Как виждат бъдещето на света Владимир Путин и Си Цзинпин?

Лидерите на Русия и Китай проведоха важен телефонен разговор
10 юли 2020 00:15, Павел Гълъбов
146
Как виждат бъдещето на света Владимир Путин и Си Цзинпин?
Снимка: БГНЕС

Китайският президент Си Цзинпин проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин в сряда, предава китайската държавна агенция „Синхуа“, цитирана от „Фокус“.

Още по темата

Си Дзинпин отбеляза, че през третата декада на юни Русия успешно проведе военен парад на Червения площад по повод 75-годишнината от победата във Великата Отечествена война, който показа на целия свят твърдата й решимост да запази паметта за историята си и да защитава света. Преди броени дни в Русия успешно се проведе референдум, според резултатите от който бяха приети изменения в Конституцията, което напълно свидетелства за подкрепата от страна на руския народ на правителството на Руската федерация и одобрението на неговата концепция за управление на държавата. Както и преди, Китай твърдо ще подкрепи избрания от Русия път на развитие в съответствие с реалната ситуация в страната, както и ще подкрепи усилията й за ускоряване на развитието и възстановяването.

Си Дзинпин подчерта, че международната ситуация се променя бързо. При такива обстоятелства е много важно да се засилят стратегическите контакти и сътрудничеството между Китай и Русия, които са партньори в цялостно стратегическо сътрудничество. Китайската страна възнамерява заедно с руската страна да продължат да се подкрепят силно и да се противопоставят на външни саботажи и намеса, да защитават собствения си суверенитет, интереси в сигурността и развитие, както и общите интереси на двете държави.

Путин: Да се запази системата за предотвратяване на големи конфликти

Президентът на КНР изтъкна, че в най-трудния момент в борбата срещу новия коронавирус (COVID-19) Китай и Русия си осигуриха взаимна подкрепа и помощ, което обогати стратегическото съдържание на китайско-руските отношения през новата ера. Страните трябва да бъдат подготвени дълго време да се противопоставят на инфекцията, да изучават и приемат гъвкави и разнообразни начини за улесняване на бързото възстановяване на работата и производството във всички области. Двете държави трябва да се възползват от възможността да засилят сътрудничеството в областта на високите технологии, изследванията и разработването на ваксини и лекарства, биологичната безопасност и да насърчават по-нататъшното развитие на китайско-руските връзки на по-високо ниво за развитието на двете държави и в полза на техните народи. Китай възнамерява, заедно с Русия, да продължи да засилва взаимодействието и координацията в ООН и други многостранни рамки, да защитава многостранността, да се противопоставя на хегемонията и едностранните действия, да защитава съвместно международното правосъдие и да даде още по-важен принос за подобряване на глобалното управление и спомагане за изграждането на общност с една съдба за цялото човечество.

Владимир Путин отбеляза, че наскоро в Русия се проведе национален референдум, по време на който измененията в Конституцията бяха приети с мнозинство гласове, които ще помогнат за поддържане на дългосрочната политическа стабилност в страната, по-ефективна защита на националния суверенитет и противодействие на външната намеса. Русия и Китай високо ценят своя суверенитет и сигурност, неизменно силно се подкрепят взаимно, което за пореден път се доказва чрез взаимна помощ през трудния период на епидемията от COVID-19, както и от неотдавнашното участие на почетната стража на Народноосвободителната армия на Китай във военния парад на Червения площад.

Според руския лидер, в момента руско-китайските отношения са на най-високото ниво в историята. Русия категорично подкрепя усилията на Китай за защита на държавната сигурност в специалния административен регион Хонконг, противопоставя се на всякакви провокативни действия, които подкопават суверенитета на Китай, и е убедена, че Китай е в състояние да поддържа дългосрочен просперитет и стабилност в Хонконг. Руската страна счита отношенията с Китай за най-приоритетното направление във външна политика и е готова заедно с КНР да продължи да насърчава практическото сътрудничество между двете страни във всички области, да засилва стратегическите контакти и координация в рамките на ШОС и ООН и да защитава стратегическата стабилност и сигурност в света.


