От 86 до 54 кг – мъж показа, как коронавирусът е съсипал тялото му

Той прекарва 6 седмици в болница, през 4 от тях е интубиран
21 май 2020 15:25, Нели Христова
238
От 86 до 54 кг – мъж показа, как коронавирусът е съсипал тялото му
Снимка: Instagram

43-годишният Майк Шулц е медицинска сестра в Сан Франциско. Той е напълно здрав мъж - тренира по 6 или 7 пъти в седмицата. Тежи 86 килограма. В началото на март отива на фестивал в Маями. Усмихва се, забавлява се с приятели и публикува снимка в Instagram, твърдейки, че си прекарва страхотно. Докато те танцуват, не осъзнават, че  коронавирусът също присъства на партито.

"Нямаше никакви ограничения по време на фестивала, нямаше забрани. Мислехме си, че ще мием ръцете си повече, няма да пипапе лицето си и всичко ще бъде наред", разказва Майк.

38 души, които са присъствали на фестивала, дават положителна проба. Трима мъже умират.

Два дни след купона Майк вдига температура, започва да изпитва трудност да диша, дробовете му се пълнят с вода. Приет е в болницата светкавично. Лекарите го лекуват с кислород през носа, но той продължава да се влошава. Когато един от медиците му казва, че най-вероятно ще бъде интубиран, Майк се паникьосва.

"Когато се събудих, мислех че е минало само седмица", казва Майк пред BuzzFeed News. Но лекуващите лекари веднага го осведомяват - бил е в болница около 6 седмици. Четири и половина от тях мъжът е бил интубиран. Все пак успява да пребори вируса, но той оставя сериозни щети по тялото му.

Майк вече тежи 54 килограма. Изпитва трудност да стане и да направи плашещата снимка в огледалото, която да публикува в Instagram, за да покаже какви щети може да нанесе COVID-19 върху здрав и атлетичен човек.

"Бях толкова слаб. Не можех дори да държа телефона си, защото беше толкова тежък. Дори не можех да пиша, защото ръцете ми трепереха", раказва Майк за дните, след като е екстубиран. Капацитетът на белите му дробове се възстановява изключително бавно.

"Знаех за коронавируса, но не мислех, че е толкова сериозен. Мислех си, че съм достатъчно атлетичен и той няма да ме засегне тежко. Знам, че много хора си го мислят дори и сега. Исках да покажа, че това може да се случи на всеки. Няма значение дали си млад или стар. Дали имаш придружаващи заболявания или не. Можеш да се разболееш тежко", казва Майк.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
11
 
! Отговори
до Батман преди 3 години
Ходил съм там много пъти, годишно прекарвам там по три месеца, работейки с колеги по проекти. Така че много добре познавам американският манталитет. Има такива, които спортуват със стероиди и такива, които го правят без.Въпросът е, Батмане, как разбра по снимката? Ганьовски манталитет - той знае всичко, на него доказателства не му трябват, те са за лаиците, *** е над всички.
82
1
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Ми като не си хакал...
81
4
 
14
 
! Отговори
Бай Ганьо до 83 преди 3 години
Много ясно е! Ти ли ще ми кажеш на мене, аз съм с 2 бакалавъра и 3 магистратури, карам най- модерното такси, бледо-жълто и мога да изпия 2 кила ракия. Последната ми дипломна работа беше точно за коронавирус, защитих я пред един клиент, който каза, че бил медицинско лице. Направо се разплака, завалията, като се сблъска с интеуекта ми.
80
1
 
9
 
! Отговори
Батман-Зоро преди 3 години
Аз съм Батман, аз съм Зоро, аз съм истински юнак! "Хубава си моя горо" след едно шише коняк.
79
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено... за Бай *** това е поредната лъжа...Не за друго, ами защото не съвпада с неговия интерес и защото той е най-умния... от всички други хора по Земята.
78
3
 
2
 
! Отговори
Изпикал е мускулите преди 3 години
но да не бъдем лоши. Сам си ги прави, сам си ги губи!
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 80През таз тръбичка го хранят
76
3
 
4
 
! Отговори
Любопитко преди 3 години
А каква е тази тръбичка лепната на корема му на втората снимка? Която отива под гащите му? За експресивност на снимката ли е сложена?
75
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да попитам, така по снимката, можете ли да кажете каква кръвна група е, какви хобита има, отвличан ли е от извънземни и дали сестра му е агент на ЦРУ, а баща му масон?
74
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги има изключения, и в момента има хора изпили по една кока-кола и изпаднали в кома. Дали ще е ковид или друг вирус, явно тоя човек е лабилен на подобен вид вирусиВсе пак милиони други хора не са и разбрали, че са го изкарали тоя вирус.
73
3
 
2
 
! Отговори
до 54 преди 3 години
Оправи си зрението !!! И това зад него !!!....Ей ненаиграли се дечурлига ,вечно търсещи конспирация.Анонимно и безнаказано всеки си плямпа каквото му хрумне и с колкото умствен багаж разполага
72
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрах! Редица професори в коментарите го доказаха! Химия, СПИН, а и гроздето е кисело! Евалата!
71
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е от Вируса , от СПИН е болен ,тази мед.сестра!?!Някой заразен "водопроводчик" му е скъсал шортите на тази Гнусота.
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е псевдологика.Всеки, който е спал в легло е умрял.Не короната му е изяла теглото, а 6 седмици на легло хранен с тръбичка.Това за човек трениращ и ядящ добре всеки ден е фатално.
69
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С това телосложение на първата снимка, посмъртно няма как да е 86 кг. Абсурд. Поне 100-на и малко отгоре.
68
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си беше тренирал нормално без да взема други неща нямаше да се стига да ходи в болницата.
67
3
 
4
 
! Отговори
Rado преди 3 години
Пендаците го карат по тежко.
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По публикацията работи: *** ХристоваЯ кажи колко ти плащат на крадена Новина от интернет?
65
3
 
12
 
! Отговори
Тман преди 3 години
така прави химията с тялото, днес имаш всичко, след 150 литра вода, без химия, нямаш нищо!
64
3
 
6
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Да потърси съдействие от компетентния служител архиепископ Ховнан Дердерян.