пълнят с вода. Приет е в болницата светкавично. Лекарите го лекуват с кислород през носа, но той продължава да се влошава. Когато един от медиците му казва, че най-вероятно ще бъде интубиран, Майк се паникьосва.

"Когато се събудих, мислех че е минало само седмица", казва Майк пред BuzzFeed News. Но лекуващите лекари веднага го осведомяват - бил е в болница около 6 седмици. Четири и половина от тях мъжът е бил интубиран. Все пак успява да пребори вируса, но той оставя сериозни щети по тялото му.

Майк вече тежи 54 килограма. Изпитва трудност да стане и да направи плашещата снимка в огледалото, която да публикува в Instagram, за да покаже какви щети може да нанесе COVID-19 върху здрав и атлетичен човек.

"Бях толкова слаб. Не можех дори да държа телефона си, защото беше толкова тежък. Дори не можех да пиша, защото ръцете ми трепереха", раказва Майк за дните, след като е екстубиран. Капацитетът на белите му дробове се възстановява изключително бавно.

"Знаех за коронавируса, но не мислех, че е толкова сериозен. Мислех си, че съм достатъчно атлетичен и той няма да ме засегне тежко. Знам, че много хора си го мислят дори и сега. Исках да покажа, че това може да се случи на всеки. Няма значение дали си млад или стар. Дали имаш придружаващи заболявания или не. Можеш да се разболееш тежко", казва Майк.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
16
 
! Отговори
до Батман преди 3 години
Аз съм на 46 г. и тялото ми е сходно с това (84 кг съм). Не ползвам стероиди, така че не се напъвай. Има мъже, които тренират натурално и постига успех. Отнема години, но си пазиш здравето.Хайде сега избълвай поредната доза глупости.
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е уж 14 дни е инкубационният период ,а батман се разболял 2дни след партито или просто той е бил носителя 10 дни по рано
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 37 Малоооумник, няма да стане 120 кила защото е тренирал, бе охююв...не само да е ял и да е взимал химия. Нали се сещаш че тренировка+ химия до това води?
40
1
 
11
 
! Отговори
Момиче преди 3 години
На първата снимка не е ок- изглежда назобан и огромен. На втората макар и слаб изглежда по-човешки. Аз лично предпочитам по-слаби и стройни момчета.
39
4
 
10
 
! Отговори
Visioner преди 3 години
Че той след заболяването изглежда по млад.Преди това прилича на брадясал алкохолик.
38
3
 
1
 
! Отговори
до Замислен преди 3 години
Имаш една тръба в главата, при това с много голям вътрешен диаметър и вътре е само вакуум.Мускулите са всичко друго, но не и тръбички. *** в някоя зала и дай на някой културист да ти държи кофичка с кисело мляко 180 секунди, ще останеш учуден. След това ти го направи. Убеден съм, че след това една седмица няма да можеш да си вдигаш ръката. Само приказките ти са големи, мозъкът е под нулата.
37
12
 
11
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Ей тази статия трябва да бъде набита в главите на някой който все.още твърдят че вирус няма, и не е опасен
36
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментиращите, я кажете как разбрахте, че е зобил? Тест ли му направихте?Ама не ми излизайте с плитки отговори от типа "Само като го погледнеш, и ти става ясно".Ако беше на химия, нямаше да е само 86 кг, а много повече и с по-големи мускули.Доста смешни сте тyлyпите, дето само се търкаляте на дивана пред телевизора - като видите някого, който е направил нещо за себе си, веднага следва дежурното обвинение "А, тоя е зобил яко!".
35
6
 
8
 
! Отговори
Замислен преди 3 години
Впрочем, от снимките констатирам, че вируса му се е отразил благотворно. Вече имаме по издължени мускулни влакна. Няма е тази подпухналост от млечна киселина в "тръбичките на мускулите". Защото то мускулното влакно си е точно еластична тръбичка. Което не прави мускула по взривен, по силен или по издръжлив. Просто е по обемен. Не съществува културист, който може да държи кофичка кисело мляко /500 грама/ с изпъната ръка повече от 180 секунди.
34
1
 
14
 
! Отговори
контрапункт преди 3 години
Веднага давам контрапункт за физическо състояние след преболедуване от Ковид-19: Домузчиев, Даридкова и Адемов
33
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм същият след два месеца карантина и без коронавирус. Ай у лево с тази пропаганда, 0трепки!!!
32
1
 
6
 
! Отговори
Пак неподготвени преди 3 години
Когат %-тът мазнини в мъжкото тяло падне под 5%, тогава рискът от спонтанна смърт нараства до 99%.Всички прекомерно е вредно!Всеки сам си знае и си решава.
31
2
 
8
 
! Отговори
Мед Брат преди 3 години
Разбираемо е, че е олабил батката, все пак е медицинска СЕСТРА, нали....
30
2
 
4
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Каквото е сял е пожънал.За да се прави на някакъв,какъвто не е ,ще си плати със здравето.Снимката вдясно издава всичко ,но най-малкото това е здрав човек и логично си плаща прескъпо за суетата...
29
4
 
6
 
! Отговори
NOKIA 3310 преди 3 години
Държи някакъв телевизор и се оплаква, че телефона му бил тежък!
28
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
изпикал е анаболите...
27
1
 
22
 
! Отговори
:) преди 3 години
Като малък имах приятел с който тренирахме. Той взимаше стероиди и редовно си изкарваше по някоя друга криза в болницата и правише рестарт на 60 кг после пак до 80 и така..
26
2
 
14
 
! Отговори
Мик Дънди преди 3 години
Страшна красавица е тОзи медицинска сестра!
25
4
 
28
 
! Отговори
:) преди 3 години
Корона вирус + анаболи + дрога + алкохол = не прощава.
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 16 Откъде падаш по- скоро ти??? Без химия няма как да направиш такова тяло, глупeндер!