От 86 до 54 кг – мъж показа, как коронавирусът е съсипал тялото му

Той прекарва 6 седмици в болница, през 4 от тях е интубиран
21 май 2020 15:25, Нели Христова
238
От 86 до 54 кг – мъж показа, как коронавирусът е съсипал тялото му
Снимка: Instagram

43-годишният Майк Шулц е медицинска сестра в Сан Франциско. Той е напълно здрав мъж - тренира по 6 или 7 пъти в седмицата. Тежи 86 килограма. В началото на март отива на фестивал в Маями. Усмихва се, забавлява се с приятели и публикува снимка в Instagram, твърдейки, че си прекарва страхотно. Докато те танцуват, не осъзнават, че  коронавирусът също присъства на партито.

"Нямаше никакви ограничения по време на фестивала, нямаше забрани. Мислехме си, че ще мием ръцете си повече, няма да пипапе лицето си и всичко ще бъде наред", разказва Майк.

38 души, които са присъствали на фестивала, дават положителна проба. Трима мъже умират.

Два дни след купона Майк вдига температура, започва да изпитва трудност да диша, дробовете му се пълнят с вода. Приет е в болницата светкавично. Лекарите го лекуват с кислород през носа, но той продължава да се влошава. Когато един от медиците му казва, че най-вероятно ще бъде интубиран, Майк се паникьосва.

"Когато се събудих, мислех че е минало само седмица", казва Майк пред BuzzFeed News. Но лекуващите лекари веднага го осведомяват - бил е в болница около 6 седмици. Четири и половина от тях мъжът е бил интубиран. Все пак успява да пребори вируса, но той оставя сериозни щети по тялото му.

Майк вече тежи 54 килограма. Изпитва трудност да стане и да направи плашещата снимка в огледалото, която да публикува в Instagram, за да покаже какви щети може да нанесе COVID-19 върху здрав и атлетичен човек.

"Бях толкова слаб. Не можех дори да държа телефона си, защото беше толкова тежък. Дори не можех да пиша, защото ръцете ми трепереха", раказва Майк за дните, след като е екстубиран. Капацитетът на белите му дробове се възстановява изключително бавно.

"Знаех за коронавируса, но не мислех, че е толкова сериозен. Мислех си, че съм достатъчно атлетичен и той няма да ме засегне тежко. Знам, че много хора си го мислят дори и сега. Исках да покажа, че това може да се случи на всеки. Няма значение дали си млад или стар. Дали имаш придружаващи заболявания или не. Можеш да се разболееш тежко", казва Майк.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
4
 
! Отговори
до Баткас преди 3 години
Е, най-после някой тук да каже нещо смислено. Но не мисли, че някой изобщо ще се опита да разбере написаното, тук са все всезнайковци, които дори не знаят какво е значението на думата "стероиди", но пък са вездесъщи в оценките си - само им дай снимка.
102
3
 
8
 
! Отговори
до Химик преди 3 години
И аз тренирам, но без стероиди. Няма такова нещо като разумно приемане на стероиди, това си е чист оксиморон.Иначе съм съгласен за това става като спреш стероидите. Познавам хора, които взимат, като решат да си починат от стероиди и тренировки, ефектите са точно като описаните от теб. Така че и аз не смятам, че това на снимките не е от спиране на зобенето.
101
4
 
12
 
! Отговори
Баткас преди 3 години
Дори и да е приемал някакви забранени препарати ми се вижда сериозно положението му. Не виждам как ще загубиш над 30 кг при спирането на стероиди. Най вероятно е бил 6 седмици на системи без истинска храна. Стероидите не правят мускули както повечето си мислят, а само помагат при възстановяването - съкращават времето.
100
3
 
3
 
! Отговори
До стига глупости преди 3 години
Мноо си зле ,ама много !Далеч си от истината,брат !За стероидите говоря !Ей ,така пишете под всички теми и ставате за смях !
99
4
 
4
 
! Отговори
Химик преди 3 години
От доста години приемам разумно стероиди, в нормални дози , с почивки, но такова нещо не може да стане като спреш стероидите. Е най лошия случай ще се изсипеш мощно заради тъпчене с храна, дори и да загубиш тегло ще е в порядъка на до 10 кг. Тук говорим за 30% загуба на телесната маса.
98
5
 
3
 
! Отговори
до Стига глупости преди 3 години
Хем искаш да спрат глупостите, хем дрънкаш глупости. Поредният объркан и вкиснат човечец, който е прекалил с лежането на дивана.
97
5
 
7
 
! Отговори
Стига глупости преди 3 години
Това не е е от вироЗа, така става като спреш "химията".
96
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да првим разлика между спорт и бодибилдинг!
95
1
 
3
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Бил си вкусен сексуален обект за Мишленка;))) И Тя е "Жена" и Тя има нужди. Е,нуждите и са малко по-особени, тъй като сексуалната й възбуда върви леко с консумация на сексуалният партньор, но това са подробности. Инак, виждате, Бойко не го иска никой и той се натиска на Мангъров, завалийката;)))
94
5
 
15
 
! Отговори
Математик преди 3 години
Тъкмо е станал като нормален мъж.Тази мода за излишна мускулна маса е много вредна. На първата снимка не изглежда като медицински работник, а като общак на строеж. Сърцето се натоварва както от излишна мускулна маса, така и от излишни тлъстини. Мускулите са една идея по-добри защото повишават метаболизма.Тоя е назобен 1000% - излишни протеини като начало. Бъбреците и черния му дроб са като на 80-се годишен.Тия надутите мускули са много вредни.Гледайте Фюри като боксьор какъв е.
93
3
 
8
 
! Отговори
До 93 преди 3 години
Не ми говори за псевдо спортисти, които разчитат на стероиди и нямат спортни постижения или ако имат никой не ги е виждал. Повечето хора спортуват за здраве и нямат амбиции за големи мускули или да пребият някого. Има едни 20% от спортуващите, които ти описваш, но явно фитнесите покрай вас са долнопробни магазини за нелегални стероиди
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
генерализиране означава "общото мнозинство" та... кое не е вярно от това което писах?
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, когато хората не могат да мислят, а повтарят щампи.
90
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на дивана стават дебели, тлъсти и само ходят по Инетя и се чудят с кого да се скярат.
89
7
 
4
 
! Отговори
до 93 преди 3 години
Обичаш да генерализираш. Например, нас, българите, ни генерализират като най- бедните в Европа. Някои от нас имат милиарди, те от най- бедните ли са? Или ни генерализират като глупави, но всички ли са глупави? А ние се генерализираме като умни и можещи, но всички ли сме такива? Виждаш хубава жена със скъпа кола, мовра е, но може баща й да й е взел колата. Едни такива изказвания...
88
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 92Е къф *** нали живея до няколко фитнеса и спортно училище виждам кви пpимати стават.Напомпа се назоба се сложи си страшните татуировки и обикаля с безумен поглед и се чуди с кой да се сбие. Е такива стават.Агресивни,задръстени и мускулести.
87
3
 
2
 
! Отговори
до 91 преди 3 години
Айде, поредният ***, който дори не може сам да се надигне от дивана, но дава категорични оценки.
86
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми нормално нали не е дигал 3 месеца? Така вдясно му е по-добре защото като се назобат ,нацепат и татуират и почват да се мислят за безсмъртни и че винаги ще бъдат не супер ми хипермени.
85
6
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Поредното рекламно лице на параноявируса!
84
8
 
7
 
! Отговори
див селянин преди 3 години
поредният фейк от ЩАБА