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
2
 
! Отговори
Козяк преди 2 месеца
Тръмп, Помпео, Меркел, фон вер Лайн, Столтенберг и още цяла плеада демократи, либерали и всички останали , които не мога да изброя, си гледат на боб и умират от любопитство! Аз също съм любопитен, но няма кой да ми каже
120
1
 
3
 
! Отговори
Ruslan преди 2 месеца
До Они сообщаются
А как Вы хотели. Если в семье работает 1 человек, 3-е детей + жена домохозяйка. Порядка даже 20000 рублей на члена семьи вполне достаточно, чтобы нормально в России жить, т.к. коммунальные услуги и многие другие на порядок ниже чем у вас.
119
1
 
3
 
! Отговори
Ruslan преди 2 месеца
До Факт

Средняя по России порядка 500$, я уж не говорю о центре. У меня в конторе средняя 1000$.
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Факт
117
2
 
2
 
! Отговори
манджа преди 2 месеца
До Мда. Инфраструктурните обекти САЩ отдавна са ги построили, с изключение може би на стената с Мексико. Сега се занимават с дреболии като дялане на тесли и айфони, разходки по Марс, поддръжки на прозорци, ябълки и андроиди, сателитен интернет и други подобни. За да могат умниците от форумите да си изливат мъдростите.
116
2
 
1
 
! Отговори
манджа преди 2 месеца
До наблюдаващ. И кой ще ПЛУВА по канала бе, ***?
115
4
 
7
 
! Отговори
наблюдаващ преди 2 месеца
Започва изпълнението на колосален проект. Никарагуанският Канал! Строителството ще се осъществи от частна китайска компания на стойност 40 милиарда.Охраната на обекта е възложена на Руският Военноморски Флот-както повреме на изграждането,така и следкато започне плуването по канала.Панамският канал е пред фалит!Който разбира за какво става въпрос,ще е наясно и за бъдещето на света...
114
9
 
4
 
! Отговори
Петров преди 2 месеца
Кой е този военнопрестъпник отляво на китайския президент?
113
6
 
5
 
! Отговори
НАПИШИ КОМЕНТАР преди 2 месеца
Двама диктатори на снимката, а народите им мизерстват и робуват по 14 часа на ден за купичка ориз, жените им се продават за жълти стотинки, само за да избягат от "райския" живот.
112
4
 
4
 
! Отговори
европеид преди 2 месеца
Браво много се радваме за китаиско руските взаимоотношения дано русия стане като китаи та да даде нещо хубаво на тоз свят те китайците си знаят работата и ще ги възпитат
111
5
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 2 месеца
Запада няма визия за бъдещото, защото се управлява от глобалисти-хомосексуалисти. Какво да се очаква от такива хора? За тях е важно удоволствието им в момента, това са хора с много комплекси, породени от недъга им!
110
6
 
19
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
В Китай работят,а в САЩ бутат паметници...Кой ще дръпне напред,а?Да сте чули за поне един голям инфраструктурен обект в САЩ напоследък?Няма и да чуете,всичко се крепи на Холивуд,Пентагона и Печатницата,ама и там взе да поскърцва.
109
5
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
До Факт
"Свободният дух на западната демокрация" нещо много взе да се задъхва напоследък,докато несвободния Китай пердаши напред...Или свободният дух май не е толкоз свободен,щом му натрапват разни измислени ценности и пришълци от къде ли не...
108
16
 
10
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
В китай средната заплата е 200 долара, за Русия няма смисъл да се коментира, едните Западът ги използва за евтина работна ръка, другите за източник на ресурси, няма шанс да се мерят със свободния дух на западната демокрация.
107
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много вредни режима са това. Двете колонии на глобалистите вървят в пакет. едната със силна армия,другата с производството си. Китай вече въведе електронен концлагер за народа си,Путин се готви да направи същото. Нищо положително не могат да предложат на света тези диктатура.
106
17
 
8
 
! Отговори
олд преди 2 месеца
Големия брат(Китай) назидава малкото братче(Русия)
105
15
 
9
 
! Отговори
Студент преди 2 месеца
Е как може да го виждат ?! Естествено като двама узурпатори ! Нали трябва да възродят комунизма в световен мащаб ?!
104
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия трябва да извърви дълъг път докато стигне жизненото равнище на Албания. Нищо, че са световна сила...
103
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Джуджето къде се пришива към Китай? Сънува че рашистан още е велика сила с икономика на средностатистическа държава от ЕС.
102
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По-вероятно е китайка да легне за 30 долара отколкото за 50 евро. А за рубли въобще не говорим, там смеха е много голям.

Спонсорирани публикации